Kancl PC do 20tis., neULN, vč. W7 a OFFICE

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod Nivelle 29. 5. 2012 10:44

Kineczek - o našem It vypovídá to, že se lidi často nejdřív jdou zeptat mě. Což mě jako obchodníka "těší", že řeším i it problémy. Bohužel, v naší lokalitě a s našimi požadavky moc na výběr nemáme. A on není zas tak zlý, akorát mu drobnosti občas nedocházejí. A hlavní data jsou v erp systému a ten je zálohovaný dobře (i dle auditu).
Nivelle
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 5. 2012 10:57

Na klientskem PC nemaji co delat JAKAKOLIV data. Napriklad to pak znemoznuje ryhcle reseni problemu s danym pocitacem, napriklad nahrazenim jinym kusem PC. Dale pak pokud si dany zamestnanec sedne k jinemu PC, nahle zjisti, ze nektera data nema. atd.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod Matysek 29. 5. 2012 12:53

Nepochopil jsem, proc doporucujes Fujitsu, kdyz jsi "mnohemu nerozumnel". Tva slova. Nakonec to padne na Tvou hlavu.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Nivelle 29. 5. 2012 20:33

Matysek - Nerozuměl jsem Tvému popisu zálohování (raidové pole, PSU zkrat byl i jisteny rozvodnym PCB atd.) ;-) Co jsem pochopil, že do té problematiky vidíš a doporučil jsi Fujitsu oproti HP, dále že značkové sestavy mají lepší servis a dostupnost dílů. Přišel jsem pro radu a dostal ji. ;-)

Kineczek - Ohledně dat na pc - umře pc, kolegyně zamáčkne slzu, dostane nové pc, nainstalují ji ERP, a pokud bude potřebovat, staré faktury si buď otevře z erp, nebo najde v šanonu. Na pc nejsou žádná nenahraditelná data, proto zálohu neřeším tak důsledně. Jsou tam jen data, která ji ulehčí práci, ale která jsou v případě potřeby obnovitelná. Obnova z externího disku je prostě jen rychlejší. Defacto je to jak říkáš - kolegyně dělá v erp a všechna data jdou na server a tam jsou zálohována.
Nivelle
Kolemjdoucí

Předchozí stránka