Tiché PC na net,filmy,hry cca 15k

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2012 18:28

Give up.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod medacek 27. 4. 2012 18:31

Jdu sem protože se v tom nějak nevyznám. Když chci pomoci tak mi napíšete, že je to nesmysl. A když vymyslím něco já, tak to mám vzdát aniž by mi někdo napsal co je špatně. Jinak: hele sorry že jsem sem lezl, pomůžu si sám
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2012 18:44

Give up jsem myslel jako "vzdavam to", protoze poradit si nenechas. Ta deska neni vhodna k taktovani, ta slaboucka a navic nechlazena napajeci kaskada to "neda".

A kdyz napisu, co by to "dalo", neberes to jako radu, ale jako "navazet do mne" ... tak co potom vlastne chces? :roll:
KineCZek

Odeslat příspěvekod medacek 27. 4. 2012 18:49

Já nemám problém si nechat poradit. V úvodu je napsaný, že nehodlám taktovat a pak i v průběhu je napsaný, že bych třeba vzal i ten procák bez K. Tak vybrat jinou desku, já s tím nemám problém
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2012 19:09

Proc potom ale chces 77 chipset, ktery jedine, co prinasi, je TAKTOVANI? :roll: Nebo mas a znas i NEJAKY JINY prinos, jenz mi zustava utajen? Sem s nim, rad se neco priucim! Ale to uz jsem rikal.
KineCZek

Odeslat příspěvekod skype 27. 4. 2012 19:29

Ale vždyť je novější, a novější = lepší! ;)
I Scream Sandwich :)

Odeslat příspěvekod medacek 27. 4. 2012 19:30

Jak sem řekl nevyznám se v tom, ale jen si myslím že novější chipset po nějakém novějším Biosu= lepší stabilita. Jiný důvod nemám. A zeptám se proč nemáš rád chipset Z77?

PS: a toto fakt není narážka:
Ale vždyť je novější, a novější = lepší!
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2012 20:12

Kdo rika, ze jej nemam rad? Jen se ptam, v cem je lepsi a co presne od toho ocekavas, co tam TY vidis za rozdil, ze se nespokojis s dostacujicim, ale musis mit neco drazsiho. Jinymi slovy chci vedet, cim to vyuzijes. A zatim jsem se docetl, ze pouze "pocitem, ze ho mam", coz pro mne neni duvod. Namisto pokusu o prekrouceni me otazky se tedy vratme k jejimu zodpovezeni. A jiz potreti prosim: KONSTRUKTIVNE.

BTW: Pentium 4 na 1,4GHz je lepsi, nez Pentium III na 1,33GHz? Od kdy??

A neco novejsiho? Vertex 2 28nm s polovinou chipu o dvojnasobne velikosti je lepsi, nez Vertex 2 s 35nm?

Oboje je novejsi a horsi. To jen pro zvazeni Tveho tvrzeni o novejsim.
KineCZek

Odeslat příspěvekod medacek 27. 4. 2012 20:20

Dobře máš pravdu.. měl jsem špatnej názor. Teď bych se tedy již rád dozvěděl tedy jak vybrat ten můj stroj. K tomu chipsetu a koukám do ceníku a chipset Z77 je dle mně nejnovější, je tu spoustu dalších Z67,P67, atd. cenově podobně.Ale nic mi to neříká. V minulosti se říkalo, že základ PC je deska. Proto se mi nepozdávala za 1600. Ale pokud doba poskočila budiž
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 4. 2012 21:26

Praveze zakladem PC stale JE deska, ale jina deska je pod taktovaci, jina pod netaktovaci procesor, jina pro dvou a jina pro ctyrjadro. Proto si musime ujasnit, co vlastne stavime, jakou grafiku, jaky zdroj, atd.

Ja se snazim vsem a vzdycky radit podle toho, co bych si v jejich situaci sam ja koupil. A s rozpoctem +/-15k nedam 5k do desky, kdyz vim, ze pokud bych k ni dal za 5k adekvatni procesor a za 1k k nemu chladic, na zbytek komponent by mi nezbylo.

Proto pak chce specifikovat "mohu dat az 20k" ... napriklad. A pote se muzeme bavit o variante 1) za 15k a 2) za 20k. Pripadne udelat V3) za treba 18k, nebo tak.
KineCZek

Odeslat příspěvekod medacek 27. 4. 2012 21:50

OK. Taktovat nemám v plánu ale kdo ví za 2-3 roky. Už teď ale vím určitě že za 2 roky když přidám druhou 560ti tak mně vyjde levněji a výkoněji než kupovat 760ti (MOJE DOMNĚNKA). Dobře pokud máš čas a náladu ještě :-) tak mi zkus rozepsat ty tři varianty. A prosím radu kdybych náhodou měl více peněz jaké SSD vybrat pro systém.
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 03:37

Jo v bazaru pak sice nekde sezenes 560ti levneji nez 760 ale bez zaruky a s naprostou nejistotou toho, jak dlouho vydrzi. Navic co si myslis ze usetris tak musis vrazit do adekvatni desky pro Sli...cili je to cele nesmysl, sli smysl ma, ale pri rozliseni vetsim nez fHD anebo pri vice monitorech. Stavet sli na mainstream grafikach je blbost.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod medacek 28. 4. 2012 06:49

Asi mas pravdu. Radeji vzit levnejsi desku a pak za 2-3 roky novou grafiku. OK :-)
medacek
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 4. 2012 07:29

Presne tak...za komplikace s vicevga to ani pro tve potreby nestoji.
Nehlede na to, ze ta 560 za ty 2 roky uz bude zastarala.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 10:17

Jedna nova grafika je vzdy lepsi, nez par starych. Vykon SLI je hodne zavisly hra od hry, navic temer nikdy nemas 200% vykonu.

A to, kolik ted bys priplacel zbytecne u desky, je lepsi investovat za tri roky do grafiky. Dame tomu 2x HD4850 v CF dnes jsou vykonove slabsi, nez 1x 7950, coz je generacne primy nastupce.
KineCZek

Předchozí stránkaDalší stránka