momentalne funguji na notasovi (s externim 24" monitorem) a staci mi na praci (Visual Studio 2010 apod. vyvojove nastroje prevazne pro web-development).
Uz dlouho jsem nic nehral a posledni dobou u me opet zacina rust chut na nejakou tu hru.. primarne to bude asi Starcraft 2, Diablo 3 (vim, jeste nejsou zname pozadavky, ale zhruba vsichni tusime..), Dota 2, Heroes of Newerth a pripadne nejake to strileni ala Battlfield 3 apod. (ale to klidne ozelim, protoze tusim, ze uz je to uplne jina liga).
Doporucenou sestavu neberu proto, ze mam doma ve skrini kartu Gainward Radeon HD4850 Golden Sample 512MB GDDR3 a nevim, do jake desky a k jakemu procesoru se hodi.
Dale mam navic:
- chladic CM Hyper 212+
- 1.5TB HDD (nevim ted presne znacku/typ)
Chtel bych tyto komponenty vyuzit (hlavne tu grafiku), abych usetril penize.
Dival jsem se na oficialni doporucene pozadavky pro HoN a SC2 a co se grafik tyce, tak doporucovali tyto:
256MB Geforce 7800+ or Radeon X1900+
512 MB NVIDIA GeForce 8800 GTX or ATI Radeon HD 3870 or better
Zkusil jsem porovnat tyto karty na hwbot.org s tou moji starou a zjistil jsem, ze asi neni jeste uplne tak katastrofalni (samozrejme nemuze konkurovat nejake dnesni grafice za 5k)... ale opravdu jsem konkretne v grafikach nikdy prehled nemel... vzdy jsem si nechal poradit.
Tady jde videt to srovnani karet: http://hwbot.org/compare/videocards#1763,1052_1,356_1,1362_1,1043_1-5
Co se procesoru tyce, tak nevim ani jestli AMD nebo Intel... u doporucenych sestav je to vicemne pokazde stejne (kdyz budu taktovat, tak AMD, kdyz ne, tak Intel). Do taktovani uz se postet nechci, protoze muj posledni pokus me stal hodne nervu a casu (viz.: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?f=913&t=1133385&start=0&st=0&sk=t&sd=a). Pokud bych teda vybiral doporucenou sestavu, tak beru Intel a netaktoval bych. V tomto pripade ale nevim.
U procesoru potebuji, aby podporoval virtualizaci (vmware, virtualbox atd.) - napr. pro instalaci linuxu pripadne testovacich vyvojovych prostredi. - Kdyby umel virtualizovat 64b systemy, tak by to bylo idealni (Nejsem si jisty, jestli uz tu nerikam blbosti.. ale posledne mi to neslo s tim, ze to muj HW nepodporuje).
Co se tyce desky, tak idealne neco, co se da vyuzit i do budoucna, ale tak to uz myslim v dnesni dobe neni problem.. ja menim pocitace tak cca po 3 letech (odhad). Rozhodne bych tam chtel USB3 a 4 sloty na pamet. Chci zacit s 8GB a casem se asi posunout na 16GB (vic virtualnich masin)... vzhledem k aktualni cene pameti v tom nevidim problem. 950 Kc za 8GB mi pripada jako neuveritelna cena.. jsem zvykly na neco jineho.
Shrnuti toho, co jiz mam a chci vyuzit:
- 24" Monitor [1920*1200) (budu ale behem tohoto roku kupovat nejaky novy.. 22" s 1920x1080)
- HD4850 GS 512MB GDDR3 (az prestane stihat, tak bych ji vymenil za neco novejsiho)
- 1.5TB 7200ot HDD
- OS Win7 x64
- klavesnice, mys, repro atd.
Co chci:
Herni PC, ktere:
- nebude hucet jako vodni elektrarna (S tou grafikou je to problem.. vim),
- bude zvladat virtualni pocitace pres vmware
- zvladne plynule vyse vypsane hry alespon na nejake 'High' detaily (= nemusi to byt Maximum, ale na Medium to zvladal uz i muj stary pocitac a konecne bych rad videl i neco peknejsiho)
- bude stat co nejmin
- pujde casem postupne vylepsovat (kdyz budu mit zrovna 5k navic, koupim 120GB SSD apod.)
Co se te grafiky tyce, tak asi neutahne 1920x1200 na velke detaily, ale to jde vyresit snizenim rozliseni (napr. na 1680x1050) ve hre, ne?

Ad. cena sestavy: Neco jsem zadat musel, ale v podstate hledam klasicky nejlevnejsi reseni, ktere bude splnovat vetsinu mych pozadavku.

Upraveno.
Na tom mi praveze HoN nebezi (nejak se to hybe, ale ne hratelne) a starcraft sem radsi nezkousel. Vim, ze by to slo na minimalni detaily rozjet, ale chci si to uz zahrat s trochu lepsim pohledem