Nabíjení MP3 z elektrické sítě

Počítačové periferie a další kategorie hardwaru, které nemají samostatnou sekci

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zsarauer 20. 7. 2012 18:27

Nabíjení MP3 z elektrické sítě
Dobrý den,
chci se zeptat na možnost nabíjení MP3ky z elektrické sítě pomocí redukce k mobilnímu telefonu HTC.
Vlastním klasickou MP3ku s mini USB portem, přes který do MP3ky nahrávám hudbu a také se tak MP3ka nabíjí z počítače. Bohužel se v dohledné době chystám na dovolenou, a tudíž nebudu mít možnost tuto MP3 klasicky nabíjet přes USB port počítače.
Naštěstí vlastním nabíječku pro HTC telefon, který se zasouvá do elektrické sítě a ze které dál pokračuje klasický USB kabel s ukončením mini USB.
Chci se tedy zeptat, jestli tuto redukci můžu použít i pro nabíjení MP3ky a jestli nedojde k nějakému poškození integrované baterie v MP3ce.
K tomuto dotazu přikládám fotografie s technickými údaji nabíječky i baterie v MP3ce.
Obrázek
HTC redukce
Obrázek
MP3 baterie
(PS: omlouvám se za kvalitu přiložených fotografií)
zsarauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 20. 7. 2012 19:06

Na USB konektoru je 5V takže pokud máš nějakou nabíječku která má USB konektor a je na něm 5V tak je to OK, ovšem jde o to zda se bude ta mp3 nabíjet když nebude moci komunikovat s PC, protože nabíječky na tom konektoru mají většinou zapojeno pouze to napájení.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod zsarauer 20. 7. 2012 19:22

Moc nerozumím odpovědi. Nabíječku, která nabíjí přes USB mám (ta nabíjí telefon HTC přes mini USB).
Jde mi o to, že na výstupu nabíječky je napsáno 5V, ale baterie je jenom 3,7V (viz foto) a mám strach aby nedošlo k přetížení baterie MP3ky. Nevím totiž a ani jsem to nikde nenašel jaké specifikace má nabíjení přes USB port počítače.
Díky
zsarauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod czatlantis 20. 7. 2012 19:25

V PC je taky 5V (což bys mohl zjistit kdyby sisi vygooglil "USB" nebo jendoduchou logickou úvahou, že ten mobil taky můžeš z USB nabíjet a přitom má taky 3,7V baterku). Nabíjení si řídí interní elektronika v MP3 přehrávači. Trochu problém může být v tom, že některý MP3 se odmítají nabíjet pokud nemají data z počítače. Každopádně ničemu neublížíš když to vyzkoušíš.
czatlantis
Junior

Odeslat příspěvekod zsarauer 20. 7. 2012 19:26

Děkuju moc za odpověď.
Tohle přesně jsem potřeboval vědět.
Vyzkouším a dám vědět.
zsarauer
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 20. 7. 2012 20:06

czatlantis píše:V PC je taky 5V ...... Každopádně ničemu neublížíš když to vyzkoušíš.

Jinými slovy řečeno to stejné co jsem napsal já, prostě to vyskoušej, buď se nabije a nebo ne.

To jaké napětí je psáno na baterce je irelevantní - záleží jaké napětí má být připojeno na konektor a na USB je pouze jedno 5V.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod zsarauer 21. 7. 2012 16:20

Děkuju všem za rady.
Vyzkoušeno a skvěle funguje.
zsarauer
Kolemjdoucí

• Podobná témata