Částečně nefunkční pošt.. schránky na serverch

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod insider22 20. 6. 2012 15:54

Před nějakou dobou jsem zjistil, že z poštovních schránek /účtů/na serverech - na př. Seznam.cz, Centrum.cz nejde odesílat maily s přílohami - mám Conmet a v něm vidím, že datový tok při pokusu o odeslaní mailu s přílohou je nulový ... po chvíli se zobrazí okno s informací, že bylo přerušené spojení se serverem a nabídne se možnost opakovat odeslaní mailu - odeslaní se opět nepovede ...mail bez příloh však odejde /je odeslán/ a dojde k adresátovi ...

Jak opět "zprovoznit" odesílání mailů s přílohami z účtů /pošt. schránek/ na jednotlivých serverech /Seznam, Centrum, atd./ ????????

Odesílaní mailů s balíčky / s přílohami/ pomoci pošťáků /Thb, WLM/ je bezproblémové ...

Mám v PC Win7 - 32 bit + antivir Norton + ConMet ...

Poradíte, uděláte osvětu ??? = velké díky :-( ----------> :D
insider22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 21. 6. 2012 09:20

A proč tedy nepoužíváš některý z osvědčených e-mailových klientů, které fungují bez problému?
Také jsem nějak nepochopil, v čem to nefunguje. Ve webovém prohlížeči? V jakém? V jiné aplikaci? V jaké?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod insider22 23. 6. 2012 09:38

Díky za pokus poradit - A tak:

- Používám IE a Ff ... a je to tak, že když napíši ve schránce, účtu na některém serveru /kde mám vytvořenou schránku /Sz, Cm nebo Atlas/ dopis a když k němu připojím "něco" = třeba prezentací i dost "lehkou" - třeba jen 1 MB, tak mail neodejde = zobrazí se okno, že bylo přerušené spojení se serverem ... a šmytec = opakovaný pokus o odeslání je opět neúspěšný ...

- Pošťáky samozřejmě používám a to jak Thb, tak WLM = a v těch není problém ...

- Ale mě by zajímalo, co způsobilo, že z účtů na serverech najednou, z ničeho nic, jde odesílat jen maily bez příloh ... donedávna šlo běžně připojovat a pak i úspěšně odesílat s maily s přílohou až 10 MB /!!!/
insider22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 23. 6. 2012 09:43

jak mas nastaveny SMTP server? nemas ho nahodou nastaven na ten provideruv? o tom jsi taktne pomlcel jak se to snazis odeslat

-- 23. 6. 2012 09:44 --

jo a tvuj dotaz je dost nejasny, mluvis o webovem rozhrani tech sluzeb?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 23. 6. 2012 10:43

Používáš pro připojení proxy? Spouštěl jsi prohlížeč v safe mode bez doplňků? Zkoušel jsi to na jiném počítači? Zkoušel jsi to na jiném připojení k internetu? Zkoušel jsi to na jiném uživatelském účtu na stejném počítači?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod insider22 23. 6. 2012 10:57

Díky za názory - ale SMTP se nastavuje jen u pošťáků ... při vytváření nové e-adresy na zvoleném serveru není o smtp "řeč"

A pro ujasnění mého problému =

Otevřu si účet, poštovní schránku na daném serveru /třeba Seznam-u/ zvolím adresáta a anpíšu text dopisu a ježto chci k němu přidat nějakou přílohu, tak zvolím adresáta uvedu, vyplním Předmět a využiju nabízené možnosti Přiložit k emailu soubor - ten vyhledám a přiložím a dopis, mail odešlu ...

Po chvíli se mi zobrazí okno s touto informací:

Spojení přerušeno
Spojení se serverem bylo v průběhu načítání stránky ukončeno.
Server je dočasně nedostupný. Zkuste to prosím znovu za chvíli.
Pokud se vám nezobrazují ani ostatní stránky, zkontrolujte síťové připojení svého počítače.
Pokud je váš počítač chráněn firewallem nebo proxy serverem, zkontrolujte, zda má Firefox přístup na Internet.¨

Ff samozřejmě má přístup na internet … jinak bych se přeci do schránky nedostal !!!
V okně je ještě nabídka, možnost Zopakovat odeslání, ale výsledek je opět stejný mail s přílohou opět neodejde … !!!

A je zajímavé, že pokud dopis, mail nemá přílohu, tak odejde a i k adresátovi dojde =
problém dělají jen a jen přílohy a to i malém objemu /malé váze/ - např. i pouhých 200 KB !!!
insider22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 23. 6. 2012 11:02

stale jsi neodpovedel jednoznacne na jednoduchou otazku: co to je otevru "si schranku"? myslis webove rozhrani?

-- 23. 6. 2012 11:04 --

jo a co takhle nejaka webovka kde je upload form? neco jako imgshack a tak
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 23. 6. 2012 11:35

Uff to jsou teda pojmy. Neuvažuješ o tom, že řešení problému svěříš někomu, kdo tomu alespoň trochu rozumí? Protože z tvého popisu tomu zase moc nerozumím já a evidentně ani karlos.

BTW jsi neodpověděl ani na jednu moji otázku...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod insider22 1. 7. 2012 15:40

karlos00x píše:stale jsi neodpovedel jednoznacne na jednoduchou otazku: co to je otevru "si schranku"? myslis webove rozhrani?

-- 23. 6. 2012 11:04 --

jo a co takhle nejaka webovka kde je upload form? neco jako imgshack a tak

Díky za něco ...: ale nerozumím tomu, cos napsal - uděláš osvětu - díky ... :-)

A tak: nemůžu z účtu, ze schránky na serveru, kde mám zřízenou e-adresu, tak z tohoto účtu nejde odesílat dopisy /maily/ s přílohami - pouhý text dopisu ANO ...

-- 1. 7. 2012 15:51 --

Bari007 píše:Používáš pro připojení proxy? Spouštěl jsi prohlížeč v safe mode bez doplňků? Zkoušel jsi to na jiném počítači? Zkoušel jsi to na jiném připojení k internetu? Zkoušel jsi to na jiném uživatelském účtu na stejném počítači?

Omlouvám se za nepovšimnutí tvého dotazu - a tak

Proxy server nepoužívám ...

Co je safe mod, tak to nevím ...

Na jiném počítači jde maily i s přílohami odesílat z mých účtů

Jsem připojený na internet přes kabelovku

Je pro mne zajímavé, že k tomuto problému došlo náhle a to na všech serverech na kterých mám vytvořené účty = těch mám z rodinných i jiných důvodů několik a to na běžných serverech /Sz, Centrum, atlas, email .../
insider22
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 2. 7. 2012 08:29

Na poslední dvě mé otázky jsi z neznámých důvodů neodpověděl. Pokud nebudeš odpovídat na všechny položené otázky, nebudu já dál poskytovat rady.

Jak spustit safe mod ve svém prohlížeči si snadno najdeš. S Google problémy nemáš, tak se neboj ho použít.
Bari007
VIP uživatel