[PHP] nalezení a přejmenování souboru v adresáři

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod powlcz 15. 12. 2014 18:32

Obrázek
Chronický Ujížděč na nevhodnostech
powlcz
Junior

Odeslat příspěvekod Just_jo 15. 12. 2014 20:23

V php.ini si najděte "error_reporting" - okomentované je to dost, tak si vyberte možnosti
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 15. 12. 2014 20:48

přidat do skriptu tento řádek
Kód: Vybrat vše
error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

    Warning: rename(Schedule_20141213-104358.jpg,obraz.jpg): No such file or directory in /home/users.......
stejně je to pro mně prt platné protože mně stále nenapadá kde dělám chybu v cestě k tomu souboru :-[ :-[ :-[ díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 15. 12. 2014 20:54

Ten výpis vám určitě napsal na kterém řádku je ten problém. Podle toho textu to je tak, že nejste ve správné složce.

Tip: před přejmenováním souborů zavolejte fci "opendir($dir)" pak by to mělo jít takto
Kód: Vybrat vše
rename ($newname,$new);
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 12. 2014 12:15

Už to funguje ale ještě k plné mé radosti mi chybí maličkost potřebuji vymazat v jednom adresáři všechny soubory tento skript mi nefunguje kde dělám chybu? díky
Kód: Vybrat vše
$files = scandir($dir);
opendir($dir);
$files = array_pop(array_pop($files));
foreach ($files as $file) {
if (!is_dir($file)) {
unlink($file);
} else {
@rmdir($file) or removeDir($file);
}
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 17. 12. 2014 13:41

pouzivat zavinace je cesta do pekel!
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 12. 2014 14:04

Já jsem ten zdroják našel někde na netu a od vás bych potřeboval ho upravit aby fungoval velice díky za pomoc
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 17. 12. 2014 19:51

Zde je funkční kód - jen doplním - pokud nechcete smazat i složku ve které mažete - odstraňte poslední rmdir

Celkem by mě zajímalo jaké zaměstnání provozujete - programátor musí umět hledat a z výsledků pochopit princip. Pak už jde vše samo
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Víťa1 17. 12. 2014 20:39

Funguje to ale problém když tam chci poslat snímky s IP kamery tak tam nic není :hm díky
edit funguje to jak si přestavuji díky :tleskani :tleskani
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Just_jo 18. 12. 2014 07:38

Ještě něco chcete dořešit?
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod pupin1 30. 12. 2014 14:06

Potřeboval by jsem pomoct s přejmenováním obrazku a smazáním původního pomůže někdo ??? jsem uplně lama na php!!
pupin1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Just_jo 30. 12. 2014 17:18

Vše tu máte - projděte si tuto diskuzi a zkuste to
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod NNNTomas 18. 10. 2015 17:50

Zdravím,
předem říkám - nejsem programátor.

Ale mám nalezeno toto:

<!-- vložení obrázku do stránek -->
<img src='cesta_kde_je_uložen_obrázek' id="reloader" width="352px" height="288px" onload="setTimeout('document.getElementById(\'reloader\').src=\'cesta_kde_je_uložen_obrázek?\'+new Date().getMilliseconds()', 3000)" > <!-- interval obnovení je nastaven na dobu 3000ms = 3s -->



Jenže kamera posílá každý snímek s novým názvem, a tím pádem se nepřepisují a nelze je brát podle jména.

Je někdo ochoten doplnit mi tento skript aby to fungovalo? Tj. nejnovější obrázek z kamery přejmenovat a zbylé smazat?

Díky
NNNTomas
Junior

Odeslat příspěvekod Víťa1 18. 10. 2015 18:22

Ok už je to vyřešeno !!! Teď bych potřeboval pořešit jinou věc, nejde nějak vystřihnout dialog erotických stránek dialog že mi je nad 18 let atd.. na TV sansung která má vlastní webový prohlížeč bohužel se ten dialog roztáhne do velkých rozměrů kde pak nemůžu potvrdit nebo zmáčknout 'OK' nebo nějaký nápad? díky
Promiňte mi. takové triviální otázky ale jsem samouk a androidí embryo Mám WIN8.1
Víťa1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod karlos00x 18. 10. 2015 18:27

necum na pecko na telce.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník