Photoshop mašina do 20tis kč, ULN

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod The Shitman 17. 6. 2012 20:47

Sestava vypadá hezky. Nevidím problém. ;)

Jediné, co by se mi asi nelíbilo, je fullATX skříň s průhlednou bočnicí v kombinaci s mATX deskou. Nebude to vypadat moc pěkně nehledě na to, že u Elite je to "prosklení" navržené tak blbě, že odhaluje i nevzhledný koš na disky.

Jinak čistě po stránce plechařiny je to stejná Elite, jako ostatní, takže pokud nevadí výše napsané, klidně si ji kup.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod swath 17. 6. 2012 21:43

The Shitman, tk jsem to ještě jednou nakonec překopal, viz
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... B1011DM401
omlouvám se, bednu jsem dal podle doporučení první, vyndal jsem prozatím hdd, mam na zálohování ext hdd wd2TB, tak bych tam dal jen ten Crucial 124GB a někdy časem bych dokoupil klasiku hdd. Co říkáš na tuto sestavu nevím jestli není ta 124Gb moc velký na system a program
swath
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 17. 6. 2012 21:55

Ještě lepší. ;) SSD není velký. Zvlášť když to bude jediný disk v počítači, je to spíš na té spodní hranici.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod swath 17. 6. 2012 22:17

Nerozumím jak na té spodní hranici ? takže to je tak lepší?
swath
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 17. 6. 2012 22:28

Že mi to přijde velikostně skoro málo. Jasně, větší jsou většinou o dost dražší, takže je to volba rozumu. Nemám s tím problém.

Disk jako takový je dobrý. Ideální poměr cena/výkon/kapacita.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod swath 17. 6. 2012 22:32

jde o to jen že časem pořídím další interní disk, ale prozatím bych dal asi tento. nebo je pak ještě tedy jedna varianta, dát 60gb ted s tím klasickým 1TB co jsi dal do nabídky. Pro kterou volbu jsi se přiklonil?
myšleno teď ssd 124gb a časem dokoupit int hdd
nebo
ted ssd 60gb a k tomu hned int hdd
swath
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 18. 6. 2012 00:57

Sám musíš vědět, jestli ti daná kapacita SSD stačí, nebo ne. V tomhle Ti poradit nemůžu. :) Jak jsem napsal, v poměru cena/výkon/kapacita se v současné době vyplatí nejvíc Crucial M4 128GB. Z mého pohledu, samozřejmě.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod swath 26. 6. 2012 22:44

Zdravím, vím že to nepatří do této rubriky ale chtěl jsem navázat na toto mé vlákno. pořídil jsem tedy sestavu viz shitman z 17.6. PC jsem složil a funguje suprově, moc děkuji za rady. Teď ale řeším menší problem ohledně prohlížeče v systemu. Dal jsem W7 64bit naistaloval jsem Firefox a při listování na internetu prolížeč problikne, pokud mam zapnutý pouze jeden monitor. Když zapnu na grafice rozšíření plochy ještě o výstup na tv prohlížeč neblika, nechci mít stále zapnutý rozšíření plochy nevíte v čem by mohl být problém? dělá to pouze prohlížeč, zkoušel jsem ji Explorer a ten samý problém. Moc díky
swath
Junior

Odeslat příspěvekod Lagus.at 26. 6. 2012 23:33

A máš to tedy s touto deskou: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514500000000015Z5 a s I5 Ivy Bridge? Nemusel jsi tam dávat ten nový bios?

Jinak půjdu asi do této: http://interlink.tsbohemia.cz/asus-p8z77-m-pro_d144333.html, neznám nikoho se Sandy Bridge kdyby tam byl starý bios.

Díky
Lagus.at
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 23:53

ASUSy problemem s BIOSu netrpi. Gigabyte ovsem ano, ty jdou z fabriky z 99% s prvnimi produkcnimi BIOSy. ASUSy z 85% naopak s nejnovejsimi.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod swath 27. 6. 2012 07:42

nn nemusel, poprosil jsem i v Alfe kde jsem to objednal aby udělali kontrolu BIOSu a případně aktualizovali, Bios byl však už aktualizovaný pravděpodobně z fabriky. Nevíte v čem by mohl být problém s tím prohlížečem?
swath
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 6. 2012 09:45

Vsak to povidam. ASUS = no problem v tomto.

AD prohlizec ... vypnout HW akceleraci jsi zkousel?
KineCZek

Odeslat příspěvekod swath 27. 6. 2012 09:56

jj to jsem taky zkoušel a nic, zkoušel jsem odpojit přímo i tv ale dělá to stejně. zkusím jedině vyndat grafiku, nainstalovat grafiku od desky a připojit tam monitor na desku. pokud to nebude dělat byl by problem s grafikou nebo ovladačem? má to cenu to zkoušet?
swath
Junior

Odeslat příspěvekod swath 9. 7. 2012 19:42

Zdravím, tak jsem poslal Gk do reklamace a na výměnu asi to bude problem s kompaktibilitou, ted jsem se chtěl zeptat jestli by mi někdo poradil jak nastavím na zákl desce aby mi šel PC bez GK, výstupy na desce mam na hdmi, dvi do BIOSU se dostanu ale dál ne, PC se stále restartuje - naskočí pouze hlavní stranka ASUSU a pak to najde disk a restart a zase dokola. do win se vůbec nedostanu. půjde to vůbec s touto deskou asus P8H61-M PRO a tímto procesorem Core i5 3470 když má tento procesor grafické jádro?
děkuji za radu
swath
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 19. 7. 2012 17:00

Jit by to melo, jen musis v BIOSu tu grafiku zapnout => RTFM.
KineCZek

Předchozí stránkaDalší stránka