PC kancelář, editace fullHD, úprava fotek,20 000

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod guru29 1. 5. 2012 22:53

Ahoj znalci,jelikož mi odešla základ.deska u stávajícího pseudoznačkového PC Fujitsu Siemens Scaleo s AMD Phenom 9500, potřebuji co nejrychleji vyřešit náhradu, potřebuji stabilní PC, přednostně na Intel platformě, rád bych použil i stávající HD 360 GB, 7200 RPM,kde mám nainstalovány pracovní aplikace přísně vázané na tento PC, jinak bych dlouho čekal na nové schvalování. Doplnil bych dalším diskem pro urychlení práce s videem a SSD pro systém?
POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI:tiché,trávím u PC denně cca 6 hod,nedokážu posoudit,zda-li přímo ULN, jelikož jsem se s takovým PC dosud nesetkal(stávající PC je tedy hlasité víc než dost)
UCEL PORIZENI SESTAVY:převážně kancelářská práce,net, office,rozvíjení koníčku editace fullHD videa a úprava fotek Photoshop CS5 (18Mpix,raw i jpg), hry nehraji
FINANCNI LIMIT: cca 20 000,-
OPERACNI SYSTEM:asi ano, na starém byla Vista Home Premium CZ
SESTAVITE SI PC SAMI? ne
BUDETE TAKTOVAT?ne
MONITOR? ne, je Eizo SX2262W( bylo připojeno přes DVI,nově pokud možno DisplayPort)
PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? jen bedna, periferie nechám stávající
Díky moc za rady a připomínky
guru29
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 2. 5. 2012 00:11

Já se obávám, že 20k bude málo.
Viděl bych to nějak takto, ale je to BEZ grafiky:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... PC010M7O01
+ navíc grafiku nvidia quadro nebo amd firepro (vzhledem ke střihu a CS5 spíše nvidii kvůli cuda), abys mohl mít plnohodnotně připojený monitor (= 10bit), cca. 4-5k.

win7 pro jsem dal, pokud bys chtěl v budoucnu dávat více než 16GB RAM.
Možná by ti jinak stačila home verze, trvej ale na 64bit.
do zbytku bych nesahal, všechny komponenty patří sice ne mezi nejlevnější, no patří mezi kvalitnější.
Freezer na netaktovanou i5 stačí.
+ odhlučněná case.
Nejhlučnější bude hrafika, resp. případně ten tvůj disk.

ULN to není, ale hlučné to taky nebude, pokud nepracuješ vyloženě v noci, bude to ok.
Vyžaduje to ale zregulování větráků, to ti eshopy neudělají, max. to složí.

Btw. ideální by byla hotová sestava od Dellu, HP, Lenova, Fujitsu, ... s NBD zárukou. Obávám se ale, že tam by ten rozpočet bolel ještě více.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod skype 2. 5. 2012 00:19

OS s programy na novém PC nerozjedeš!
I Scream Sandwich :)

Odeslat příspěvekod alfah4ns 2. 5. 2012 00:24

Jn, to mi z příspěvku nějak vypadlo. Samozřejmě, nová instalace všeho bude NUTNÁ.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod guru29 2. 5. 2012 10:15

Díky moc za rady, extrémně tiché to být nemusí, dělám přes den kdy je stejně slyšet ruch okolí. Po zvážení a Vašich připomínkách jsem se rozhodl jít až na 25000,-, s tím, že bych vzal Win7 home 64bit a za zbylé peníze dokoupil hardisk a grafiku nvidia quadro ...
Stačila by tato?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX4ZO1INV
Jinak mě dost mrzí, že nepůjde využít aplikace ze stávajícího hardisku, asi blbá otázka, kdybych zatím použil jen tento rozjedu nový PC?Nějaký čas bych potřeboval ještě jet ve stávajících aplikacích
guru29
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 5. 2012 10:45

Q600 je extremne hlucna. Nema pak moc vyznam snaha o tissi PC.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... NY011FII01

Takto nejak bych to videl jako kompromis, s tim, ze jde o LN, tzn nikoliv ultra, ale LOW NOISE PC. Samozrejmosti je nutnost stroj nechat profesionalne odladit, co se hlucnosti tyce.

Naprostym idealem by bylo vzit IvyBridge 3570k a P8Z77-M PRO. Ale tam je cena o dalsi cca 2,5k vyssi.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod guru29 2. 5. 2012 11:12

Aha díky, ale to už se pak s dalším hardiskem blížím 35000. Ta karta je pálka a vzhledem k tomu, že jsem s novým PC ještě nepočítal, tak bych to viděl s nějakým kompromisem na max 25000,-
guru29
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 2. 5. 2012 11:15

Potom se ale obavam, ze nemohu slouzit - nejsem Harry Potter. Na te me kompromisni sestave za 30k jiz neni kde brat.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod alfah4ns 2. 5. 2012 15:35

jedině pak přesedlat ke konkurenci - firepro v4800/4900 a tím pádem obětovat CUDA. 10bit to ale má, a jsou to fullsize karty tuším na základě hd5670/6670, tzn. by na to mělo pasovat i accelero (nemám vyzkoušeno, no dle obr. vypadá PCB velmi podobně, myslím, že i referenční chladiče jsou stejné, minimálně od pohledu)
alfah4ns
Moderátor