Ahoy, mám tabulku, která obsahuje hodně (cca 20) textových sloupců. A řeším problém, jak umožnit uživatelům vyhledávat a filtrovat zobrazené řádky v tabulce. Představa je asi taková, že by nad (nebo pod) každým sloupcem bylo okno, kam uživatel něco napíše a v tabulce se zobrazí jen řádky, které tento text obsahují. Samozřejmě to musí umět filtrovat podle několika sloupců současně s logickou AND spojkou.
S tím filtrováním problém nemám, to mi programove funguje dobře. Ale nevím jak "zobrazit" ty vyhledávací "textboxy" nad každým sloupcem té tabulky.
Tabulku zobrazuji přes Datagridview, a samozřejmě že tabulka je velká tak tu jsou posuvníky (nahoru/dolu a vlevo/vpravo) a dávat na formulář 20 textboxů a posunovat jimi podle toho jak se posune posuvník u tabulky. A taky jim nastavovat šířku podle šířky sloupce v tabulce, tak to mi nepřijde jako dobré řešení.
Takže jak řešit tohle zobrazení vyhledávacích textboxů? Třeba mě napadlo vyhradit první řádek tabulky pro ty vyhledávací pole, ale nevím jak ten řádek "ukotvit" (podobně jako to umí excel) u hlavičky tabulky, aby nezmizel, když posuvníkem odjedu na další řádky.
Nebo mám použít nějakou komponentu? kterou? a jak?
Zatím jsem dělal jen ve Winform, myslíte že ve WPF by se to dalo zařídit nějak lépe?

Samozřejmě si to můžeš přizpůsobit třeba tak, že budeš mít jedno vyhledávací pole a k tomu combo s volbou sloupce, kde chceš vyhledávat. Úprava mého kódu je pak už triviální. Není to úplně přesně jak jsi to chtěl, ale snad to bude pro tebe použitelné.