Herní PC, 30 000

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod jaryn8 15. 6. 2012 20:49

Dobrý den,
chtěl bych požádat o radu s novým PC.
Převážně na hry, LN.
Procesor mě napadl i5-2500k, 3570k nevím jestli se vyplatí, vím že je krapet výkonnější, ale hůře se taktuje. To jsem tedy četl. Co myslíte?
Grafická karta mě napadla gtx 670 OC, jestli je to zbytečné, zajímala by mě alternativa.
Zdroj asi 700w., RAM 8gb
Potřeboval bych poradit se základní deskou ( nějaká dobrá na taktování i5 a grafické karty, asi Asus nebo Gigabite), chladiče, větráčky a tyhle věci)
Potřeboval bych pevný disk (nevím jestli SSD se vyplatí), mám 1TB na data, skříň, OS (určitě W7, někde jsem slyšel, že bych měl počkat na W8, což je podle mě blbost).
Cena 30 000 - 35 000.
Košík může být třeba z Alfacomp.
Děkuji všem za pomoc! :-)
jaryn8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 15. 6. 2012 23:25

Monitor(y) budou jaké?

-- 15. 6. 2012 23:30 --

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... P20118NY01

V případě, že má ta GTX670 smysl.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod chatumbabub 16. 6. 2012 02:10

nebylo by lepsi pouzit skoro stejne drahy 3570K? :hm Jak 3570K, tak 2500K budou jeste par let dostacujici (doufam :) ) Tak tu vidim moznost za, rekneme 2 roky, vymenit graf. kartu a trochu prodlouzit zivot sestavy. A za ty 2 roky by uz mohlo byt limitujici PCI-E 2.0 u 2500K

Navic nizsi spotreba nikdy neurazi..

Nebo to vidite jinak?
i7 2600K, ASUS P8Z77-V DELUXE, Radeon 7850, Intel 320 + Dell U2412M, LG IPS235P
Nokia Lumia 920
chatumbabub
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 16. 6. 2012 02:26

2500k@4.5GHz stačit bude určitě.

Mno a zatím má sandy lépe zvládnuté přenosy tepla, takže je na OC a zároveň ticho vhodnější.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod jaryn8 16. 6. 2012 09:45

Monitor mám Eizo 23" 1920x1080. Je to velmi kvalitní monitor, takže si myslím, že ta grafická karta společně s ním pujde pěkně dohromady.
Jinak ten SSD disk je v dnešní době lepši než normální, i když je dražší, že jo?
Jinak ta skříň má otvory na mechaniky za tym plastem? To kvuli odhlučnění?
A ještě bych se chtěl zeptat na tu základní desku. Co Vás vedlo k výběru?
Děkuji.
jaryn8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 16. 6. 2012 10:27

SSD volím jako systémový disk, protože rychlost, odezva systému... Něco si o té technologii přečti a pochopíš. Pro data použiješ ten 1TB, který zmiňuješ nahoře. Připravil jsem pro něj odhlučňovací box, aby nekřičel.

Skříň má dvě externí pozice pro mechaniky za těmi dvířky. Ano, z vnitřní strany dvířek je odhlučňovací materiál.

Deska - měl jsem jich v ruce minimálně pět a vždy spokojenost. Momentálně to nejlepší, co lze vzhledem k ceně sehnat. Na levnější dobře nepřetaktuješ, dražší je většinou zbytečná. Navíc na téhle konkrétní hezky funguje regulace ventilátorů.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod jaryn8 16. 6. 2012 10:57

Děkuji za odpověd.
A je 600w PSU dostatek? Pro gtx 670 jsem četl na foru nVidie, že 700w je lepší, pokryje to i přetaktování atd.
jaryn8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 16. 6. 2012 11:00

Už tak je to zbytečně přestřelené. Budeš mít velkou rezervu.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod jaryn8 16. 6. 2012 11:38

Děkuji za Vaše odpovědi.
Jen bych se chtěl zeptat na účel těch osmi Arctic-Cooling Arctic F12 PWM ventilátorů. Proč je jich tam tolik a vlezou se tam?
jaryn8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 16. 6. 2012 12:03

Blackberry?

Morning
Jestli Eizo, nebo Nec je v tomto pripade jedno, protoze se nabavime stylem FirePro/Quadro, ale o multimedialni VGA, pro kterou zustava10bit DP pouhym snem.
Osobne si myslim, ze platis ctyri stovky za gtx670 + 1920x1080 panel trosku zbytecne.
Linky nevidim, ale predpokladam, ze je tam R3 + Gaia = 2x PWM jde na Xigmateka a 6 jde do R3, pricemz puvodni referecni fany nahradis a osadis plne pozice.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jaryn8 16. 6. 2012 12:16

Omlouvám se, že se tu naspamovaly 3 odpovědi.
Nicméně, přemýšlím taky o AMD 7850 OC.
Myslím, že bude stačit bohatě.
jaryn8
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 16. 6. 2012 14:43

Ten trojpost jsem smazal.

Pro běžný FullHD panel bohatě stačí AMD7850 případně ekvivalent od nVidie. GTX670 by ty monitory v herním zatížení zvládla dva až tři. :)) Je to skvělá karta, ale...

V případě, že koupíš 7850 si pohlídej, abys objednal správný VR KIT pro chladič grafické karty, jinak se ti může stát, že nepůjde osadit.

PS: Takováhle sestava, aby za něco stála a byl plně využitý její potenciál, potřebuje profesionální odladění - správné osazení komponent, práci s kabely, regulaci ventilátorů, výměnu chladiče grafické karty a lepení pasivků teplovodivým lepidlem. Jde to zvládnout doma, za předpokladu, že už máš s počítači zkušenost, ale i tak je to občas risk. Osobně doporučím to svěřit odborníkovi (Že tyto služby sám nabízím taky, s tím nemá co dělat. Prostě to ber jako varování. Například docela nedávno se tu objevila mrtvá 6870 po výměně chladiče.)

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod gemo604 16. 6. 2012 14:48

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BV9501KRP
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O21HNL
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0BX6O21HEZ
vykon cca rovnaky +/- par fps podla toho v akej hre spotreba celeho pocitaca vychadza lepsie pre riesenie s AMD zhruba o 70W v zatazi. Bez zataze je to zhruba narovnako par Wattov lepsie pre AMD
gemo604
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 6. 2012 17:21

Ja se omlouvam, ae jsem na weekend pryc ... v pondeli po obede sem hodim nejaky navrh, pokud uz nebude v tu dobu pozde..
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod jaryn8 24. 6. 2012 17:00

Děkuji všem za rady.
Co se týče GPU, která by byla nejlepší i do budoucna (Crysis 3, FarCry 3, Bioshock Infinite)?
7850, 7870 nebo gtx 670 pro 1920x1080.
Vím, že to bude gtx 670, ale jestli třeba taková 7850 rozjede Crysis 3 na pěkné detaily?
jaryn8
Kolemjdoucí

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor