Domácí multimediální PC, 14000 Kč, LN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod skype 10. 5. 2012 22:11

Já jen, že Pentium je pro úpravu RAW v Zoneru opravdu hodně málo.
I Scream Sandwich :)

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 5. 2012 15:49

Zdroj na podlaze je ta nejlepsi mozna koncepce, protoze je nejlepe chlazena. Nic lepsiho nevymysleli a ani nevymysli, proto si nemyslim, ze existuje objektivni duvod tu konstrukci nemit rad.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod tomisco 14. 5. 2012 21:18

Takže jsem nakonec mohl investovat do nového compu až 20 tisíc, čehož jsem využil. Sestava je podobná těm, co mi tu byly navrhovány. Přitlačil jsem na zdroji (zvolil jsem Enermax ErPRO80+ 350W) a na SSD (Intel 330 120 GB), a zvolil jsem dražší bednu, která se mi hodně líbí a má na netu jen kladné recenze. Menší, ale měla by na zvolené komponenty bohatě stačit. Jelikož má v sobě už 4 větráky, odebral jsem z objednávky přídavné větráčky (případně je nebude problém dokoupit). Plotnový disk jsem zvolil menší, jelikož jsem zvyklý filmy a seriály pravidelně archivovat na externích discích, takže málokdy u mě data překročí 100 GB. Chtěl jsem, aby v momentě objednávky bylo vše na skladě v eshopu, tudíž jsem pozměnil mechaniku (tu stejně používám minimálně) a paměti (místo obyčejných Patriotů obyčejné Kingstony). Mám objednáno od zítřka a těším se, až mi sestava přijde. Ještě jednou děkuji všem za hodnotné rady a názory.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BN011A9D01
+
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001486
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001H5T

Celkově objednávka za 19666 Kč. Snad mi tři šestky v ceně nepřinesou smůlu. :)
tomisco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 14. 5. 2012 21:26

Vkus je subjektivni, horsi je to s ucinek. Kdyz vidis skalu 80,92,120 a 140mm, tak to pusobi, ze nemyslel desing, hlavne vypada.
Too late.
Naposledy upravil Matysek dne 14. 5. 2012 21:27, celkově upraveno 1
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod alfah4ns 14. 5. 2012 21:27

nechtěl jsi náhodou LN PC?
Já jen že jsi vybral skříň děravou jak řešeto (čím děravější, tím méně tlumí hluk) s hmotností na úrovni levné elitky.

8kilové odhlučněné sileo 500 by bylo lepší volbou.
Ale tak hl. aby byla spokojenost.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod tomisco 14. 5. 2012 21:48

Tak bednu jsem zvažoval hodně dlouho. Do košílu jsem házel Fractal, Thermaltake, Corsair Carbide až po to Sileo. Ale buď to bylo moc vysoké do mého PC stolu, nebo se mi úplně nelíbil design. A chtěl jsem USB 3.0 vepředu. Takže jsem nakonec zvolil variantu, která bude trochu hlučnější než ty ostatní. Ale uvidíme. Jelikož špatně slyším (nosím naslouchátka a můžu si korigovat basy a hlasitost), tak to s LN u mě není tak horké. :) Věřím, že budu spokojen.
tomisco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Orendas 14. 5. 2012 22:44

To jsem zvědavej kam picneš ten kabel od USB 3.
Orendas
Junior

Odeslat příspěvekod tomisco 14. 5. 2012 23:47

Modrý kabel picnu skrz horní otvor do zadního USB 3.0.

http://www.gdm.or.jp/image/item/1006/inwin_800c.jpg
tomisco
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomisco 22. 5. 2012 23:27

Po necelém týdnu používání mohu říct, že to je přesně to, co jsem chtěl. Počítač je krásně rychlý, 1080p filmy a hry naprosto bez problémů, internet lítá, jen to švihá... Ve srovnání s tím, co jsem měl doma předtím a co používám v práci, to je dost znatelný pokrok. Risk se spíše hráčskou bednou vyšel, míra hlučnosti mi nevadí a běh PC vnímám, jen pokud je v místnosti jinak naprosté ticho. Defaultní větráky asi časem vyměním za lepší, ale zatím pohoda. Bedna se mi líbí a USB 3.0 vpředu je hodně příjemné.

Takže jsem rád, že jsem narazil na toto fórum a nevyhodil tisíce oknem za jednu z hotových sestav typu HAL, o nichž jsem předtím nějakou dobu jako naprostý laik vážně uvažoval.
tomisco
Kolemjdoucí

Předchozí stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor