Stránka 2 z 2

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2015 19:40
od aznoH
Vypadá to dobře, ale bohužel stále jen černé okénko :( Přitom v nabídce je OEM Device.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 8. 2015 20:34
od borekz
Myslím, že jde zjistit PCI ID ve Správci zařízení. Podle toho pak najdeš na internetu ovladač. Ale moc bych si od toho nesliboval. Raději buď rád, že to má ovladač pro W8, protože stejně časem přejdeš. U těchto zařízení je s ovladači problém. Ovladač se dodává jen k Windows, kterou jsou zrovna na trhu a jak výrobce přestane danou verzi zařízení prodávat, vykašle se na aktualizaci ovladačů.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 6. 8. 2015 11:08
od r34ktor
aznoH píše:Vypadá to dobře, ale bohužel stále jen černé okénko :( Přitom v nabídce je OEM Device.

Podívej se, zda máš správně zvolený vstup. U některých zařízení je třeba ručně volit mezi S-Video a Composite.

Pokud nic nezabere, holt budeš muset na internetu pátrat po jiném ovladači.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 8. 2015 18:55
od aznoH
Podařilo se mi dostat ntb s Win 8, kde jsem se podíval, co je na CD. Je tam software USB 2.0 Video Adapter with Audio společně s honestech TVR 2,5. Bohužel nemůžu to na internetu najít pro Win 7.
Jde nějakým programem spustit CD určené pro Win 8 na Win 7 ?

Díky

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 8. 2015 19:12
od Juwa2
Ovladač uprav (edituj soubor .inf) a povol instalaci nepodepsaných ovladačů.
Potom ho na W7 nainstaluješ.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 8. 2015 21:11
od aznoH
Mechanika mi CD bohužel ani nenačte.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 8. 2015 22:04
od XIDEX
Kolik ta vec stala? Protoze tohle zarizeni (Easycap) skutecne existuje, stoji bezne tusim kolem $50-60 a funguje. A pak jsou ruzne padelky, jeden jsem mel a vypadal presne uplne stejne, je to dongle plny srotu a realne nepouzitelny. Tam je cena do $10 a jeste k tomu na CD byla nejaka kradena prehistoricka verze SW od Uleadu, ktera fungovala snad max na Win XP. Vzhledem k tomu, ze to bylo koupeny pres e-bay, tusim, ze to bude ten druhy pripad. Doporucuju tohle vyhodit a koupit neco z e-shopu. Kdyz budes rychlej a necestnej, muzes za 14 dnu nagrabovat celou sbirku VHS a pak vratit zarizeni v zakonne lhute bez udani duvodu.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 8. 2015 22:42
od Juwa2
Obsah CD zkopíruj na flešku.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 8. 2015 10:10
od Sawy7
Podobný video grabber jsem měl. Po nainstalování driverů se hlásil jako "OEM DEVICE". Aby se začalo vůbec něco ukazovat, musel se nejdřív spustit software od Honestechu, který byl přiložen na CD. Asi tím došlo k nějaké inicializaci zařízení. Potom jsem ke grabování používal buď již zmíněný software nebo taky OBS, které je zdarma a spolupracuje s tím skvěle.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 8. 2015 19:08
od aznoH
Už jsem to udělal. Nainstaloval. Spustím honestech TVR, v nastavení dám OEM device, ale obraz nic, jen černo. Video běží, je připojeno...

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2018 12:06
od el.bla
Zdravim,
snažím se převést staré rodinné záznamy do PC, ale vždy když pustím naše kazety, v počítači se mi obraz zobrazí černobílé. Kupované kazety se zobrazují barevně.
Nevíte co s tím?

Děkuju moc.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 5. 2018 19:10
od soban
Špatně nastavená TV norma. (PAL/SECAM/NTSC)

Nevím v jaké normě máš nahrané ty tvoje kazety.

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2018 13:11
od el.bla
A co s tím mám tedy dělat? Ať zkouším cokoliv, obraz je stále černobílý. Nevím v jaké TV normě to je, protože jsem to nenatáčela já.
Díky za rady ;-)

Re: SW na převod VHS na DVD

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2018 18:08
od soban
Taky jde o to zda to nahrávací zařízení umí příslušnou normu.

Předpokládám že to grabovací zařízení umí PAL/NTSC a u nás se používalo většinou SECAM takže pak máš smůlu....

Prostě sehnat zařízení co umí nagrabovat příslušný signál případně si to nechat převést někde u profíků.

Samozřejmě ještě může být zrada v špatném propojení špatných vstupů výstupů zařízení - v špatném nastavení v SW.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 5. 2018 22:09
od polda
Spíš bude důležitější z čeho se kazety pouští,pokud ten přístroj nemá přepínání norem tak do PC prostě nic jiného nepřiteče a bude to černobílé furt.