Huawei E5180 a O2

Poskytovatelé a technologie, dial-up, ADSL, kabel, optika, bezdrátové připojení

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Honon 27. 9. 2017 09:39

Ahoj všem.
Mohl by mi zde prosím někdo poradit s mým problémem?
Mám LTE modem Huawei E5180, na němž jsem provozoval internet LTE od T-mobile. Na konci měsíce mi končí tento T-mobile a zařídil jsem si internet LTE od O2. Na několika článcích na netu jsem četl, že tento modem není nijak zablokovaný, jdou na něm všichni operátoři, nicméně při vložení O2 sim karty pro LTE na modemu svítí červená kontrolka, což znamená, že je to bez signálu internetu a internet nefunguje. Když tam vložím zpět od T-mobile, zase to funguje.
Nevíte prosím prosím někdo, jak to zprovoznit, jestli někde překonfigurovat a co a jak přesně?
Předem děkuji moc, Honza
Honon
Junior

Odeslat příspěvekod soban 27. 9. 2017 18:59

Jenom taková blbost na simce bývá pin - změnil jsi ho v modemu?

Jinak co reset do default stavu?

Někdy chce simku aktivovat na nějaké www stránce.....

Skus ji v telefonu aby jsi věděl že je už aktivní a funkční.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý

Odeslat příspěvekod polda 27. 9. 2017 21:56

Možná také ovládací program pro modem potřebuje nastavit připojení na 02
polda
Junior
Uživatelský avatar

Odeslat příspěvekod Honon 7. 10. 2017 15:48

Ahoj všem, děkuji za reakce.
Po různých pokusech v nastavení, např. i založení nového profilu (nic nefungovalo), nakonec stačilo jen resetovat modem tlačítkem vespodu a změnit si heslo přístupu na stránku nastavení a po vypnutí a zapnutí si to samo automaticky našlo připojení O2 a šlape to jak má.
Tak aspoň malá rada pro ty, kteří taky přecházejí od T-mobile k O2 a nechtějí si pořizovat nový modem.
Honon
Junior

Odeslat příspěvekod Kudlos8 30. 3. 2018 22:07

Ahoj lidi, momentálně řeším stejný problém (jenom místo O2 mám vodafone), bohužel resetování routeru nestačilo. Nevíte, co s tím? V podstatě se po spuštění routeru opakuje stejná hláška viz foto.
Díky za reakce Michal
Přílohy
Výstřižek.PNG
Kudlos8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Honon 31. 3. 2018 10:27

A zkusil jsi i změnit si heslo přístupu na stránku nastavení, úplně nové heslo, jiné než předtím, a hlavně úplně vypnout (i ze sítě) a zapnout ten modem? Jakmile jsem neudělal tohle všechno, tak mi to taky nešlo. Ale nevím, třeba to má Vodafon nějak jinak pošetřené....
Honon
Junior

Odeslat příspěvekod soban 31. 3. 2018 17:22

Smaž ty profily a pak by se měly načíst z simky default, případně je uprav dle parametru pro vodafon.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Pokročilý


  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků