[PHP+MYSQL] zobrazovanie udajov z databazy

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 20:02

Takto mam spravene zobrazovanie noviniek z databazy ale mi no zobrazuje trochu inak ako by som chcel. Na zaciatok dava uplne nastarsi prispevok, pod nim je novsi, pod nim este novsi... Ale ja to chcem presne naopak, aby najnovsi prispevok bol na zaciatku, pod nim starsi, pod nim este starsi, ... Alebo potom aby to zoradovalo podla datumu od najnovsieho (hore) po najstarsie (dole). Ak mozte tak prosim vas napiste aj na to aj na to. A este by som chcel aby som tam mal aj strankovanie, aby napr bolo zobrazenych 20 najnovsich prispevkov a dalsie aby uz boli na inej stranke. Dakujem

Kód: Vybrat vše
$vysledok=MySQL_DB_Query("databaza","SELECT * FROM novinky",$id_spojenia);

$pocetzaznamu=MySQL_Num_Rows($vysledok);

while ($zaznam=MySQL_Fetch_Row($vysledok)):
  $id=$zaznam[0];
  $datum=$zaznam[1];
  $nadpis=$zaznam[2];
  $text=$zaznam[3];
  $autor=$zaznam[4];
  echo "<div class=\"tabulka\"><span class=\"nadpis\">".$nadpis."</span><span class=\"nadpisP\">&nbsp;&nbsp;".$datum."</span></div>
  <div class=\"tabulka\"><span class=\"text\">".$text."</span></div><br />";
endwhile;


A este mam jednu otazku, namiesto pismen s mekcenom sa mi zobrazuju nejake ine znaky, co mam spravit aby sa to zobrazovalo spravne?? Dik


// mbing : ■ Téma přesunuto ● z Programování do Tvorba webových stránek a aplikací.
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 20:18

razeni se dela pomoci ORDER BY viz http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
problemy s diakritikou jsou vysvetleny napr zde http://interval.cz/clanky/mysql-cestina-a-slovenstina/
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 20:33

Mozes mi to prosim ta napisat podla toho mojho prikladu lebo na tej stranke sa v tom nevyznam, chcem len aby to bolo zoradene od najnovsieho po najstarsi a nie od najstarsieho po najnovsi ako to je teraz.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 20:49

People píše:Mozes mi to prosim ta napisat podla toho mojho prikladu lebo na tej stranke sa v tom nevyznam, chcem len aby to bolo zoradene od najnovsieho po najstarsi a nie od najstarsieho po najnovsi ako to je teraz.

nemuzu, nebot z toho tveho kodu se neda poznat jak se jmenuje sloupec v tabulce podle ktereho by se to melo radit (a navic priklady v tom manualu jsou myslim dost jednoduche a nazorne)
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 21:13

No ved som pisal ze podla datumu tak ten stlpec sa vola datum.
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 21:24

no ted jde jeste o to, jakeho typu ten sloupec je, jestli je to typ datum, aby to treba nebyl nejaky varchar, pak by pripsani
ORDER BY datum DESC
mohlo fungovat divne
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 21:52

ano, datum je typu varchar, tak co mi poradis, ako to mam spravit??
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 21:58

aby to bylo datum a ne varchar
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 22:01

no a potom ked to bude datum tak to mam dat ako aby to bolo zoradene od najnovsieho?? Kde mam dopisat ORDER BY datum DESC ??
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod K8 1. 2. 2008 22:11

SELECT * FROM novinky ORDER BY datum DESC
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod People 1. 2. 2008 22:27

ok diky moc, uz mi to ide, dal som to tak isto ale nie podla datumu ale podla id. diky
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 7. 2. 2008 13:30

Stale mam problem s tou diakritikou. Dlzne mi normalne zobrazuje ale iba mekcene nie. Mysql mam nastavene takto:

Obrázek

Obrázek

a znakovu sadu mam
<meta HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=windows-1250">


Poradte mi ako to mam nastavit aby sa mi to normalne zobrazovalo, diky moc.
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kódlisko 7. 2. 2008 13:45

no kdybys vse kodoval v UTF8 neměl bys problém podle mně. Ted jak to maš nechapu ani já. Porovnavas v latin czech, DB mas v UTF..?
HP 6510b 14", T7250,3GB ram,80Gb(7200ot),lightscribe mechanika,WXGA+ displej,travel battery
Delphi, C, JAVA,PHP--
má klávesnce je naprach, socialismus v troskách a ty si tu pouštíš draka...?!
kódlisko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar


Odeslat příspěvekod 2ge 7. 2. 2008 18:58

je dobre, ak sa naucis robit s utf8. Odporucam ti nastavit si vsetky tabulky na utf8, nezabudni po spojeni s db odoslat
Kód: Vybrat vše
SET NAMES 'utf8'

a vypisovat cez utf8 v html:
Kód: Vybrat vše
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
SubDownloader - stahuj a nahravaj titulky k filmom pomocou opensource programu z OpenSubtitles.org
2ge
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 12. 2. 2008 15:59

no uz som si nastavil vsade UTF aj v databazy aj v tom php subore ale teraz sa mi uz nezobrazuju take ine pismena ale sa mi zas namiesto tych mekcenov zobrazuju take cierne kosostvorce a v nich otaznich, tak co s tym teraz? Preco mi to nezobrazuje normalne??? Co mam este spravit? Diky za rady
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 13. 2. 2008 13:49

No uz mam vsetko nestavene na utf8_unicode_ci tak preco mi to stale nejde??? Poradte prosim, dik
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod kódlisko 13. 2. 2008 16:11

php skripty musíš překodovat do utf8 bez BOM. Zkus.
A pokud vím tam porovnávání by jsi měl mít nastaveno u kazdeho sloupce kazde tabulky na utf8_czech(slovak)_ci
HP 6510b 14", T7250,3GB ram,80Gb(7200ot),lightscribe mechanika,WXGA+ displej,travel battery
Delphi, C, JAVA,PHP--
má klávesnce je naprach, socialismus v troskách a ty si tu pouštíš draka...?!
kódlisko
Mírně pokročilý
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod People 13. 2. 2008 16:34

utf8_czech(slovak)_ci tam neni je tam len utf8_czech_ci alebo utf8_slovak_ci

A ako mam prekodovat ten php skript???
PC: ASUS M4A88T-V EVO/USB3, AMD Phenom II X4 955BE 3,2Ghz, MSI N560GTX-M2D1GD5, KINGSTON 8GB DDR3 1333MHz, SEAGATE Barracuda 7200.12 1TB, CORSAIR CX430 V2
Monitor: LG E2370V-BF 23"
Notebook: ASUS EEE PC 1000H, Lenovo S10-3t
Mobil: Sony Xperia L
People
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod stefan121 9. 7. 2017 18:51

Vyskúšaj php gridview. Podrobnosti na http://www.software-licence.com
stefan121
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků