Firefox stále extrémně zapisuje na SSD

Online komunikátory, VoIP, webové prohlížeče, e-mailové klienty

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 19:49

složitý věci bývají nejjednodušší...

profil nezahrnuje cache...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 8. 2012 19:51

Pokud je cesta jiná než výchozí, tak zahrnuje.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod oooooooooo 3. 8. 2012 20:05

pokud dva disky vubec ma člověk,třeba jeden notas mam jenom s jednim hdd a osypavalo by mne z dvou hdd v něm i k stolnimu připojuji druhý disk jenom když potřebuju.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 3. 8. 2012 20:10

Hned v prvním příspěvku psal "Cache přesunuta na jiný disk", takže z toho usuzuji, že má v PC mimo SSD ještě alespoň jeden klasický HDD.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 20:18

aby se to někam pohlo...

spusť si ten process monitor

v nástrojové liště nech zapnutej jen "file system activity"

CTRL+L

filtry:
Process Name --- is --- firefox.exe --- include --- [add]
Operation --- is --- WriteFile --- include --- [add]
Result --- is --- SUCCESS --- include --- [add]
[ok]

CTRL+X

firefoxuj si...
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Eddward 3. 8. 2012 21:42

No ja ti nevim, ale pouzivam na mojom SSD aktivne Firefox cca 12 hodin denne, dokonca tam bezia velke flash objekty ako hry na facebooku, niekolkokrat komplet nacitavane, mnozstvo dalsich stranok (s Adblockom), nejake downloady a neprekrocil som 5 max 6GB zapisanych dat (komplet nie len firefox) za 1 den pocas celeho tyzdna co som si to odsledoval...
Ak mas za hodinu niekolko GB tak nieco nemas v uplnom poriadku, mozno by si mal aspon na skusku vykusat novy profil, mozno mas v tom nejake nedobre doplnky alebo nieco zle nastavene...
To je asi vsetko, poradit ti inak neviem.
CPU:Core i5 3570K@4.5Ghz+Coolink Corator DS RAM:2x4GB Kingston DDR3 1866Mhz MB:MSI Z77A-GD55
VGA:MSI GTX670 PE 1.3/7.0Ghz HDD:Samsung F3 1TB SSD:Crucial M4 128GB PSU:SF-650P14XE 650W
LCD:LG W2261V 22" CASE:Fractal Design Define R4 Black Pearl
Eddward
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 3. 8. 2012 21:51

tohle budou zápisy nad rámec samotnýho firefoxu, protože ikdyby měl v profilu opičí trus, nemohl by mu generovat zápisy, když:

MASH píše:...nastav si profil na jinej disk...
Vše jsem zkoušel, ale bezúspěšně

samozřejmě za předpokladu, že všechny tyhle "zkoušky" byly provedeny rozumně, korektně a funkčně...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod EskymakCZ 25. 10. 2012 21:27

Jsou to asi dva roky, co jsem ještě používal FF a z ničeho nic se mě objevil problém, kdy mě začal neustále načítat nějaký soubory z (obyčejnýho) disku a nejen že tak totálně zpomalil sám sebe ale i celý počítač. Po vypnutí FF to bylo ok ale po zapnutí opět vesele zatěžoval disk nějakejma nesmyslnejma přístupama. Tehdá jsem to řešil a tuším že nevyřešil. Možná mě pomohlo vytvoření nového profilu protože starý byl nějak buglý ale nevím jestli to pomohlo. Přešel jsem pak později na chrome, protože ve FF sem pak narazil na další problém kdy mě z ničeho nic zmizely všechny záložky a podobně, což naštve. Taky na Xp.

Vyhnout se tomu bazmeku jak jen to jde.
EskymakCZ
Junior

Předchozí stránka