[PHP+MYSQL] zobrazovanie udajov z databazy

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 19:02

Takto mam spravene zobrazovanie noviniek z databazy ale mi no zobrazuje trochu inak ako by som chcel. Na zaciatok dava uplne nastarsi prispevok, pod nim je novsi, pod nim este novsi... Ale ja to chcem presne naopak, aby najnovsi prispevok bol na zaciatku, pod nim starsi, pod nim este starsi, ... Alebo potom aby to zoradovalo podla datumu od najnovsieho (hore) po najstarsie (dole). Ak mozte tak prosim vas napiste aj na to aj na to. A este by som chcel aby som tam mal aj strankovanie, aby napr bolo zobrazenych 20 najnovsich prispevkov a dalsie aby uz boli na inej stranke. Dakujem

Kód: Vybrat vše
$vysledok=MySQL_DB_Query("databaza","SELECT * FROM novinky",$id_spojenia);

$pocetzaznamu=MySQL_Num_Rows($vysledok);

while ($zaznam=MySQL_Fetch_Row($vysledok)):
  $id=$zaznam[0];
  $datum=$zaznam[1];
  $nadpis=$zaznam[2];
  $text=$zaznam[3];
  $autor=$zaznam[4];
  echo "<div class=\"tabulka\"><span class=\"nadpis\">".$nadpis."</span><span class=\"nadpisP\">&nbsp;&nbsp;".$datum."</span></div>
  <div class=\"tabulka\"><span class=\"text\">".$text."</span></div><br />";
endwhile;


A este mam jednu otazku, namiesto pismen s mekcenom sa mi zobrazuju nejake ine znaky, co mam spravit aby sa to zobrazovalo spravne?? Dik


// mbing : ■ Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 19:18

razeni se dela pomoci ORDER BY viz http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
problemy s diakritikou jsou vysvetleny napr zde http://interval.cz/clanky/mysql-cestina-a-slovenstina/
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 19:33

Mozes mi to prosim ta napisat podla toho mojho prikladu lebo na tej stranke sa v tom nevyznam, chcem len aby to bolo zoradene od najnovsieho po najstarsi a nie od najstarsieho po najnovsi ako to je teraz.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 19:49

People píše:Mozes mi to prosim ta napisat podla toho mojho prikladu lebo na tej stranke sa v tom nevyznam, chcem len aby to bolo zoradene od najnovsieho po najstarsi a nie od najstarsieho po najnovsi ako to je teraz.

nemuzu, nebot z toho tveho kodu se neda poznat jak se jmenuje sloupec v tabulce podle ktereho by se to melo radit (a navic priklady v tom manualu jsou myslim dost jednoduche a nazorne)
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 20:13

No ved som pisal ze podla datumu tak ten stlpec sa vola datum.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 20:24

no ted jde jeste o to, jakeho typu ten sloupec je, jestli je to typ datum, aby to treba nebyl nejaky varchar, pak by pripsani
ORDER BY datum DESC
mohlo fungovat divne
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 20:52

ano, datum je typu varchar, tak co mi poradis, ako to mam spravit??
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 20:58

aby to bylo datum a ne varchar
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 21:01

no a potom ked to bude datum tak to mam dat ako aby to bolo zoradene od najnovsieho?? Kde mam dopisat ORDER BY datum DESC ??
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 21:11

SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 21:27

ok diky moc, uz mi to ide, dal som to tak isto ale nie podla datumu ale podla id. diky
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 7. 2. 2008 12:30

Stale mam problem s tou diakritikou. Dlzne mi normalne zobrazuje ale iba mekcene nie. Mysql mam nastavene takto:

Obrázek

Obrázek

a znakovu sadu mam
<meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">


Poradte mi ako to mam nastavit aby sa mi to normalne zobrazovalo, diky moc.
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kódlisko 7. 2. 2008 12:45

no kdybys vse kodoval v UTF8 neměl bys problém podle mně. Ted jak to maš nechapu ani já. Porovnavas v latin czech, DB mas v UTF..?
HP 6510b 14", T7250,3GB ram,80Gb(7200ot),lightscribe mechanika,WXGA+ displej,travel battery
Delphi, C, JAVA,PHP--
má klávesnce je naprach, socialismus v troskách a ty si tu pouštíš draka...?!
kódlisko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod 2ge 7. 2. 2008 17:58

je dobre, ak sa naucis robit s utf8. Odporucam ti nastavit si vsetky tabulky na utf8, nezabudni po spojeni s db odoslat
Kód: Vybrat vše
SET NAMES 'utf8'

a vypisovat cez utf8 v html:
Kód: Vybrat vše
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior
Uživatelský avatar

Další stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků