Router, 100Mbit WAN, do 30€, idealne moznost WRT

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kaapoo 22. 4. 2012 20:10

ahojte,

hladam pre znamych router.

Maju 100mbit internet. Hladam nejaky router, ktory by daval WAN => LAN aspon tych 70-80Mbit po kabli (teraz maju napriamo pripojeny iba jeden pocitac, aby nepocitovali, ze im to ide pomalsie). na rychlosti wireless (s wpa2) nezalezi, len aby bola.

USB nepotrebuju.

Mam dobre skusenosti pomerne s asusmi (sam mam wl 520gu s tomato firmwarom), ale mali slabe throughputy WAN > LAN (okolo 40Mbit).

Nemate daky typ na router do cca 30€, nech sa tam da dat alternativny firmware a mal by dostatocny WAN => LAN throughput na kabli?

Najblizsie mozne, co mi napada je TL-WR1043ND, ale ten uz stoji okolo 55€ a ma USB, ktore oni ani nevyuziju.

Dakujem.

-- 22. 4. 2012 20:49 --

ako dobra volba mi zatial vychadza D-Link DIR 615 a nahrat DD-WRT. mate niekto skusenosti?
kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 22. 4. 2012 22:14

TL-WR1043ND i DIR615 používají procesory s frekvencí 400 MHz, tedy i jejich prostupnost bude obdobná.

Pro 100 Mbit bych viděl raději nějaký 680 MHz procesor, ale s tím rozpočtem na něj nedosáhneš.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod kaapoo 23. 4. 2012 00:22

okej, dakujem, asi sa teda pozriem na ten dir 615.
Zdroj: Foobar / WASAPI / FLAC

Amarok DAC (~ ZERO DAC) > Audio-Technica ATH AD500 + Sennheiser HD 600 (DIY cable) / Denon D-M38DAB + Wharfedale 10.1

Na cestach: Creative ZEN + Jays a-Jays One
kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod kaapoo 4. 5. 2012 14:01

kupil som vyssie zmieneny Dlink DIR-615. je celkom v pohode, 50mbit WAN => LAN da urcite. DD-WRT do neho zatial dat nejde, lebo sa teaz v SR/CR predava revizia H2. ale aj na tu by mal by kazdu chvilu vydany alternativny firmware.

Amarok DAC (~ ZERO DAC) > Audio-Technica ATH AD500 + Sennheiser HD 600 (DIY cable) / Denon D-M38DAB + Wharfedale 10.1

kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod Mike.M 4. 5. 2012 15:38

TL 1043ND zvlada 128 Mbit WAN->LAN nekde psali testy, Navic zvlada i WRT takze podle me by byla lepsi vola. Sam mam doma 2 jeden jako rutr a jeden jako 1GBit Switch s AP.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kaapoo 4. 5. 2012 15:50

samozrejme, ale stal 50€ a obsahuje funkcie, ktore by nevyuzili,takze zbytocne minutych 20€. islo o router pre niekoho kto proste iba chce mat moznost browsovat na notebooku.

kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod terminator007 11. 5. 2012 12:23

Zdravím,

mám obdobný dotaz. Už jsem chtěl zakládat nové téma, ale tohle na mě vyskočilo, jak kdyby na mě čekalo :-D Donedávna jsem měl možnost internetu pouze 8Mbit. Nyní se u nás v domě konečně rozjel net po optice a rychlost přes kabel je cca 90Mbit. Ještě nedávno jsem používal spokojeně tento WIFI router:

http://www.i4wifi.cz/tl-wr543g-ap-klien ... _d486.html

Samozřejmě neměl normu n, takže rychlost přes WIFI byla cca 20Mbit. Tak jsem pořídil lepší model:

http://www.i4wifi.cz/tl-wr743nd-lite-n- ... d2012.html

V PC mám WIFI podporující také normu n, konrétně tuto:

http://www.abi.cz/?cls=stoitem&stiid=25 ... ps-atheros

Ale rychlost je bídná... Neočekával jsem, že bude stejná jako přes kabel, ale že bude maximální 35Mbit a průměrná kolem 30-ti, to se mi zdá hodně málo. Jsem ochoten zainvestovat trochu více, poradíte mi, co mám koupit do PC a jakej router? Nejlépe od TP-LINK jsem s ním spokojen, ale abych se alespoň trochu přiblížil. Mám jít už do normy a?

Děkuji všem za rady
terminator007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 11. 5. 2012 12:32

Wt 1043nd
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kaapoo 11. 5. 2012 12:53

rozhodne ten tp link a nahrat WRT, navyse ziskas este usb.

kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod terminator007 11. 5. 2012 16:24

Díky moc, takže tenhle router vrátím, pořídím 1043ND a to co mám v PC mám tedy nechám... No a já už chtěl kupovat USB adaptér za litr a více a router za dvojku (norma a) :-) A jelikož nejsem až takový znalec, co to je to WRT? Jestli jsem to našel správně, je to nějaký update FW? Díky moc

viewtopic.php?f=924&t=1110905
terminator007
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kaapoo 11. 5. 2012 16:44

ano, je to alternativny firmware, napr. DD-WRT, OpenWRT, ktory je vyrazne stabilnejsi ako firmwary priamo od vyrobcov a navyse pridava rozne funkcie (napr. multissid, QoS, SSH server, etc.).

kaapoo
Junior

Odeslat příspěvekod terminator007 11. 5. 2012 19:02

OK, díky, tenhle jim hodím na hlavu nebo tedy vyměním :-) Hezký víkend, snad to vše zvládnu, pokud ne, určitě se ozvu :-)
terminator007
Kolemjdoucí