POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Nevím, jak moc je pojem LN definovatelný, nicméně chtěl bych sníženou hlučnost oproti klasické sestavě. Min. regulovatelné ventilátory skrz bios/speed fan atd.
UCEL PORIZENI SESTAVY: Především úprava fotek ve Photoshopu (jedná se o PC pro profesionálního fotografa), potom kancelářské práce a do budoucna základy v editaci videa, ale to jenom okrajově
FINANCNI LIMIT: 13 000,- bez DPH
OPERACNI SYSTEM: Mám
SESTAVITE SI PC SAMI? Ne, požaduji sestavení od Alfy
BUDETE TAKTOVAT? Ne
MONITOR? Mám (22" Eizo, full HD)
PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? Holá bedna
Jak už jsem uvedl, jedná se o pracovní stroj pro úpravu fotek, který poběží 10 hodin denně. Podmínkou je, že musí mít min. uložiště 1TB. Někomu se to může zdát slabý, nicméně majitelka přechází ze 4 roky starého notebooku, takže by měl být vidět znatelný nárust rychlosti. Dále potom, aby grafická karta měla min. 2x port na připojení 2 displejů. A poslední prosba, potřeboval bych to nejlépe dneska do večera uzavřít, aby se to stihlo do pátku vyfakturovat a zaplatit.

. Jak jsem říkal, nemusí to být profi dělo, to se od toho neočekává. Nemusí to být přímo LN, nevěděl jsem, jak to popsat, aby tam prostě nebyl hlučný zdroj a hlučný ventilátor od externí grafiky atd. Nejsou nutné žádné odhlučněné bedny, boxy na disk atd. Prostě méně hlučné než třeba herní sestava. SSD už jsem psal být nemusí. A těch 13 000,- je bez DPH! takže s DPH kolem 15 000,-. Za mě bych vyšel z KineCzekovi dopůoručené sestavy za 15 000,- na Intelu, vyhodil z toho třeba to SSD a grafiku nahradil něčím slabším, pak disk na 1TB a třeba i ten jiný Intel, který není nutné taktovat. To už bych rád nechal na vás, aby nějaký ten mix vznikl. Ještě jednou říkám, neočekávají se od toho super výkony a ani zde nemluvíme o specializovaném grafickém studiu