Dodo677 píše:No ... pasty stačí slabá vrstvička ...asi zhroba jenom tak aby byl procesor po celé ploše "pomaštěný"prostě dáš na procesor asi 3 "bobky" pasty o velikosti špendlíkové hlavičky (takové te plastové asi 2-3mm v průměru)....a prstem v igelitu to "rozďubeš" po ploše
Ono stačí si uvědomit k čemu ta pasta slouží a bude ti jasný že víc určitě neznamená líp.....> vyrovnává mikroskopické nerovnosti mezi procesorem a chladičem který by byli bez pasty vyplněny vzduchem který má menší tepelnou vodivost než pasta...> tze pasty musí byt tolik aby vyplnila tyto mezírky (které nejsou ani v řádech mm....spíš desetiny....a i to je možná moc....)
Dodo677:, já bych nechtěl mit CPU kde by byl rozdíl desetiny mm

ta veličina se nazývá drsnost povrchu a věř, že jsou to o dost menší čísla. Nevim přesně, ale za sebe bych řekl, že tolerance bude v řádu několika tisícin

mi spadl procesor (Pentium 4, Northwood, s478) na zem a zohlo se pár nožiček
Tak jsem napočítal do 10, vzal malý kleště, narovnal nožičky a šoupl ho do patice. No a fungoval... a to nekecám... 
Já taky vytrhnul kdysi Athlon x2 6000+. Ale já tahal rovně nahoru, takže piny byly ok a všechny, jen jsem to musel sundat z toho chladiče. Od tej doby mám Noctuu a pohoda. Chladič jde sundat snadno.
WIN7 PRO 64bit