Seznam, Gmail: synchronizace složky Odeslaná pošta

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 5. 2012 15:42

Gmail má řešení IMAP celkem svérázně udělané. Ono to funguje v celku dobře, ale člověk se musí proklikat různým nastavením, co se kam má ukládat, aby to fungovalo skutečně podle očekávání, neduplikovalo e-maily/složky apod.

V tomhle je podle mě bezkonkurenční Exchange (Online). Spojení s Outlookem 2010 je naprosto perfektní a synchronizují se i věci, o kterých se v IMAP ani nezdálo.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audis 16. 5. 2012 19:43

Exchange je za poplatek ze?
Od teď, ať už někdy moje dcera udělá cokoli, to poslední co udělám je, že vytočím 158. Nemám zájem, aby mi dceru Policie zabila, jako to udělala s tím klukem na D1.
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 17. 5. 2012 18:08

Exchange je mailový server od Microsoftu, který si nainstaluješ na vlastní server.

Exchange Online je služba v rámci Office 365 - pro vzdělávací instituce od letošní léta zcela zdarma, jinak placené řešení.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 17. 5. 2012 21:45

Hotmail je BTW Exchange kompatibilni s naprostou vetsinou mobilnich zarizeni.

MP
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod MW-201 17. 5. 2012 23:27

audis píše:2) Seznam funguje jen neuspokojivě? To neumí imapovat Odeslané zprávy a Koš a koncepty?
Obrázek

Umí Imapovat všechny složky, je třeba to nastavit.

viz. (cca v půlce obrázkové verze)
http://napoveda.seznam.cz/cz/email/nast ... look-2010/
MW-201
Junior

Odeslat příspěvekod audis 3. 7. 2012 16:40

MV 201:
díky za link, měl jsem to správně.

tak synchronizace IMAP mezi outlookem a seznam.cz funguje korektně. V složkách Doručené, Odeslané, koš když udělám změnu někde, jinde se projeví.

ale s těmito dvěma si moc nerozumí Android. Když v mobilu vymažu z Doručené mail (předpokládám do koše), tak v Koši outlooku nebo seznamu.cz není. Je pouze v Koši mobilu (pojmenované Trash). Co s tím? Chci ten smazaný mail i v Koších outlooku a seznamu.cz.

S odeslanou poštou je to lepší, ale také žádná hitparáda. To co odešlu z mobilu, nenajdu v Odeslaných v outlooku a seznamu.cz. Cos tím? Chci maily odeslané z mobilu mít v Odeslaných i v outlooku minimálně.

To co odešlu z outlooku nebo seznamu, najdu i v mobilu.
Od teď, ať už někdy moje dcera udělá cokoli, to poslední co udělám je, že vytočím 158. Nemám zájem, aby mi dceru Policie zabila, jako to udělala s tím klukem na D1.
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 7. 2012 18:41

Android si dělá vlastní složky pro odeslané i pro smazané. Takže se můžeš pokusit donutit, aby ti ukládal smazané/odeslané zprávy do těch správných složek.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod audis 3. 7. 2012 21:03

jak?

složky vybrané k synchronizaci. a stejnak nejdou až na jednu výjimku: jde jen složka Doručené. A to přečtení mailu a smazání z Doručené. Pak se v Doručené třeba v outlooku už správně neobjeví
Obrázek

-- 03 črc 2012 21:04 --

nebo platí ta věta o duševním zdraví a neřešit seznam.cz?
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 3. 7. 2012 21:19

Nevím jak, to si musíš najít v nastavení toho mail klienta v Androidu. Možná to nejde nijak...
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 7. 2012 08:43

Neřeš seznam - nastav si přesměřovani pošty ze seznamu na gmail ůčet co si vytvořiš,jestli ji chceš mit uplně odfiltrovanou tak si založ dalši - přesměrovavej poštu z toho ůčtu pouze na druhej vytvořenej.ŠTITKUJ - štitkuj.Štitek jmeno@seznam jako minimum pokud tedy nechceš mit dalši gmail adresu,dělej oboji :-)
Tim padem řešiš pouze problem gmail ůčtu,kterej se chova jinak než emaily jinych společnosti protože je součast systemu.Můžeš se soustředit na jeden problem tim padem a nikoliv na dva.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 4. 7. 2012 09:51

asi nerozumím.

1. Mám problém akutní: se seznam.cz, změny provedené v mobilu se z části vůbec nezrcadlí jinde (v outlooku a na webovém rozhraní).

2. Neakutní: se Gmailem, třeba některou odeslanou poštu zrcadlí občas do vedlejší složky Gmail/Odeslané, ale to sem schopen překousnout, protože na tu poštu z každého místa mám vždy přístup a čili se vždy k ní nějak dostanu. Byť ne teda v jednom místě, ale hloupě separované ve 2 složkách (Odeslané a Gmail/Odeslané).
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 7. 2012 09:57

Gmail předpokládám používáš v Gmail klientu, ne v běžném mail klientu v Androidu?

oooooooooo se ti snažil říct, že si máš poštu ze Seznamu přeposílat na Gmail, kde v Androidu není s mailem problém.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 4. 7. 2012 10:34

přesně a tim padem řešit poštu z ůčtu xxx@seznam.cz,pouze v ůčtu xxx@gmail.com.Potom se podivat jestli změny provedene v xxx@gmail.com se projevi v outlooku atd.Poněvadž xxx@gmail.com potom bude totožno co se tyče pošty jako xxx@seznam.cz
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod audis 4. 7. 2012 10:40

Gmail pouzivam v beznem klientovi. Chtel jsem mit vsechny maily na jednom miste bez prepinani aplikaci a s jednotnym nastavenim.
audis
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bari007 4. 7. 2012 11:08

Gmail má přímo svoji aplikace pro poštu, která funguje naprosto bezchybně i co se týče zařazování e-mailů do správných složek.
Bari007
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka