Herní PC + monitor do 15k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod The Shitman 6. 5. 2012 16:46

Zasloužilo by si to pěkný chladič CPU a ventilátory do skříně, pokud nemáš. Jinak bez problému.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod gwinn 7. 5. 2012 21:13

Tak komponenty nakoupeny, vrhl jsem se na skladani. A zahy se zasekl, protoze jsem zjistil ze minula deska mela o jeden sroubek min, takze mi chybi distancni podlozka. No nic, dokoupim.

Chtel jsem se jeste zeptat na jednu stupidni vec: Koupil jsem do skrine dva ventilatory http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000ONC&Search=arctic%20cooling&SearchType=1, ktere mi byly doporuceny, misto jednoho stareho. A trosku tapu v tom, jak ten predni nainstalovat tak, aby foukal vzduch dovnitr skrine? Muj stary vetrak vypada jako http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000TUO&Search=arctic%20cooling&SearchType=1 a tam chapu ze ho proste prisroubuju opacne..
gwinn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 7. 5. 2012 21:26

Koupil jsi špatný ventilátor. PRO verze má to plastové cosi, které ti neumožní použít ho jako sání. Budeš muset koupit přesně ten druhý odkazovaný ventilátor, který tu blbost nemá.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod gwinn 7. 5. 2012 21:57

Trosku jsem to tusil. Kazdopadne diky za potvrzeni, tak tech 150 nastesti neni takova tragedie.
gwinn
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mmmjack 8. 5. 2012 01:14

No ale ten druhý není PWM...to jako neva?

Chce to spíš todle ne?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 90BU0CKTUP
130,-
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 5. 2012 08:49

Máš pravdu. Blbě jsem se na to podíval. :-[

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 5. 2012 12:17

F12 PWM je proste F12 PWM.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 8. 5. 2012 12:26

Ještě mně teď napadlo, kdyby ten druhý ventl s tou plastovou blbostí nasadil zvenku :D To je asi pí**vina co?
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 8. 5. 2012 12:30

F12 PRO je dost velky, snad az 3cm? Tolik mista v celnim panelu ma maloktera skrin.
KineCZek

Odeslat příspěvekod The Shitman 8. 5. 2012 14:02

Přesně tak. Zvenku se nevejde.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 8. 5. 2012 14:44

A joo no ja nevěděl kterým směrem totiž proudí ten vzduch a myslel jsem jej zezadu na case hodit :) Tak to SORRY. (Ale úplně blbej nápad to zas neni ne?).
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 5. 2012 09:25

Zezadu na case? To je napad dost zly. Podle fyziky dela teplo co? Stoupa. Proto mame airflow nastaven tak, ze nasavame chladny vzduch dole (vepredu) a ohraty vyfukujeme nahore (vzadu).

Obracenim airflow muzes dosahnout horsich teplot, nez kdybys nechal intake pozici neosazenou.
KineCZek

Odeslat příspěvekod mmmjack 9. 5. 2012 09:38

Hej to je jedno ja prave nechtel porusit pravislo airflow, ba naopak, s tema 2ks fanu co ma to udelat spravne ale asi to nejde, tak to je jedno. Bud sme se nepochopili nebo je to stejne blbost.
(myslel jsem to prave tak ze dole bude in a nahore out, ale ze ten nahore nasadi zvenku aby foukal ven, nikdy sem to nezkousel tak nevim)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 9. 5. 2012 09:53

No on zvenku nasadit nende, divej:

Obrázek

Vidis tam ty "diry na sroub" jen z jedne strany? O to jde. Proto nende nasadit jako intake. Foukat umi jedine "za sebe".
KineCZek

Odeslat příspěvekod Gint 9. 5. 2012 10:42

Uz sem ho nekde videl pridelanej zvenku case jako intake, ale to byl nakej casemod. Kupodivu to ani nevypadalo blbe :)
Gint
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor