[hosts] blokace stránek

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 00:28

Zkoušel jsem napsat do hostu nějaké stránky a jim přiřadit IP 127.0.0.1 (ano opravdu localhost :-)) ale když zkouším v příkazové řádne přípaz ping na tu stránku, tak mi to vrací regulerní (tedy ne z hostu) IP adresu... to stejné dělá prohlížeč (normálně tu stránku načte) nevíte co dělám špatně?

v tom hosts mám 127.0.0.1 (mezera) seznam.cz

to by mělo fungovat ne?
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 10. 7. 2012 06:08

Doporučuju restart PC mezi zapsáním do hostu a zkoušením.
Desktop: E8400@3.645GHz, Asus P5Q-E, 4GB Ram, 1440GB HDD, Ati HD4850
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pocitujlasku 10. 7. 2012 07:23

restart netreba, skus do hosts pridat aj zaznam www.seznam.cz (teda s www na zaciatku).
ak by to nepomohlo, tak ipconfig /flushdns - vymaze cache dns, os si hostname->ipcka istu chvilu drzi v pamati, aby sa rychlejsie nacitala stranka a nemusel sa zakazdym dotazovat dns servra.
no vidis, a tak si sa bal(a)
pocitujlasku
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 10. 7. 2012 07:37

...nebo ve službách (Run... > services.msc) restartovat službu DNS Client, ale výše doporučovaný flushdns by měl stačit.

Nepřistupuješ do internetu přes (netransparentní) proxy-server? Pak je soubor hosts ignorovaný, protože překlad adres neprovádí počítač, ale proxy server.

Co máš za antivirák? Čistě teoreticky by v rámci ochrany přes spywarem mohl hosts blokovat (ještě jsem to neviděl, takže opravdu jenom teorie).

A pro úplnost - píšeš záznamy do souboru hosts a ne třeba omylem do souboru hosts.sam nebo hosts.txt (skrývání přípon, které zavedl Microsoft, je občas matoucí)?
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 17:48

to vladimir:
první co udělám když příjdu k PC a jsou tam skryté přípony je to, že zapnu, abych viděl všechny, tedy opravdu to písi do hosts

antivitus mám Antivira free

a mám mobilní internet... takže by tam neměl být snad žádný proxy server...

to pocitujlasku: ano obě dvě verze tam mám

to Nargon: sice jsem nerestartoval, ale vypl a zapl (což není to stejné, protože mezi tím uplynul skoro celý den :-D) a stále se připojím na seznam korektně a i příkaz ping mi nepinguje na 127.0.0.1 , jak jsem to nastavil
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 7. 2012 17:55

myslis ze 127.0.0.1 by melo jit pingat?
jakou mas presne cestu k hosts souboru?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 18:09

to karlos00x: ano 127.0.0.1 lze pinknout... když to napíšu do příkazáku, tak se pinknu...

a cestu mím %SystemDrive%\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ETC
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 10. 7. 2012 18:47

Zkontroluj cestu k souboru hosts v HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters parametr DatabasePath: nějaký malware ji mohl změnit

Mobilní internet: to nic neříká o nastaveném nebo nenastaveném proxy serveru - nějaký malware ti ho mohl klidně nastavit. Tracert by ji měl ukázat, pokud by tam náhodou byla.

Avira: tak to je snad ještě "normální" antivirus, který nedělá problémy.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 19:07

to vladimir: v tom HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters DataBasePath mám napsáno %SystemRoot%\System32\drivers\etc

a ten mobilní internet používám software od O2, který dodávají k modemu HUAWAY a internet mám od t-mobile
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 10. 7. 2012 19:10

Nesdělil jsi verzi OS.
Co s tím?
1) Zkontroluj proxy v cmd:
V OS WNT řady 3 - 5:
proxycfg
V OS WNT řady 6:
netsh winhttp show proxy
a případně zakaž používání proxy serveru.
2) Pokud v OS WNT řady 6 nepoužíváš službu Network Discovery, můžeš klidně zakázat i službu klienta DNS:
sc stop dnscache
sc config dnscache start= disabled
Dtto ve starších řadách OS WNT, kde výše uvedená služba neexistuje =>
net stop dnscache
net config dnscache start= disabled
= bez problémů.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 19:14

to milanr1: mám win7 64bit

příkaz
netsh winhttp show proxy

mi napíše:

Aktuální nastavení serveru proxy WinHTTP:

Přímý přístup (bez serveru proxy).

takže by to mělo být vpoho.. a ten další mi už spustit nejde (odepřou mi přístup)
Naposledy upravil ahriman dne 10. 7. 2012 19:20, celkově upraveno 1
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 10. 7. 2012 19:15

win+r > cmd
notepad %windir%\system32\drivers\etc\hosts
CTRL+A
DEL
127.0.0.1 seznam.cz
file > save as
filename: hosts
encoding: UTF-8
[save]
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 19:19

ne to nefunguje... takto jsem to taky psal...
ahriman
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 10. 7. 2012 19:21

když to nefunguje, tak to nefunguje...

rozhodně se ujisti, že tvůj soubor hosts neobsahuje nonascii znaky a že je uložen v UTF8, což jsi už bezpochyby taky zkoušel a je to prakticky to jediný, na co má můj postup poukázat...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod ahriman 10. 7. 2012 19:28

ano i to jde udělal... pravda dokud jsi to nenapsal, tak jsem to měl uložené v ASCI, ale po uložení v UTF-8 se nic nezměnilo
ahriman
Junior

Další stránka