Google Drive - offline

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Petr Veit 16. 5. 2012 07:38

Včera jsem si nainstaloval Google Drive na svém PC a tabletu s Androidem. Po instalaci na PC jsem do sdílené složky zkopíroval své soubory, které následně aplikace Google Drive zkopírovala na web, tj. provedla se synchronizace. Měl jsem laicky za to, že po instalaci Google Drive na Android dojde opět k synchronizaci, tj. že se všechny soubory z cloudu začnou stahovat na tablet, kde budou všechny soubory k dispozici offline. Jakmile se opět připojím k internetu, dojde k nové synchronizaci.

Funguje to ale tak, že na tabletu s Androidem mám všechny soubory k dispozici jen online, tj. když si chci prohlédnout třeba fotku, tak se stahuje z webu. Zahlédl jsem jakousi možnost povolit offline, ale jen pro jednotlivé soubory. Je možné nastavit celý Drive tak, aby byl v tabletu k dispozici offline? Pokud ne, umožňuje to třeba skydrive?
Petr Veit
Junior

Odeslat příspěvekod oooooooooo 16. 5. 2012 13:05

U google drive ti automatickej offline přistup funguje jenom když to nastaviš v chrome a ještě k tomu pouze pro dokumenty.osobně to řešim trochu jinak - ale mam tam necelejch 5 giga takže mně to nijak netlači,google drive složku nemam ve standartnim umistněni ale sdilenou na jinym oddile,k ni přistupuju přes sambu pokud jsem na netu a chci s ni precovat přes sit.Zaroven ale mam všechno offline protože ji mam klasicky synchronizovanou - jednosměrnej sync.Jednou denně si ho spouštim.Klasicky - myslim synchro soft - niloliv sync aplikace google drive.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr Veit 16. 5. 2012 14:32

Díky za vysvětlení, nenabízí nějakou jednodušší práci v offline např. SkyDrive?
Petr Veit
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 5. 2012 15:18

Cloudové služby jsou primárně určené právě pro práci v cloudu, tedy online. Tvoje snaha je degradovat cloudovou službu na obyčejné úložiště souborů. Což právě odporuje smyslu cloudu, kdy svoje data máš online, kde jich můžeš mít obrovské množství, ale přitom je nemusíš skladovat lokálně, což je třeba v případě mobilů nebo tabletů problém vzhledem ke kapacitě jejich úložiště. Od toho je cloud cloudem, to je jeho určení.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Petr Veit 16. 5. 2012 15:34

Existuje tedy nějaká možnost, jak sdílet třeba fotky z PC na tabletu s Androidem? Fotky bych nerad měl jen online, ale jakoby "zrcadlené" lokálně na tabletu.
Petr Veit
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 5. 2012 17:17

Stáhnout si je do toho tabletu.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod akira.uzai 16. 5. 2012 18:28

Petr Veit píše:Díky za vysvětlení, nenabízí nějakou jednodušší práci v offline např. SkyDrive?

¨přístup k souborům na webu bez webového připojení ti nenabídne žádná služba, je to totiž naprostý nesmysl
あきらうざい
akira.uzai
Junior