kupuji nové PC, jedu už 6 let pouze na noteboocích a nemám přehled o výkonu dnešních PC, žádám Vás tedy o zhodnocení sestavy a mých myšlenek.
Od PC očekávám hlavně svižné běžné činnosti, např. naráz prohlížet internet s 20 okny, word, přehrávat hudbu, stahovat a když spustím Outlook nečekat. Dále výkon v 7zip, při úpravách mkv, raw foto atd. Občas lehce AutoCAD a Inventor. Pro představu nyní mám CULV dvoujádro 1,2 GHz, 2GB ram, grafiku Intel GMA 4500HD. Výdrž klidně 8-10 hodin, parádní na přednášky a do postele ale často mu prostě dojde dech a není fér chtít po NTB co mu nakládám.
Sestavím sám, systém bude win7 x64 HP ne v ceně, mám monitor 23" fullHD. Foto, hudbu a filmy ukládám do NASu.
Hry na Pc hrát nebudu, maximálně staré, na hraní mám Xbox 360. Jediné co bych možná na PC chtěl je MS Flight simulator X, jak pojede na integrované kartě, asi nic moc že? Zvládne sestava v integrovanou GK přehrávání BluRay image?
Tady je tedy moje sestava, cca 8 tisíc:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3E010TUD01
Procesor myslím není co řešit, nejlepší poměr cena výkon, desce chybí jen sata3, bude to za 2 roky vadit? Zdroj, disk a paměti z doporučených sestav. Co mi vrtá hlavou je skříň a chlazení, rád bych elite 370 (bude stačit délka kabelů ze zdroje dole?), chlazení by mělo být kvůli ztišení a příprava pro taktování. S tímto budu experimentovat, jeden z důvodů proč pc kupuji, je abych se měl v čem hrabat a štelovat
V budoucnu by PC mohlo čekat přetaktování (kolik získám při přijatelné spotřebě?), zlevněné
SSD (nebude chybět sata3?), doplnění GK (nestála by víc jak 2-3k, utáhne to zdroj?).Děkuji

honza