S-video na scart

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Peace18 18. 4. 2012 09:18

A nedokazal by nekdo rict me jake mam moznosti pokud chci prijimaat z STB signal na TV Tuneru s redukci SCART-S-Video ? stejne prizaky Cenobili zrnity rozhozeny obraz, propojeni pinu nepomohlo obraz byl stejny takze vazne uz nevim co mam delat...
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod soban 18. 4. 2012 12:40

Jednoduchý.

Vykašlat se v PC na staré analogové tunery a pořídit digitální a anténu strčit do PC. (a nepoužívat pro PC STB)

Nejednoduší řešení a beze stráty kvality.

A pokud jsem to špatně pochopil a chceš se dívat na televizi tak si podle toho jaký vstup má TV pořiď STB s patřičným výstupem a nemusíš řešit pochybné redukce.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Peace18 18. 4. 2012 14:56

To neni reseni pouzivam IP TV od o2 takze musim mit STB....
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 18. 4. 2012 16:04

Peace18: A proč to nepropojíš kompozitním výstupem (žlutý cinch na scart redukci, žlutý cinch na TV-kartě)?

Jinou možnost nemáš: settopbox od O2 nemá S-video výstup a z kompozitního signálu S-video bez elektroniky neuděláš.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod soban 18. 4. 2012 17:18

Peace18 píše:To neni reseni pouzivam IP TV od o2 takze musim mit STB....

Tak potom si do PC musíš pořídit takové zařízení které umí přijímat signál co poskytuje STB.

PS. Nevím jaké výstupy má tvůj STB - ale cinch s video signálem by snad měl mít - případně ho přes redukci scart-cinch vyvést, pokud to nemá konektor S-VIDEO tak z toho S-VIDEO nedostaneš na scartu není.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Junior

Odeslat příspěvekod miska321 18. 4. 2012 21:16

hunter21 píše:Servis manual k tomu TV hovori, ze tento TVP nama vstup S-Video.
Ak som dobre pozeral, tak ma dva vstupy.
1. Scart vzadu
2. RCA vpredu

Scart ma moznosti vstupov:
1. CVBS (Video compozit)
2. RGB
a ma moznost vystupu (Video OUT signal CVBS)

RCA ma moznost len vstupu. (Video IN signal CVBS)

Prechodka z s-video na 1x Cinch u toho byla a asi bez kondiku protoze kvalita je (hrozna) stejna jako kdyz spojim Y a C na scartu bez kondiku.
Po pridani kondiku se to razantne zlepsi a kdyz vytahnu jednu zem tak je to zase o neco lepsi.
Tedy moje otazka zni jestli to nechat zapojene jako na zacatku viz muje tema a tam si mi psal ze do TV muze jit vetsi napeti ale to by se prece dalo zmerit ne?...
A nebo to zapojit pomoci kondiku ale tam bych musel pouzit jen jednu zem je to mozne? Pokud ano tak kterou?
Diky.
miska321
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hunter21 18. 4. 2012 23:18

Drzim sa popisu, ktory si uviedol a tym je, ze prepajas graficku kartu ATI9550 s TVP Panasonic TX-28LK1P a tiez sa drzim uvedeneho obrazku kde je vyobrazeny konektor S-Video + Scart a popis rozlozenia signalov na pinoch.

Kabelaz k tej karte je podla balenia ako som uviedol.
Su rozni vyrobcovia, ktori pouzivaju rovnaky graficky cip a maju obchodne znacenie grafickej karty ATi9550. Namatkou mozem menovat Asus, MSI, Gainward, Manli atd...
Kazdy vyrobca si ku karte dodava vlastne prislusenstvo napr.kabelaz, chladenie prip. pametove cipy To ako je kvalitna ta kabelaz v skutocnosti bude zrejme zavisiet na cene za komplenty vyrobok. Taki vyrobcovia ako Manli, nakupia lacno referencne dosky od ATI, otestuju ich a daju na ne svoju znacku. V snahe urobit konkurencne vyhodnu cenu na rovnaky vyrobok nesie so sebou riziko, ze prislusenstvo bud nebude ziadne, alebo bude pochybnej kvality. Tolko ku kabelazi.

Tak ako vidim na tom obrazku s vyobrazenim konektorov, mas prepojene signaly:
Pin 2 GND Ground (C) + Pin 3 Y Intensity (Luminance)...
Tym vytvaras skrat jasovej zlozky na zem. Ako som spominal je mozne, ze sa takymto sposobom vystup na gr. karte prepne z S-Video na Video Composit. Pokial sa to nenastavuje v ovladacoch gr.karty a karta nema iny video vystup oznaceny ako TV-OUT, tak je dost pravdepodobne, ze sa vystup prepina prave takto. Moze tam byt, ale aj zavislost prepnutia vystupu na bulharskej konstante v podobe nejakeho prisposobovacieho clena napr.rezistora.
Moja domnienka je zalozena na popise signalov pre graficku kartu, kde uvadzaju, ze karta ma aj vystup TV-OUT okrem vystupu S-Video.
Podobne sa prepinaju vstupy/vystupy na zvukovych kartach. Prepnu sa na pozadovanu funkcionalitu podla toho, co sa do toho vstupu zapoji. Riadi sa to pripojenou impedanciou.

Ak chces nieco merat, tak jedine osciloskopom. Nejakym Avometom z Baumaxu nezmerias nic na tych vystupoch. Inak ja som hovoril o prude, nie o napeti, co je dost velky rozdiel.
hunter21
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Peace18 19. 4. 2012 06:25

Pouzivam iCan3800WT primo na nem Composit neni ale mam ho na redukci, bouzel tot uz sem take zkousel a to bylo uplne bez signalu neprochazel zadnej a kdyz sem takto zapojil DVD tak to bylo OK
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod soban 19. 4. 2012 12:34

A přepnul jsi výstup videa na composit na tom STB ?

Já používám taky IPVT od jiného poskytovatele a tam si musím nastavit jaký výstup budu používat. (musím vypnout STB ze sítě a po zapnutí vlézt do jeho setupu a vybrat výstup který se bude používat)

PS. Composit výstup bývá pouze na konektoru TV a redukce bývají dvojího druhu scart->composit a nebo composit->scart funguje to pouze jedním směrem podle toho kam je ten cinch konektor na skartu připojen - některé bývají přepínací pak je tam mechanický přepínač.
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Junior

Odeslat příspěvekod Peace18 19. 4. 2012 17:01

nodetail toho STB je iCan3800WT mam tam vystup SCART, HDMI, AUDIO L/R a antena RF. Pouzil jsem redukci co jsem poridil v alze ma manualni prepinac INPUT/OUTPUT vystupi na te redukci jsou Composite, S-Video, Audio L/R pri zapojeni S-Video do redukce a na staveni S-Video v nastaveni STB je obraz cernobili a skace pokud pouziji composit cinch pripojeni na redukci a v STB nastavim Composite vystup tak tam nejde zadny signal. v nastaveni STB lze nastavit vystup na SCART nasledovne RGB Composite S-Video, zkousel jsem to i ruzne kobinovat ale zadne zmeni pri zapojeni prez composite tam muzu nastavit cokoliv a nejde tam zadny signal pokud prez redukci na S-Video tak pokud nastavim v STB neco jinekho krom S-Video take tam nepusti signal... tak nevim sem z toho fakt uz navetvy :)
IT Analytik
Peace18
Junior

Odeslat příspěvekod soban 19. 4. 2012 17:19

Chyba ve FW STB ? Což nespravíš.....
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
soban
Junior

Odeslat příspěvekod miska321 19. 4. 2012 23:19

hunter21 píše:Drzim sa popisu, ktory si uviedol a tym je, ze prepajas graficku kartu ATI9550 s TVP Panasonic TX-28LK1P a tiez sa drzim uvedeneho obrazku kde je vyobrazeny konektor S-Video + Scart a popis rozlozenia signalov na pinoch.

Kabelaz k tej karte je podla balenia ako som uviedol.
Su rozni vyrobcovia, ktori pouzivaju rovnaky graficky cip a maju obchodne znacenie grafickej karty ATi9550. Namatkou mozem menovat Asus, MSI, Gainward, Manli atd...
Kazdy vyrobca si ku karte dodava vlastne prislusenstvo napr.kabelaz, chladenie prip. pametove cipy To ako je kvalitna ta kabelaz v skutocnosti bude zrejme zavisiet na cene za komplenty vyrobok. Taki vyrobcovia ako Manli, nakupia lacno referencne dosky od ATI, otestuju ich a daju na ne svoju znacku. V snahe urobit konkurencne vyhodnu cenu na rovnaky vyrobok nesie so sebou riziko, ze prislusenstvo bud nebude ziadne, alebo bude pochybnej kvality. Tolko ku kabelazi.

Tak ako vidim na tom obrazku s vyobrazenim konektorov, mas prepojene signaly:
Pin 2 GND Ground (C) + Pin 3 Y Intensity (Luminance)...
Tym vytvaras skrat jasovej zlozky na zem. Ako som spominal je mozne, ze sa takymto sposobom vystup na gr. karte prepne z S-Video na Video Composit. Pokial sa to nenastavuje v ovladacoch gr.karty a karta nema iny video vystup oznaceny ako TV-OUT, tak je dost pravdepodobne,

Asi uz je to vyreseno http://pinouts.ru/Video/svideo_7pin_pinout.shtml

Byl to 7 a 1 pin :tleskani

To je tak kdyz neni original kabel
Přílohy
tv_out_cables.jpg
tv_out_cables.jpg (18.18 ) Zobrazeno 301 krát
miska321
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení