Softwarové vybavení bude na OS Linux, pravděpodobně zvolím Ubuntu + XBMC a pro sledování TV a nahrávání pořadů (nejspíše) MythTV. Jiný software, jako Photoshop atp. nevyžaduji, jde mi jen o co nejjednodušší propojení TV s multimediálním centrem a do sítě připojeným NASem, na kterém bude uložen veškerý obsah (kromě nahraných pořadů)
S cenou bych se přikláněl někam na rozmezí 20 000,-. Pokud bude o dva tisíce víc nebo o 5 000 méně, je mi jedno
. Ve výkonnosti sestav a jednotlivých komponentů vhodných pro tuto stavbu se neorientuji, PC ale zvládnu sestavit sám. Zobrazovací prostředek je sice ještě postarší plazma, do které vede ještě standardní VGA a dál se nedostaneme (plánuji připojit přes redukce, třeba HDMI - VGA), ale do budoucna se plánuje i investice do nové TV. Takže co si asi tak představuji?
- HTPC, pokud možno bezhlučný s malou spotřebou
- HDD možno SSD pro lepší odezvu systému
- možnost připojení k síti (WIFI)
- case laděný do stříbrné barvy
- TV karta, nevím, jestli bude v tomto případě možno použít interní, může být i externí
Jak jsem říkal, ve výkonech se neorientuji a proto předem děkuji za každé další doporučení týkající se tohoto tématu