Jak smazat polozku z HKLM

C++, C#, Visual Basic, Delphi, Perl a ostatní

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod xmms 10. 12. 2017 17:56

Mam takovy kod:

Kód: Vybrat vše
HKEY hKeyRoot = HKEY_LOCAL_MACHINE;
//HKEY hKeyRoot = HKEY_CURRENT_USER;

HKEY hKey;
LPCTSTR lpSubKey = L"SOFTWARE";
LPCTSTR smazat = L"t";
lResult = RegOpenKeyExW(hKeyRoot, lpSubKey, 0, KEY_ALL_ACCESS, &hKey);
lResult = RegDeleteValueW(hKey,smazat);


A nejde smazat t, funkce vraci chybu 2, tyn. ERROR_FILE_NOT_FOUND. Aplikaci spoustim jako administrator a nepomaha to. Cim to je? Je zajimave, ze v casti reigstru HKEY_CURRENT_USER to funguje.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 12. 2017 18:04

Nemáš na to právo.
Další expert, který si plete admin práva s ACL.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmms 10. 12. 2017 18:17

Pod stejnym uzivatelem jsem tu polozku vytvorit v regeditu, takze jak tam nemuzu mit pravo? V regeditu to normalne smazu bez problemu.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 12. 2017 20:21

Stále jsi nesdělil ACL daného klíče.
Tvůj popis je krajně nepřesný:
xmms píše:pod stejným uživatelem
administrator

nebo jiným?
By default je účet Administrator zakázaný ve všech verzích OS WNT 6. řady.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmms 10. 12. 2017 20:50

Ja mel na mysli stejneho uzivatele s admin pravy. Zjistil jsem ale, ze to zpusobuje moje 32bit aplikace v 64bit windows. Po zkompilovani jako x64 to funguje spravne. 32bit programy maji ekvivalentni registr v Wow6432Node.

Ale treba HKCU ma taky Wow6432Node, ale tam to funguje i s 32bit aplikaci. Tak nevim, proc se to chova rozdilne.
Naposledy upravil xmms dne 10. 12. 2017 20:53, celkově upraveno 1
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 12. 2017 20:52

Perfektní postřeh!
Příště to napiš v úvodním dotazu.
Nikoho nenapadne, že v 64-bit OS spouštíš 32-bit sw.
Milan
Milanr1
Pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod xmms 10. 12. 2017 20:54

No me nenapadlo, za na tom tak zalezi. Normalne 32bit aplikace funguji bez problemu, jsem v programovani novy, ucim se to.
Vždycky bude někdo lepší než ty. A krysám se nikdy nevyrovnáš. Nikdy!
xmms
Junior
Uživatelský avatar


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků