Jak se zbavit OpenDNS

Antivirové programy, firewally, viry, spyware, aktuální hrozby

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod warezakcz 10. 7. 2012 23:41

Dostal se mi pod ruku počítač, kde je nainstalovaný webový filtr OpenDNS! At jsem zkousel jakkoliv odstranit, tak zkratka stale mi blokuje nektere stranky a zneprijemnuje tim zivot. Nadruhou stranu se mi kvuli tomu nechce 7ky cele preinstalovavat, ale pokud nebude zbití, tak to udělám...

Kdyby ale mel nekdo nejaky napad, tak budu jedine rad :-)
warezakcz
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 7. 2012 06:59

Dotaz jak Brno ani se nedivim že se toho nemůžeš zbavit...je tam hozenej celej ten balik OpenDNS Parental Control ?Můžeš mit Family Shield,Home atd,můžeš mit jiny produkt využivajici databasi,jde to udělat i že využiji databasi a frknu ji do protowallu,sem zaregistrovanej,prdim na to využivam jenom zakladnich funkci a nastavil sem si sam,jo a mimochodem - nebudeš tomu věřit ale liši se to i podle systemů.No a nemůžu se zbavit znamena co?.Když se podivaš do /etc/resolv.conf tak tam vidiš 208.67.222.222 nebo 208.67.220.220 ? Kdyby nahodou měls jinej system - netušim, tak se podivaš jinam,Jo už vidim 7-ky tak doufam že je ti jasny kam se maš podivat :-D
Jinak mimochodem je tam možnost nastavit- none - uroven filtrace :-)A vzhledem k tomu že je to svazovany a konfigurovany s IP takže vypnutim routeru u dynamicky je hotovo, pokud mně to neřeši script nebo programek.změnou adresy je hotovo zbývá jedina možnost jak
Kód: Vybrat vše
dostal se mně do ruky cizi počitač

takže cizi a doma a přece by to tě to blokovalo.Musel by běžet ten OPENDNSUPDATER ktery se po registraci stara o to aby ti fungoval nadefinovany obsah co blokovat i na jinych adresach.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod warezakcz 11. 7. 2012 21:11

Ano mám 7čky. No dle toho, co rikal minuly majitel, tak se to do toho PC (NB) instalovala jako programek. At se ale pripojim na jakoukoliv wifi, tak me to blokuje. No, ale ikdyz tedkon jsem docela na pochybach.

Jinak na vysvetlenou, ten minuly majitel byl muj bratr a programek mu tam instaloval kamarad, takze ani on nevi, jak se jej zbavit! Tudiz se NB pripojuje stale pres stejnou Wifi. Jedine kdyz jsem se k Netu pripojil pomoci sdilene pripojeni pres mobil, tak me nic neblokovalo a sly vsechny stranky.

Ve spustenych procesech jsem nasel neco od OpenDNS. Asi toho updatera, tak jiz ho mam vypnuteho a nespousti se mi. A ted jsem ve sluzbach nasel DNS klienta, tak jsem jej zastavil. Take zadna zmena.

Jak se dostanu na /etc/resolv.conf ?
warezakcz
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 11. 7. 2012 21:23

Jak se dostanu na /etc/resolv.conf ?

Pokud by system byl třeba Debian,nebo ubuntu tak velmi snadno :-),v seven asi těžko poněvadž jaksi jde o Seven.Takže vlastnosti sitoveho připojení že jo...
Ve spustenych procesech jsem nasel neco od OpenDNS. Asi toho updatera, tak jiz ho mam vypnuteho a nespousti se mi.

Asi nebo určitě?Jestli určitě tak myslim že jsem dal celkem podrobnej navod vzhledem k tomu že u toho nesedim,pouze se dohaduji co kamarad spachal a jaky je stav z popisu ktery ani nahodou neni dostatečny.kamarad myslim natolik dobrej aby filtr řešil scriptem ve win nebude - takže zaroven s family filtrem odbouchl nabidku na updater.Jeho zastaveni dočasne neřeši nic - řeši jenom to že když vezmu stroj a odnesu ho do tramtarie a na jiny připojení tak updater neuděla - aha jsme jinde napřimo zapojení - takže prosím i pro adresu XXX.XXX.X.XXXX bych prosil filtrovat.Takže odinstaluj co nainstaloval plus ve vlastnostech sitovyho připojeni si to nastav normalně.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod warezakcz 11. 7. 2012 21:35

Obrázek

-- 11. 7. 2012 21:46 --

Super, v principu velmi jednoduché! Zkušenostma se člověk učí. Někdy taky ale potřebuje trochu nakoupnout, než mu to dojde ;-) Moc díky, povedlo se :-) V protokolu IP verze 4 stačilo zaškrtnout získat adresu serveru DNS automaticky a je to vyresene...
warezakcz
Junior

Odeslat příspěvekod rambo123 19. 5. 2013 10:06

No udělal jsem všechno a v protokolu IP verze 4 jsem zaškrtl získat adresu serveru DNS automaticky a podtim použít následující adresy dns serveru a tam nic nebylo a pořád to nejde :-|
Žádnej program na pc nemam nainstalovanej co stim mam dělat?
rambo123
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 19. 5. 2013 21:11

Když nemáš nastavené DNS servery, tak to (asi tím myslíš načítání webových stránek) ani jít nemůže.
Bari007
VIP uživatel

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor