mysql timestamp

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vrzy 7. 7. 2017 12:31

Ahoj potřeboval bych poradit. Zobrazuji na webu čas posledního záznamu v databázi. Problém mám v jeho formátu. Čas se s každým záznamem ukládá automaticky jako TIMESTAMP, který je ve formátu např. 2017-07-07 13:12:23
Já bych potřeboval jen samotný čas, lze to nějak udělat ? Zkoušel jsem googlit, ale tomu co jsem našel moc nerozumím, jsem začátečník. Díky
vrzy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Stoura 1 7. 7. 2017 13:21

Buď sql příkaz
Kód: Vybrat vše
DATEFORMAT(cas,'%H:%i:%s')

nebo na úrovni php rozřezat například příkazem
Kód: Vybrat vše
$datum_a_cas=explode($odpoved_z_databaze," ");
echo ($datum_a_cas[1]);

Píšu bez vyzkoušení, takže i bez záruky - jako námět k hledání.
Ale třeba mne někdo opraví.
Jsou to různé cesty - stačí jedna z nich.
Stoura 1
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod vrzy 7. 7. 2017 13:56

ten druhý příklad s explode mi funguje...ale. Ta časová značka TIMESTAMP obsahuje 2 oddělovače. - v datumu a : v čase. Takže když chci vypsat jen čas
Kód: Vybrat vše
$datum_a_cas=explode(":", "$last_time");
echo ($datum_a_cas[0]);

Vrátí mi to
Kód: Vybrat vše
2017-07-07 14

kdy ta 14 jsou hodiny. Potřeboval bych se ale zbavit ještě toho datumu.

Už jsem na to přišel, jsem blbej :-D díky za pomoc, už to chodí.
vrzy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Just_jo 7. 7. 2017 19:06

Co třeba takto?
Kód: Vybrat vše
$db = '2017-07-07 08:03:09';
$timestamp = strtotime($db);
echo date("H:i:s", $timestamp);


Vrátí
Kód: Vybrat vše
08:03:09


Viz http://php.net/manual/en/function.date.php
Just_jo
Junior
Uživatelský avatar


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků