zmena nazvu souboru

Webdesign, HTML, CSS, Flash, PHP, ASP, .NET, JavaScript. Kritika www stránek na Smetišti.

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pupin1 23. 12. 2017 12:50

pro zobrazeni web kamery pouzivam php a vse fungovalo ted mame novy stroj a ten kazdy den zapisuje do nove slozky a neda se to zmenit. menit to musim rucne v php. potreboval by jsem pomoct s tim aby php vzdy slo do nejnovejsi slozky v dane ceste. pripojuji cast php. $dir = "/www/kamera/192.168.20.21/2017-12-23/";
v php nedelam vse jsem nasel tady na foru.predem dekuji
pupin1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aPosix 25. 12. 2017 18:49

S PHP nemám zkušenosti ale nedalo by se prostě místo toho datumu použít funkci date a nějaké šikovné parametry?

Nevím jak se to v PHP dělá ale tipnu něco jako

Kód: Vybrat vše
$dir = "/www/kamera/192.168.20.21/" . date(Y-m-d) . "/";


Teda jen co podle tohoto tipuji: PHP - Date
aPosix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pupin1 26. 12. 2017 12:42

aPosix píše:S PHP nemám zkušenosti ale nedalo by se prostě místo toho datumu použít funkci date a nějaké šikovné parametry?

Nevím jak se to v PHP dělá ale tipnu něco jako

Kód: Vybrat vše
$dir = "/www/kamera/192.168.20.21/" . date(Y-m-d) . "/";


Teda jen co podle tohoto tipuji: PHP - Date

no to je pekne ale variant s date jsem zkusil nezpocet.slozku na cteni to nacte ale pak nefunguji dalsi parametry jako rename a podobne. pripojom cely php aby to bolo komplet.
pupin1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pupin1 27. 12. 2017 09:40

pripojuji cely kod.nevim kde delam chybu ale proste to nefunguje.test provadim na www.pristavisteujezu.cz/kamt.php

zde je cely kod :
<?php
$dir = "/pristavisteujezu.cz/www/kamera/192.168.20.21/($dat)/";
$pattern = '\.(jpg|JPG)$'; // check only file with these ext.
$newstamp = 0;
$newname = "";
$new = "obraz.jpg";
$ dat = date('Y-m-d');
// error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);
if ($handle = opendir($dir)) {
while (false !== ($fname = readdir($handle))) {
// Eliminate current directory, parent directory
// Eliminate other pages not in pattern
$timedat = filemtime("$dir/$fname");
if ($timedat > $newstamp) {
$newstamp = $timedat;
$newname = $fname;
}
}
}
closedir ($handle);
chdir($dir);// nastavení adresáře
rename ($newname,$new);//přejmenovaní souboru
$zdroj ="/pristavisteujezu.cz/www/kamera/192.168.20.21/$dat/obraz.jpg";// doporučuji absolutní cestu
$cil = "/pristavisteujezu.cz/www/kam/obraz.jpg";// doporučuji absolutní cestu
copy($zdroj,$cil);
unlink($newname); //smazání souboru
?>
pupin1
Kolemjdoucí


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník