Problém s D-Link-om

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod zelovocar 6. 5. 2012 20:41

Zdravím lidičky,
doma mám D-Link DSL-2641R a mám problém (možno banálny) ale chcem vedieť čím to je a ako chybu odstrániť.
Takže k veci: Všetko je ok až na to keď idem sťahovať wow-ko (prosím neodsudzovať) myslím keď sa mi to ťahá z netu. Sťahujem z ofi servru a problém je taký, že pri inštalácii mi stiahne 20-50MB dát a potom sa postupne (rádovo pár sekúnd) spomaľuje sťahovanie až nakoniec je na nule a nesťahuje sa nič. Ak sťahovanie preruším a zapnem znova toto sa opakuje.
Mylsím si, že problém je v routeri pretože čítal som na nete, že môže to sťahovanie blokovať.
Jediná možnosť ako si hru stiahnuť je dať PC do Safe mode with internet a sťahovať to takýmto spôsobom. Takto mi to beží úplne v pohode bez prerušenia.

Taktiež by sa to teoreticky dalo vyriešiť keby som PC zapojil k netu "naostro" bez routera ale tu nejde o stiahnutie hry ale o riešenie problému.

Pri sťahovaní:
nemám nič iné zapnuté (skype hamachi icq) proste nič
nič nesťahujem
nepozerám videá na YT

ludia mi radili aj vypnúť FireWall no ani tak to nepomohlo. takže logicky som prišiel na to, že to bude chyba v routri len nejaké banálne nastavenie alebo niečo také.
No v routroch sa moc nevyznám takže sa v tom nechcem babrať a naslepo odškrkávať políčka dúfajúc, že to pôjde.

Za odpovede ďakujem
zelovocar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 6. 5. 2012 21:30

Co máš za síťovou kartu? Ovladače jsou aktuální?

(střela naslepo: Připadá mi to jako karta Realtek se zastaralými ovladači.)
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod zelovocar 6. 5. 2012 21:55

Aktuálne by mali byť, dosku mám GIGABYTE G41MT-D3V a sieťová je tam integrovaná Realtek RTL8111E.
zelovocar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 5. 2012 07:40

Zkus nainstalovat ovladače přímo od Realteku, nejnovější verzi 7.053 z 22.3.2012, pokud ji už nemáš: http://www.realtek.com.tw/downloads/dow ... Down=false
(tyto ovladače se neaktualizují automaticky.)
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod zelovocar 8. 5. 2012 00:34

nepomohlo
zelovocar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 8. 5. 2012 08:02

Kdyz to v safe modu u win jde, tak to nebude routerem nemyslite.
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vladimir 8. 5. 2012 08:30

Pro jistotu se zeptám: stahuješ přes ten Realtek (tedy ne po wifi)?

V tom safe modu to máš vyzkoušené vícekrát, nebo se to jednou povedlo? Pokud to funguje pravidelně, napadá mne auto tunning, který ve spolupráci s tím D-linkem nemusí fungovat a v safe modu nemusí být spuštěný.

Netuším, jestli to pomůže, ale zkus ho vypnout
Kód: Vybrat vše
netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled
Následně restartovat počítač.

Pokud by to nepomohlo, můžeš to vrátit zpátky
Kód: Vybrat vše
netsh interface tcp set global autotuninglevel=enabled
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod zelovocar 8. 5. 2012 21:43

Funguje to pravidelne, akurát jeden raz mi to zastavilo sťahovanie inak vôbec takže to ako keby sa ani nestalo. Tiež si myslím, že sa niečo neaktivovalo keď som spúšťal Safe Mode.

Inak toto čo si napísal: netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled to je nadstavenie v routry?
zelovocar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 9. 5. 2012 07:31

Ne, je to konfigurace v počítači s windows Vista nevo Windows 7 a napìše se do "dosovského" okna (systémové konzoly).

Otevření konzoly: WIN+R, do okénka napsat cmd, enter.

Nenapadá mě, jaké nastavení v D-linku by mohlo mít vliv na popisovaný problém, snad jedině update firmware by mohlo pomoct (zavést podporu výše uvedené autotuning funkce, například).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod zelovocar 17. 5. 2012 16:52

Keď to napíšem do konzoly tak mi to napíše, že musím byť ako admin. Ale ja som ako admin, iní užívatelia na tomto kompe nie su.
zelovocar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 18. 5. 2012 12:20

Pravomyš na ikonu konzoly a z kontextového menu vybrat Spustit jako administrátor
vladimir
Expert