Herní PC do 11tisíc ULN NE

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod Vozembouchcze 3. 6. 2012 15:54

Ahoj, chtěl bych sestavit PC na mmorpg, Guild wars 2 a World of warcraft, minecraft a podobně
ještě dotaz, je nutná odborná montáž ? sestavit PC zvládnu doma taky.
a je nutné u takto laciné sestavy takové to "zahoření" ? Díky
Počítám že za rok, do toho vrazím dalších 12 tisíc
žádné periferie nechci Díky

ULN, NE
monitor a jiné periferie nechci !
PC chci na hry MMORPG a podobné střílečky FPS NE !!
PC si sestavím sám :)
bez systému ten si obstarám
10-11 tisíc
taktovat nebudu neumím to :)

Vše ?
Naposledy upravil Vozembouchcze dne 3. 6. 2012 16:03, celkově upraveno 4
Vozembouchcze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 6. 2012 15:57

Jsi online, takže dávám šanci doplnit:
KineCZek píše:PRAVIDLA POKLADANI DOTAZU V SEKCI PC SESTAVY:

POVINNY OBSAH PRVNIHO PRISPEVKU:

Abyste dostali co nejrychleji co nejspravnejsi odpovedi, drzte se pri pokladani dotazu v sekci PC sestavy nasledujicich bodu. Usnadnite tak velkou merou praci tem, kdoz budou na Vas dotaz reagovat, odpovidat a snazit se Vam pomoci.

• POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI Jako prvni, prosim, uvadejte, zda sestava ma, ci nema byt ultra ticha. Pokud mate PC jen na obcasne hrani, asi tiche byt nemusi. Pracovni nastroj, u nejz budete sedet 10h denne, by ale jiz MEL BYT ULN, je to Vase zdravi a jsou to Vase usi. ULN je o neco drazsi, ale litovat nebudete.

• UCEL PORIZENI SESTAVY, napriklad kancelarska prace, hrani her, CAD, Photoshop, atd. Proste cinnosti, jez budete na PC provadet. Idealni odpoved na tento bod je napriklad: 10% editace videa, 90% hry. Vcetne uvedeni prevladajici cinnosti - prave ten pomer je DULEZITY, protoze jina sestava bude na 90% profi editace videa, ktera Vas zivi a 10% her, nez kdyby tomu bylo obracene.

• FINANCNI LIMIT, do nejz se chcete vejit. A to v CZK (Kc), nebo EURech.

• OPERACNI SYSTEM - mate vlastni krabicovou verzi, kupujete zvlast, nebo ma byt soucasti ceny sestavy? Vyjadrete se, jsou to minimalne dva tisice korun!

• SESTAVITE SI PC SAMI? Nebo pozadujete, aby Vam prislo PC jiz sestavene z eshopu? Osobne doporucuji si priplatit v eshopu, nebo si SEHNAT ODBORNIKA, ktery Vam PC sestavi. Vyhnete se tak pripadnym PROBLEMUM, jez by mohly nastat pripadnou neodbornou manipulaci. Napriklad u DOPORUCENYCH SESTAV ale sestaveni v cene zahrnuto neni. Vyjadrete se proto hned na zacatku, i tato polozka vyjde u Alfacomp na cca 900Kc!

• BUDETE TAKTOVAT? Na zodpovezeni tohoto bodu zavisi vyber pouziteho chlazeni a zakladni desky. DOPORUCENE SESTAVY s pretaktovanim pocitaji.

• MONITOR? Prvni cast otazky je, zda ma byt v cene. Pokud ne, i tak ale URCITE napiste, k jak velkemu monitoru s jak vysokym rozlisenim bude PC pripojen. Zvlaste u HERNICH stroju je tento parametr VELMI DULEZITY s ohledem na vykon graficke karty!

• PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? Chcete -li do ceny zahrnout ctecku pametovych karet, klavesnici, mys, reproduktorky, tiskarnu, nebo jine prislusenstvi, napiste to hned na zacatku. Co nenapisete, to do navrhu nikdo nezaradi.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 3. 6. 2012 17:54

A jste si jistý, že to zvládnete postavit sám?

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BC0100BN01

Já navrhuji tohle. Zahrnul jsem i sestavení. Pokud víte, že do toho za rok dáte dalších 12 000, posílil bych desku a zdroj, navíc vyhodil sestavení:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 7B0118BF01

Ale úplně nejlíp by bylo se nám ozvat za rok (11+12 tisíc) a požádát nás o sestavu za 23 papírů..

A asi nejlepší kombinace:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BE0111ZX01

Za rok můžete prodat G630, GT440, případně zdroj a pořídit něco takového:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... P1011KRP01

Samozřejmě, že za rok budou ceny jiné (čti nižší). I na takové komponenty by však ten 400W Seasonic stačil.
Jsem propiskovej magor:-) Snažím se být seriózní:-) Sestavy od Dočkaláčka nemívají téměř háčka.

Fantastic Four - já, Shitman, KineCZek a soap mactravish:-)

Mám Eurocase 350W a nestydím se za to!:-) Chceš mít mysl veselou? Snídej housku s nutellou!
dockalacek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vozembouchcze 3. 6. 2012 18:37

ok díky
Vozembouchcze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 3. 6. 2012 18:58

Dočky promiň, ale ta "úplně nejlepší kombinace" mi přijde jako krávovina. Koupí si rok trápení a nic jiného.

Vozembouch: Záleží pro jaký je to monitor, respektive jeho rozlišení. Pokud něco slabšího, dalo by se tohle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... GK010QZE01

Dalo by se to stáhnout na dvanáct, ale radši bych to nechal takhle. Za rok pak jen dokoupíš RAM a vyměníš grafiku.

Pokud jsi už něco sestavil, tak to snad nějak půjde. Platit ještě sestavení, tak nám to úplně rozhodí rozpočet. Leda zkusit štěstí s CZC a jeho sestavením zdarma, ale tam dost kolísala kvalita.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod bandolier.wz 3. 6. 2012 19:01

czc

Obrázek
CHIEFTEC WH-02B-B-OP/Seasonic S12-430W/Gigabyte MA790X-UD3P/Phenom II X4 810+NOCTUA NH-U12F/GEIL 4x2GB DDR2 800 CL4/Corsair Force Series 3 - 120GB/Samsung 500GB F3,1TB F2+Himuro/Sapphire HD7750 silent/HP ZR30w/LG H10N/ASUS 4012A :hmm: WIN7 PRO 64bit
bandolier.wz
Junior

Odeslat příspěvekod Vozembouchcze 4. 6. 2012 08:22

no monitor mám 22 palců Full HD
Vozembouchcze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dockalacek 4. 6. 2012 09:12

The Shitman píše:Dočky promiň, ale ta "úplně nejlepší kombinace" mi přijde jako krávovina. Koupí si rok trápení a nic jiného.

Vozembouch: Záleží pro jaký je to monitor, respektive jeho rozlišení. Pokud něco slabšího, dalo by se tohle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... GK010QZE01

Dalo by se to stáhnout na dvanáct, ale radši bych to nechal takhle. Za rok pak jen dokoupíš RAM a vyměníš grafiku.

Pokud jsi už něco sestavil, tak to snad nějak půjde. Platit ještě sestavení, tak nám to úplně rozhodí rozpočet. Leda zkusit štěstí s CZC a jeho sestavením zdarma, ale tam dost kolísala kvalita.

Kravina? Já bych neřekl. Pravda, díval jsem se jen na nároky Guild Wars 2, ty ostatní neznám. Ale doporučit mu teď třeba G850 + 7770, když za rok bude chtít upgrade a stejně to prodá. Chtěl jsem to pojmout tak, aby na tom přežil. Něco jako přechodnej stav a to myslím ta sestava splňuje, i když 7750 by byla asi lepší volba. Prostě dát tazateli dobrý základ (t.j. desku a zdroj). Co by mělo za smysl to navrhovat s ohledem na co nejvyšší výkon, když za rok se to dočká omlazení. Ale jo, uznávám, že ta GT440 nebyla nejštastnější volba..

Pokud to zvládne sestavit sám, pak by to šlo takhle:

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BE011K5H01

Ovšem zároveň bych ho varoval, protože stavba počítače doma se nemusí vždy povést.

Teď jsem koukal na Minecraft, jaké má nároky a myslím, že to tu trošku dramatizujeme. Ještě nevím ten Warcraft, ale ty dvě výše zmíněné si zahraje bez problémů na jakékoliv sestavě v tomhle vlákně. Já teda onlinovky nehraji, ale nezdá se mi, že by ty, na které se tazatel ptá, byly nějak extra náročné..
Jsem propiskovej magor:-) Snažím se být seriózní:-) Sestavy od Dočkaláčka nemívají téměř háčka.

Mám Eurocase 350W a nestydím se za to!:-) Chceš mít mysl veselou? Snídej housku s nutellou!
dockalacek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 6. 2012 10:45

11.001,- Kc

Korunu nad limit snad tazatel promine. Sestavit bych nechal zdarma u CZC. Sice to neni doporucenihodne u drazsich sestav, ale mam pocit, ze u tohoto vyberu nemaji co pokazit.

G840 + HD7770
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 4. 6. 2012 10:51

Kine, seš si jistý, že Zeppeliny jsou to pravé ořechové?

dockalacek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 4. 6. 2012 10:56

Nelíbí se mi na tom to, že za ten rok by prodal půlku počítače a prodělal na tom kalhoty... U mého, sice dražšího, návrhu, by prostě jen vyměnil grafiku a jel by dál a vcelku slušně. i3 stačí i pro dost výkonné grafiky.

KiN - Sestava jako taková je hezká, navíc jsi v limitu, ale nedokážu si půlku těch komponent představit po upgrade, o kterém se nahoře píše.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 6. 2012 11:15

Rok je dlouha doba. Buh vi, co se za rok stane. Ted bych to koupil tak, jak to navrhuji, s tim, ze za rok mozna zjisti, ze pokud nehraje denne, 7770 mu bohate staci. Vykon je tam slusny a vizualni stranka her se bude i nadale ridit podle konzoli.

Co jsem slysel, ma mit PS4 za grafickou kartu Radeon 6570. (!) Takze zadne brutalni narusty naroku ocekavat imo nelze.

Nikomu svuj vyber nenutim. Rikam jen, co bych si koupil ja sam, pokud bych potreboval nutne nove PC a mel v ruce 11k.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod dockalacek 4. 6. 2012 11:21

Přesně tam se snažím směřovat své myšlenky, hlavně dobrou desku a zdroj. Ano, i do H61 může dát i5-2500, ale proč mu nedopřát za drobný příplatek možnost Ivy Bridge? Ale celkově ten koncept "teď něco za 11, za rok narvu dalších 12", mi nepřijde úplně nejlepší. Jestli má Durona, P4, Athlona XP, pak ok. Nicméně ideální by bylo, kdyby na tom, co má teď, ještě nějakou chvíli přežil a požádal nás o komplet za 23 tisíc..

dockalacek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 4. 6. 2012 11:22

Pokud bych měl v ruce jen těch 11 tisíc, koupil bych stejně/podobně jako ty. Jen mi jde o to, že pokud bych věděl, že do toho v dohledné době nacpu jednou tolik, bral bych na to ohled už teď. Jasně, otázkou je, jestli na to za ten rok vůbec sáhne, ale na tuhle otázku si teď neodpovíš...

Konečnou volbu bych nechal na tazateli. Slušných návrhů tu má víc, takže je na něm, pro co se nakonec rozhodne.

Dočky, máš pravdu, bylo by to tak ideální. A ne nutně za rok, ono už za patnáctku by bylo daleko víc muziky, no a čtyři tisícovky stranou dáš za chvilku.

The Shitman
Moderátor

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor