Stránka 1 z 1

router v režime bridge

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 8. 2017 16:50
od pogochsest
Ahoj potreboval by som poradit s nastavenim routeru. Mam internet od UPS takze router pripojeny cez koaxialni kabel, ja som si kupil novy router a z upc mi napisali ze ich router ma v sebe aj modem a ten musim mat pripojeny ale routerovu cast mozem dat do modu bridge a napojit moj novy router cez ten stary... na nejakej zahranicnej stranke som nasiel aj navod ako to urobit.: Postup bol taky ze som si v prehliadaci dal adresu 192.168.100.1 a po prihlaseni som v casti SYSTEM zmenil nastavenie z Router nastaveni na Přemostěné nastavení. Novy router sice funguje ale stary funguje tiez. Mozem sa prihlasti na oba a to nechcem.

Postupoval som v tom nastaveni spatne? Ta routrova cast stareho routromodemu je stale zapojena a mozem sa na nu pripojit. Poradte mi prosim akto to vypnut.

Re: router v režime bridge

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 8. 2017 17:40
od Nargon
Já bych řekl že současný stav je korektní. Ta možnost přihlášení se na starý router je z důvodu kdyby jsi to chtěl zase přepnout zpět z bridge na router. Tak kdyby jsi se nemohl dostat na jeho nastavení, tak by se to fakt blbě přepínalo.

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 8. 2017 22:04
od maaart
V čem je výhoda mít router UPC jako bridge a vstupní? Není bezpečnější mít svůj router jako hlavní?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 8. 2017 00:16
od polda
Popletene pojmy. Od UPC máš jejich modem, jinak bys nemohl být připojen na jejich síť. Pořídil sis pravděpodobně lepší a výkonnější router než dokáže UPC modem(odpověď pro maaarta proč nejde obejít vstupní zařízení od UPC).
Jak myslíš, že se můžeš přihlásit? Přes kabel- musíš mít přístup jinak bys nemohl ovládat modem. WiFi - musíš na modemu vypnout WiFi vysílání.

Re: router v režime bridge

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2017 21:51
od pogochsest
takze ked ho chcem vypnut tak v nastaveniach:
Základné nastavenia prístupového bodu 2,4 GHz Deaktovovat?

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 8. 2017 22:33
od polda
Pokud to máš takto tak ano. Někdo jen vypíná gombik.

Re: router v režime bridge

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 8. 2017 06:21
od vladimir
pogochsest píše:Ta routrova cast stareho routromodemu je stale zapojena a mozem sa na nu pripojit. Poradte mi prosim akto to vypnut.
Evidentně si pleteš pojmy, ptáš se, jak vypnout routerovou část a přitom chceš vypnout wifi...

Ano, wifi vypneš tak, že deaktivuješ 2,4GHz wifi přístupový bod.
Routerovou část (to je to, co provádí NAT překlad adres) jsi vypnul právě tím, že jsi aktivoval režim bridge.