PIPNI.cz

Freemaily, internetové služby a jiná témata

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod 1000 16. 6. 2012 14:10

Nemáte nějakej návod jak přes PIPNI.cz udělat internetové rádio přes Winamp DSP Plugin?
1000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Krakatoa 16. 6. 2012 15:49

Potřebuješ mít ale trošku znalost linuxu (bez grafického prostředí) nebo být technicky zručný a chápavý.
Zjednodušeně:
- vytvoříš vserver na pipni
- nainstaluješ a nastavíš na něm SHOUTcast DNAS (je to stejný tvůrce jako ten DSP plugin ve winampu)
http://www.shoutcast.com/broadcast-tools
- místo na radioo.cz budeš stream z winampu posílat na tvůj vserver

Já to nedělal, takže podrobné info dát nemůžu, ale určitě dohledatelné na netu je (kdysi jsem jen zkoušel SHOUTcast DSP + SHOUTcast DNAS (win) a SAM Broadcaster + SHOUTcast DNAS (win) ... možná někdy zkusím ten SHOUTcast DNAS rozjet na linuxu doma nebo na pipni).

Dělat něco jako rádio ve winampu je blbost, vhodný je SAM Broadcaster (ale ten placený), z něj též můžeš posílat stream na SHOUTcast DNAS.
Krakatoa
Junior

Odeslat příspěvekod 1000 18. 6. 2012 16:34

Potřeboval bych to FTP nějak jednodušeji, o to mi jde, dělám webový stránky ale tohle je nějaký divný...
1000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Vebloud 20. 6. 2012 11:32

No nesmíš to mít jako webhosting. Musíš si udělat u PIPNI virtuální server. Variant start je zadarmo. Pak tam mlžeš instalovat server na internetové rádio.

Ale jak psal Krakatoa, bude to chtít práci s Linuxovou příkazovou řádkou při připojení přes SSHčko.
Žít a nechat žít, ty máš svůj názor, já mám svůj názor, já ti nebudu nutit svůj, nemusím souhlasit s tvým, ale udělám vše, abys ho mohl svobodně vyjádřit.

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Vebloud
Moderátor