Oprava myši Logitech MX518

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Burton2 9. 5. 2012 23:15

Zdravím,
potřeboval bych poradit od Vás zkušených. Stala se mi taková nemilá věc. Po snad 4 letech používání a odehrání na myši Logitech MX518, začalo na myši blbnout levé tlačítko. Pokaždé když blblo, tak stačilo několikrát pomačkat a jelo se dál. Bohužel dnes už nefunguje vůbec.
Záručák už není a proto jsem se rozhodl ji rozebrat. Nakonec jsem zjistil, že odešlo toto tlačitko:
Obrázek

Ostatní tlačítka fungují perfektně a rozdíl už pouze toho, jak tlačítko udělá ten zvuk (click) je velký. Ale nyní proč sem vlastně píšu...

Chtěl bych se zeptat, kolik by cca stála oprava / tedy jestli to vůbec jde opravit ?
Za myš jsem dal tehdy okolo 1000,- a moc se mi nechce třeba za práci technika + za součástku dávat 400,- nebo v lepším případě nějak součástku dokoupit a pokud by to šlo, tak opravit doma. :roll:

Díky předem za všechny rady.
Burton2
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 5. 2012 23:33

http://www.ebay.com/itm/1x-OMRON-D2FC-F ... 2a13123436
+ nějakého šikovného kamaráda s mikropájkou.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 9. 5. 2012 23:56

Šlo by to i bez objednávání. Prostě to odpájet z jiné myši. Šikovnost je ale nezbytná. :)

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Burton2 9. 5. 2012 23:57

Díky za rady :)
ten OMRON jsem hodil do googlu a přímo v diskuzi na stránkách Logitechu je otázka právě na ten ''microspínač''. Nějaký polák tam psal že se ta oprava s novou součástkou pohybuje v přepočtu na 500,- protože mu řekli že to je nějaký speciální pro MX...

A možná se do toho vrhnu sám, údajně se to dá zvládnout i bez pájení a pouze opravou.. no nevím.
Pokud by měl někdo stejný problém tak tady je manuál:
http://translate.googleusercontent.com/ ... iX1DPekh9g
Burton2
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 10. 5. 2012 00:01

bez pájení, jako že se to jen tak ohne, ať je tam kontakt? to bych nedělal, jak se na to kliká, atd. můžeš tam pak mít studené spoje... jednou pro vždy bych tam ten cín vrazil a hotovo.

ajo, jakože uvnitř, až teď to čtu... no můžeš to zkusit, kdyžtak ho objednáš... těch 40kč tě nezabije :)
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Burton2 10. 5. 2012 15:43

Tak jsem se to snažil opravit sám. Udělal jsem to podle návodu.., už to dokonce vydává zvuk, ale bohužel myš nereaguje.
Na youtube jsem našel radu, že by se ten plíšek měl dát do lihu a konektory očistiti párátkem. Bohužel doma mám pouze Alpu a nepomohlo to. Myslíte že kdybych to vyčistil lihem že by to opět reagovalo ???
Buď je tam špína, nebo už je vadný celý ten konektor, dělal jsem na tom tak 4 hodiny a neustále zkoušel a nic....
Zítra bere známy mikropájku, takže přehodím ten mikrospínač z prostředního tlačítka na levé. A později koupím z ebay nový...

Snad tam nepokazím celou elektroniku tím pájením :(

Jinak mám doma ještě kuličkovou myš, ale tam jsou ty mikrosloty odlišné
Burton2
Junior

Odeslat příspěvekod lama 123 10. 5. 2012 16:49

A vyplatí se to opravovat? MX518 je sice super myš sám jí ještě mám, ale po 4 letech bych jí už poslal na odpočinek a koupil si novou.
NTB: Lenovo Thinkpad Edge E320+ 24"FHD+ G15 + MX518, HP Elitebook 8570w
TEL: Google Galaxy Nexus + Blackberry Curve 9320
Vozítko: Renault Megane 1.9DCi 140kW
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 10. 5. 2012 17:12

mx510/518 jsou natolik specifický myši, že jejich spokojení majitelé budou na aktuálním trhu hledat adekvátní a uspokojivou náhradu jen velmi těžko...

takže snad jedině nějakou zapomenutou mx518...

sám mám doma dvě náhradní a nerozbalený, ale NEJSOU k mání...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod lama 123 10. 5. 2012 17:17

Ano to jsou ale Logitech teď udělal myš tuším že se jmenuje G500 a mě připadá tvarově stejná jako MX518 zatím jí mám v hledáčku jestli odejte ta moje, zatím se ale drží.
NTB: Lenovo Thinkpad Edge E320+ 24"FHD+ G15 + MX518, HP Elitebook 8570w
TEL: Google Galaxy Nexus + Blackberry Curve 9320
Vozítko: Renault Megane 1.9DCi 140kW
lama 123
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 10. 5. 2012 17:33

Je to G400, ale máš pravdu. Kvůli tomu, jak byla MX518 oblíbená, se toho návrhu bude Logitech držet.

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Burton2 11. 5. 2012 00:00

Koukal jsem na nové myši, ale po MX518 mě zaujala pouze ta G500.
Co se citlivosti týká, tak určitě se naleznou stejné myši už za 500,- ale co do tvaru, nebo přesněji padnoucí přímo do dlaně se do Logitechu MX518 těžko vyrovná... A kupovat opět myš za 1200,- se mi vůůbec nechce.
Navíc když je porouchaná pouze kravinka na klikání.
Kdyby byl slabý laser, nebo urvané dráty, tak neřeknu, ale pokud pouze stačí vyměnit mikrospínač, který na ebay koupím za 40,- tak se mi zatím vyhazovat celá myš nechce.... :-|
Burton2
Junior

Odeslat příspěvekod czatlantis 18. 5. 2012 14:20

Mně se líbí tady ta konzumní společnost, kdy chcete kvůli součástce za 15kč kupovat novou myš. Sám jsem si ten mikrospínač měnil ve 2 identických myších(MX 600 tuším)...zajímavý, že v té druhé odešel asi po 2 týdnech od výměny v té první. A u obou se to projevovalo tak, že to náhodně ztrácelo kliknutí - tzn při drag and drop to pustilo vždycky někde vprostřed....extra nepříjemný, dokonce jsem kvůli tomu reinstaloval i OS než mě napadlo že to může dělat mikrospínač.

Hodil jsem tam nějakej ze staré myši a funguje jako nová, pochybuju že je potřeba koupit přesně ten typ Omron, stačí se podívat v GME (http://www.gme.cz/mikrospinace-do-dps/m ... -p630-032/) třeba
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 18. 5. 2012 15:31

spínač - j, pravda, stačí aby seděly rozměry.

Jinak souhlas, součástka v řádu korun a kupovat novou myš = blbost...
To jako bych kupoval nový ntb jen kvůli tomu, že mi v pantech už hodně lítalo víko...
(nové panty mám za cca 300Kč)
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 5. 2012 01:08

Spočítat střední dobu poruchy je docela věda pokud je ta doba cílem a nikoliv prostředkem. V tomto případě je samozřejmě účel omezená životnost.
Stačí malá chyba a výrobek vydrží mnohem déle - http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... &p=499543& nebo naopak :lol:
Ve skutečnosti to nebyla žádná lavina, to se jen sesulo větší množství sněhu.
kejki3
Moderátor

Odeslat příspěvekod Majsner 19. 5. 2012 03:10

czatlantis píše:Mně se líbí tady ta konzumní společnost, kdy chcete kvůli součástce za 15kč kupovat novou myš.

Jde o to, že čas jsou peníze a než trávit hodiny čtením fór, návodů, diskutováním, vymýšlením, sháněním dílů a následně opravou takovéto kraviny, většina pracujících lidí raději zakoupí novou myš a ušetřený čas stráví vyděláváním peněz nebo naopak s rodinou někde na výletě.
Majsner
Junior

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor