Sestava kolem 10.000,- korun na hry

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod Reaspi 11. 8. 2012 05:59

Máš hodně podobnou sestavu jako já. S tím rozdílem, že grafiku mám od czc a protože na ní byla akce, stála o 600 méně, než máš v návrhu.
A malý postřeh, tahle grafika vyžaduje, 6 pin napájení. Ale tento zdroj takový výstup nemá. Je potřeba použít redukci, která je přiložená.
Reaspi
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 11. 8. 2012 08:57

gemo604 píše:v tom rozliseni si s tym pocitacom zahras naplno hadam este aj o 5 rokov:) jednoznacne by som doporucil prejst na nejaku 22-23-24 palcovy fullHD monitor s LED podsvietenim ktore su teras za smiesne ceny cca 2500-3000. predsa len ta hra vypada krajsie vo vyssom rozliseni ako v rozliseni spred 10rokov, aj ked grafika sa viac namaka

No tak to rád slyším, že to vydrží tak dlouho :) S tím monitorem... Já už roky všechno dělám na 14" notebooku, takže 17" monitor mně přijde velkej víc než dost. Další věc je, že pokud bych dal nějakej 24" fullhd monitor, tak už na to asi nebude stačit hardware. Takže kromě monitoru bych musel dát peníze navíc i za to, né že bych je neměl, ale bůhví, jak moc mně ten počítač bude bavit a proto sem si řekl že pořídím něco kolem těch deseti tisíc bez DPH.
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 11. 8. 2012 12:44

Ještě si uvědomuju, že já ten monitor vlastně budu připojovat přes VGA konektor, na grafice není, nevíte jestli k ní dostanu redukci ? Nebo mám rovnou přikoupit tohle: http://www.czc.cz/premiumcord-dvi-adapt ... 05/produkt
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 11. 8. 2012 15:35

Počítač dobrý, připomínky nemám. Snad jedině osadit 1x8GB DDR3 místo 2x4GB (nebudeš mít další volné sloty, kdybys potřeboval paměť rozšířit). Na druhou stranu, 8GB RAM je na popsané použití víc než dost a i dlouho dopředu to tak bude.

Ke grafice tu redukci na VGA na 99% dostaneš. Stejně tak redukci na napájení (šestipin).

Monitor klidně můžeš vyměnit. I ve fullHD rozlišení si zahraješ obstojně.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 11. 8. 2012 15:54

Pravda, to sem si nějak neuvědomil, RAMka změněna na tuto: http://www.czc.cz/kingston-value-8gb-dd ... jh0ip7t3sg

Dokonce je to i o něco lacinější :-D

Monitor mně zatím stačí co mám a kdyžtak vyměnit se dá vždycky, kdybych náhodou změnil názor, že... :)
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 12. 8. 2012 15:02

Tak mám objednáno, ve středu by mi počítač měli dodat. Tak sem potom dám fotku vnitřku :)
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 12. 8. 2012 16:53

Jasně, za jakoukoli odezvu budeme rádi. ;)

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 15. 8. 2012 15:16

Volali z CZC, že kvůli grafice by byl potřeba silnější zdroj, tak jsem řekl, že to bude vpohodě a ať nechají ten 350W, spolíhám na vás :D
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 16. 8. 2012 14:09

Neboj se, utáhne to. Už to mám vyzkoušené dokonce s výkonnějším procesorem (i3-2120).

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 16. 8. 2012 21:37

OK :)

PC by mělo bejt zítra nakonec, tak tahám aktuální ovladače a nejsem si jistej u tý karty (VGA ATI Gigabyte HD7770, 1GB DDR5, OC, PCI-e)...

Mám stáhnout tohle:
http://www.gigabyte.cz/products/page/vg ... /download/
nebo tohle ?

http://support.amd.com/us/gpudownload/w ... sta64.aspx
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 16. 8. 2012 22:25

Na stránkách AMD máš přímo Catalysty, což je i takový dá se říct "balst" od AMD (ATI), bohužel, já s ním mám jen samé špatné zkušenosti, jak z NTB, tak i z PC, na stránkách Gigabytu oproti tomu máš přímo ovladače (teda aspoň se to tak tváří), podle velikosti to ale vypadá, že je tam taky CCC.
Prostě i ten celý balík co stáhneš, obsahuje ovladače, které se dají ručně nainstalovat ve správci zařízení. Někdy to není úplně snadné, ale tak mi to fungovalo zatím dycky, narozdíl od Catalyst Control Centra.
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 16. 8. 2012 23:17

Zkusil sem to cvičně spustit na noťasu a obojí jsou CCC. Gigabyte ve verzi 12.4 a přímo od AMD ve verzi 12.8. Před instalací se všechno z toho exečka někam rozbalí, takže to teda nebudu instalovat, ale pokusím se z toho vyhrabat akorát ten ovladač :)

Asi teda z té AMD verze když je to novější... :hm
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 17. 8. 2012 01:11

"nekam rozbali" ... tam kam si urcis, ono se to na zacatku pta.
Jo nejnovsi verze by bylo fajn. Nevim ted z hlavy, jestli i u toho AMD poznaz tu verzi, ale vzhledem k cislu verze Catalystu by mely byt novejsi.
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kapitan_marciano 17. 8. 2012 18:28

Tak jistě, zas taková lama nejsem :D Použil sem teda novější CCC od AMD. Přes device manager jsem v té složce dal vyhledat ovladač GK a vypadá to OK, CCC jsem neinstaloval :)

A už píšu z novýho PC. Objevil se menší problém. Hned po zapnutí to hlásilo CPU FAN error. V BIOSu to ukazovalo otáčky ventilátoru střídavě N/A a nějakou hodnotu (nevím kolik přesně). Vent. CPU jsem teda vypojil a znovu zapojil. Objevila se mi hláška hned po zapnutí WIN - CPU FAN 0 RPM, sleduje to nějaká utilita od Asus co jsem nainstaloval. Nicméně PC běží už asi dvacet min. a je klid. Kromě toho si myslím, že pokud by vypnul chladič CPU, tak bych to asi slyšel... Zvláštní.

PC je takový hlučnější, ale to bude podle mně tím, že větráky jedou na plnej výkon. Zapojení a nastavení v BIOSu ještě zkontroluju.

Tady jsou fotky:

Obrázek
Takhle to bylo složený z CZC
Obrázek
Takhle jsem to přeskládal, no, nic moc, ale ještě si s tím pohraju. Bodl by delší kabel od zdroje k MB abych ho nemusel tahat vnitřkem. Dál by asi bylo lepší dát HDD výš, co ?

P.S. ten konektor co je tam zapojenej blbě už jsem zapojil správně :D

-- 17. 8. 2012 18:51 --

Tady ještě nějaký info...Netuším, proč se tam zobrazuje jen jeden větráček, když jedou oba...

Obrázek
Naposledy upravil kapitan_marciano dne 17. 8. 2012 23:44, celkově upraveno 1
kapitan_marciano
Junior

Odeslat příspěvekod mmmjack 17. 8. 2012 19:51

A nemas je nahodou zapojene na jeden konektor oba? Tu Asus utilitu bych tam asi nechtel, pokud se da ventilace nastavit v Biosu nebo speedfanu ... sry jen muj nazor na jejich soft (mel jsem ho u P965 P5B Deluxe), delal jenom bordel (je to ale pravda uz par let).

A proc tu davas 2x stejny screen?
mmmjack
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka