Stránka 1 z 1

Bridge mode

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 5. 2018 20:05
od grein
Ahoj,
chtěl bych se s Vámi poradit ohledně zapojení modemu do režimu Bridge. Před několika dny jsem si pořídíl od T-mobile pevný internet vzduchem, kde jsem obdržel modem Huawei B2338-168. Až doposud jsem měl VDSL net od O2, kde jsem používal modem Comtrend VR-3031EU. A právě tento modem (Comtrend VR3031-EU) bych chtěl použít jako bridge pro stolní počítač. Vím, že jednodušší cesta je si koupit wifi kartu, jelikož signál od modemu Huawei mám ve druhé místnosti dostatečný, ale Comtrend mi již leží "ladem", tak bych chtěl vyzkoušet tuhle variantu. Moje představa je taková, že udělám bezdrátový bridge mezi těmito modemy, kde samozřejmě bude hlavní Huawei (LTE připojení), který bude distribuovat internet do Comtrendu, který propojím LAN kabelem se stolním počítačem. Modem Comtrend je stále nastavený na VDSL od O2.

Stručný popis úkonů, které jsem prováděl:
1) Na hlavním modemu Huawei jsem si nastavil pevný kanál (č.1).
2) Na "bridge" Comtrendu jsem vymazal všechno nastavení v záložce WAN.
3) Dále jsem vypnul DHCP server (Comtrend).
4) Nastavil jsem na Comtrendu také kanál č.1, stejné SSID a heslo jako na Huawei.
4) Přepnul jsem z režimu AP do režimu Bridge (Comtrend) - zde mi to ukázalo MAC adresu Huawei modemu.

Avšak po výše popsaných úkonů se mi beztak nepodařilo zprovoznit internet. Dokázal by mi někdo s tímto poradit, prosím?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 5. 2018 22:10
od polda

Re: Bridge mode

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 5. 2018 22:58
od grein
Díky za tip. Ale beztak z toho nejsem 2x moudrý.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2018 00:46
od polda
I kvůli zbytečnému krámu v zásuvce bych zkusil comtrend prodat. A koupil https://www.czc.cz/tp-link-archer-t2uh/164454/produkt
proč si zbytečně komplikovat život.

Ještě jedna rada:
https://m.zive.cz/poradna/jak-prepnout- ... tanswers=1

Re: Bridge mode

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2018 12:10
od soban
Vykašli se na to a natáhni kabel - nejednoduší řešení a spolehlivé.....

Re: Bridge mode

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 5. 2018 21:02
od grein
Asi si koupím tu wifi kartu a bude to vyřešené. Kabelem by to bylo komplikované.