Nejlepší softwarový firewall podle čtenářů Živě.cz

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Josef Kraus 3. 9. 2010 14:48

Jaký je podle vás nejlepší firewall? Preferujete raději bezplatná řešení, nebo svou bezpečnost vložíte do rukou placeným produktům? Je lepší čistě samotný softwarový firewall, nebo raději sáhnete po kompletním bezpečnostním balíku s antivirem, antispywarem a dalšími produkty? Podpořte svého oblíbence pádnými argumenty a spolupodílejte se na podobě článku na Živě.cz!
Josef Kraus
Redaktor Živě.cz

Odeslat příspěvekod marcus88 3. 9. 2010 14:56

Podla mna Kerio, kedysi som ho pouzival a bol az taky spolahlivy, ze mi zacal prekazat =) Momentalne mam Eset Smart security a aj napriek tomu, ze ich firewall je mizerny, tvarim sa, ze nejaky mam ;-)
marcus88
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ghostdog32 3. 9. 2010 15:01

PC tools firewall plus - freeware :)
Asus Xonar DX/XD -> DIY zesík made by Hergarok -> AKG K240 MKII; SAMSON Media One 4A
ghostdog32
Junior

Odeslat příspěvekod Nargon 3. 9. 2010 15:06

Ano, taky si myslim ze Kerio (sunbelt) personal firewall byl jeden z nejlepsich. Velmi dobra konfigurovatelnost a hlavne rozdeleni na duveryhodne site a neduveryhodne site s moznosti povolovat/zakazovat komunikaci pro prichozi/odchozi spojeni pro kazdou zonu zvlast. Tohle jsem bohuzel u dalsich firewallu (ktere jsem zkousel) nenasel. Ale posledni aktualizace je z roku 2008 a neexistuje v 64bit verzi.

A celkem dobry firewall je ten integrovany ve windows 7. Oproti ostatnim firewallum ma jednu vyhodu. Je aktivni jeste pred zapnutim site, takze vas chrani i behem nabihani systemu. Bohuzel ma nevyhodu. Nepodarilo se mi ho nastavit, aby se ptal na neznamou odchozi komunikaci.
Desktop: E8400@3.645GHz, Asus P5Q-E, 4GB Ram, 1440GB HDD, Ati HD4850
Notebook: Asus UL50VT 15.6" (SU7300@1.7GHz, 4GB ram, 500GB HDD, Intel GMA 4500MHD + nVidia G210M, dlouha vydrz cca 7+ hod)
Nargon
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Jan Gottwald 3. 9. 2010 15:11

Já používám zásadně pouze ten integrovaný ve Windows 7. Veřím, že by také stačil 90% lidí, kteří mají firewall od jiného výrobce. To že tu hraje celkem velkou roli spousta paranoidních myšlenek a ortodoxní zaujatost vůči bezpečnostním prvkům Microsoftu, je věc jiná...
Jan Gottwald
Junior

Odeslat příspěvekod kopiha 3. 9. 2010 15:13

comodo firewal ten je super jenom trochu tíží systém:D ale jinak v nouzi určitěě ten ve windowsech ty nemají chybu
kopiha
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Morico 3. 9. 2010 15:14

Private Firewall - malé nároky - free - user friendly - všechno důležité
Morico
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod lukaskryske 3. 9. 2010 15:16

Jelikož se jedná o Linux (a tím pádem software) tak iptables v routeru.
lukaskryske

Odeslat příspěvekod Minatory 3. 9. 2010 15:28

Přesně jak píše Jan Gottwald. Myslím, že Firewall integrovaný ve Windows stačí drtivé většině lidí co mají jiný. Jen vypadají víc profi když používají něco jiného. Osobně ani nevím co bych chtěl víc od firewallu než to, co dělá ten systémový :)
Situace je jednoduchá: nemáme žádnou šanci. Není způsob, jakým bychom mohli Sověty porazit. Jsou lépe vycvičení, lépe organizovaní a mají lepší vybavení. A je jich víc než nás, takže vítězství je nemožné. Nějaké otázky?

- Viktor Troska
Minatory
Junior

Odeslat příspěvekod thanxes 3. 9. 2010 15:30

Pro mě rozhodně Jetico personal firewall, ale není pro každého a už vůbec pro běžného uživatele. Pro ně obvykle stačí integrovaný fw ve windows
thanxes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 3. 9. 2010 15:34

Windows firewall. Osobne mi stacil uz v XP. S nastupem W7 resp. Visty je myslim naprosto dostacujici. Vzhledem k tomu ze obsahuje ICS (Internet Connection Sharing, tzn NAT + port forwarding +DHCP server + DNS forwarder) neni duvod jej degradovat necim jinym od 3. strany.

Ano, administrace pravidel by mohla byt prehlednejsi. Dalsi problem je nemoznost zadavat rozsah portu. Ale to jsou drobnosti.

Co se tyce *nixovych systemu - asi take nema smysl vymyslet cokoliv jineho nez nativni ip*tables

MP

P.S. samozrejmosti je take nastaveni obecnych pravidel na routeru, tzn. ani do DMZ zony nepustit to co nepotrebuji!!!
Naposledy upravil Miroslav Pragl dne 3. 9. 2010 15:38, celkově upraveno 1
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod Sislik 3. 9. 2010 15:38

od ty doby, co prisla Vista, tak pouzivam ten, co je integrovanej ve Win a ani ve Viste a nyni ani ve Win7 jsem nenarazil na nejaky problemy (prakticky vsude mam verejnou IP adresu) a libi se mi, jak je prekvapive docela pekne konfigurovatelnej a umi i IPv6, takze je fajn, kdyz si s IPv6 obcas hraju :)

kdysi davno na XP jsem pouzival Kerio Personal Firewall, kterej byl dobrej, ale co ho Kerio prodalo, tak Sunbelt snad jen prepsal text v titulku a tim vyvoj zkoncil :(
Dell Vostro 1500 - http://dell.sislik.net/
Nokia Lumia 800 - http://lumia.sislik.net/
Sislik
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yorg 3. 9. 2010 15:41

integrovaný ve Windows 7
integrovaný ve Windows XP
yorg
Junior

Odeslat příspěvekod p0etrik 3. 9. 2010 16:14

Jak uz bylo receno, nejlepsi jsou iptables. Akorat je treba umet si je nakonfigurovat, a to skoro nikdo neumi. Ve Win jsem pouzival Kerio, pak ZoneAlarm a nakonec jsem zustal u integrovaneho.
p0etrik
Junior

Odeslat příspěvekod miroslavh85 3. 9. 2010 16:25

V začátcích XP jsem používal Kerio, od SP3 jsem ale začal používat Windows Firewall a používám ho i teď na Vista.
miroslavh85
Kolemjdoucí

Další stránka