Zdravím místní experty na TNN a ULN, mám představu, která je, myslím, snadno realizovatelná, ovšem nejsem si jistý detaily a pokud někdo nabídne své zkušenosti, nepohrdnu jimi. Fóra jsou plná lidí, kteří by chtěli postavit něco takového, ale nenarazil jsem na nikoho, kdo by to dotáhl do konce a pochlubil se zkušenostmi...
Procesor: i3-2130 nebo i5-2400S nebo i7-2600S, záleží, jak bude vycházet celková cena. Ivy Bridge mě nepřesvědčil --- přijde mi, že ten špatně přidělaný IHS je excelentní *****ítko.
Deska: něco, co umí využít integrovanou grafiku a moc nežere, vyberu později, stejně jako paměti a SSD.
Zdroj: něco jako SilverStone SST-ST40NF 400W Nightjar series, ovšem pokud znáte něco, co má větrák a nepoužije ho, když to nebude potřeba (a může být i slabší, 400W je na tuhle sestavu jasný overkill), sem s ním. Pokud možno i levnějšího...
To vše narvu do case bez bočního, horního a dolního plechu, přikryju nějakou drátěnou sítí, aby do toho nešel hmyz a dám na vyvýšené místo, aby do toho nešel prach a lidé:-)
Kromě onoho zdroje mám otázku, jaký chladič procesoru? Někde jsem četl, že pasiv Thermalright HR-02 byl ideální, jenže teď už je k sehnání jenom jeho nástupce Thermalright HR-02 Macho, což pasiv není a na pasivní chlazení prý není dobrý. Víte o něčem lepším?
Konečná sestava by měla umět zvládnout rychlé surfování + svižný excel + programování a měla by být schopná jet nonstop, abych ji mohl používat jako nouzový server na pokusy.
Hlavní otázka zní: Půjde to? Čeho se vyvarovat?