wifi router

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod RubberSoul 22. 4. 2012 19:03

Zdravím,
mám problém s vytvořením wifi sítě, zde je popis probléme:

K internetu jsem připojem skrz wifi a router který následně rozvádí internet po domě pomocí kabelů. Na PC musím nastavovat dhcp ručně ip je 10.3.x.y.

Koupil jsem si netbook a k němu i wifi router* abych nemusel bych neustále připojen pomocí kabelu.

*Evolve Connect AP699 http://www.evolve.cz/cz/d-wifi-router-evolve-ap699-connect.html

postupoval jsem podle tohoto návodu:

http://www.blueport.cz/showthread.php/23-Nastaven%C3%AD-wifi-routeru-v%C5%A1eobecn%C4%9B

a zasekl se u připojení do administrace:

s novým routerem jsem byl připojen pomocí kabelů a odezvu jsem měl:

$ ping 192.168.1.1
PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.043 ms
64 bytes from 192.168.1.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.041 ms

na nb jsem nastavil dhcp taktéž ručně:
ip: 192.168.1.10
maska: 255.255.255.0
brána: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1

ale když jsem se v prohlížeči zkoušel připojit na 192.168.1.1 jak je psané v návodu zobrazila se mi chyba a na administraci jsem se nedostal a taktéž nefungoval internet.

Zkoušel jsem i resetovat ten nový router ale nic se nezměnilo!

Nevíte v čem může být chyba?
díky za odpovědi
RubberSoul
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 22. 4. 2012 19:33

Nemáš v browseru nadefinovaný nějaký proxy server? (To by přesně odpovídalo tvému popisu: ping jede, browser ne.)

Přihlášení nefunguje ani s jiným browserem? Stáhni si na zkoušku třeba portable Firefox.

Přihlášení nefunguje ani s jiným počítačem? Tvůj počítač může být zavirovaný.

Jedná se o nový wifi-router, nebo je z druhé ruky? Pokud z druhé ruky, tak je otázka, jestli jsi ho resetoval správně. Držel jsi resetovací tlačítko dostatečně dlouho? (možná 20 i více vteřin, musí začít blikat kontrolky).

Jaké bylo to chybové hlášení zobrazené v browseru?

Nastav na LAN kartě v počítači automatické přebírání nastavení. Pak propoj LAN-kartu počítače s jedním z LAN-portů routeru, kabel do internetu zatím nezapojuj.
Pak udělej výpis ipconfig -all http://it.cestuji.info/ipconfig_-all.php a dej ho sem.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod RubberSoul 28. 4. 2012 11:02

konečně sem se dostal k tomu to vyzkoušet.

Pomohl reset routeru, dostal jsem se do nastavení routeru ale tam zase nevím jak dál.

Podle návodu z blueport.cz (viz výše), musím nastavit propojení těch dvou routerů (internet zatím nefunguje).

Každopádně po připojení do nastavení se mi ukáže obrázek 1.
Setup wizard jsem přeskočil a nastavoval WAN obrázek 2.
Access type: DHCP
Set DNS Manually - zde nevím, zda napsat dns prvního routeru (10.3.1.1) nebo druhého (192.168.1.1 - evolve), zkusil jsem oboje ale nefunguje.

Nejsem si jistý jestli bych neměl nejdřív ten router nastavit pomocí setup wizard...
Přílohy
Snímek_obrazovky-15.png
Snímek_obrazovky-14.png
2
Snímek_obrazovky-13.png
1
RubberSoul
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 5. 2012 15:07

Popis je dost zmatený. Píšeš o ruční konfiguraci DHCP. To je co? DHCP je Dynamic Host Configuration Protocol, tedy protokol, který umožňuje dynamickou konfiguraci připojených hostů. To vylučuje ruční nastavení, protože to je přesný opak.

Také jsi nenapsal, jaká je stávající konfigurace (přesně včetně kompletní IP konfigurace a nejlépe i nějakého jednoduchého nákresu) a co je vlastně cílem tvého snažení.

Já bych ti doporučil, aby sis pozval někoho, kdo tomu alespoň trochu rozumí, aby ti to nastavil. Pravděpodobně to pro něj bude práce maximálně na pár minut.
Bari007
VIP uživatel