LN, 13 000,- bez DPH, grafika (Photoshop)+občas videa

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod program3000 25. 6. 2012 09:06

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: Nevím, jak moc je pojem LN definovatelný, nicméně chtěl bych sníženou hlučnost oproti klasické sestavě. Min. regulovatelné ventilátory skrz bios/speed fan atd.

UCEL PORIZENI SESTAVY: Především úprava fotek ve Photoshopu (jedná se o PC pro profesionálního fotografa), potom kancelářské práce a do budoucna základy v editaci videa, ale to jenom okrajově

FINANCNI LIMIT: 13 000,- bez DPH

OPERACNI SYSTEM: Mám

SESTAVITE SI PC SAMI? Ne, požaduji sestavení od Alfy

BUDETE TAKTOVAT? Ne

MONITOR? Mám (22" Eizo, full HD)

PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? Holá bedna

Jak už jsem uvedl, jedná se o pracovní stroj pro úpravu fotek, který poběží 10 hodin denně. Podmínkou je, že musí mít min. uložiště 1TB. Někomu se to může zdát slabý, nicméně majitelka přechází ze 4 roky starého notebooku, takže by měl být vidět znatelný nárust rychlosti. Dále potom, aby grafická karta měla min. 2x port na připojení 2 displejů. A poslední prosba, potřeboval bych to nejlépe dneska do večera uzavřít, aby se to stihlo do pátku vyfakturovat a zaplatit.
program3000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SuprakIT 25. 6. 2012 09:45

SuprakIT
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod program3000 25. 6. 2012 11:04

Chybí mi tam grafická karta, resp. chci, aby tam bylo víc než jen interní, protože bych nerad, aby se majitelka setkala při nějaké práci s nedostatkem vykreslovacího výkonu a hlavně pokud by se něco stalo s externí kartou, tak se stále dá přepojit na interní a poslouží alespoň jako záloha. Možná je to blbost, ale grafika je povinná. Může to být na úkor SSD, který vím, že znatelně zrychlí systém, sám jej mám také, ale v tomto případě není až tak nutný, protože PC se ráno zapne, spustí Photoshop, Zoner atd. a pak stejně začne otvírat a ukládat fotky na plotnový disk, takže tady už svižnost SSD bude mít zanedbatelný účinek. A co si budeme povídat i to bude znatelný skok oproti notebooku s 5400 ot/min. K tomu zdroji, tady bych se asi držel KineCzeka a jeho doporučených sestav a hodil tam Corsair Builder Series CX430 430W V2. Můžete mi udělat nějaký další návrh?
program3000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 6. 2012 11:31

Nesplnitelné požadavky. Za tyhle peníze to prostě nejde navrhnout bez velkých kompromisů.

Výkonný čtyřjádrový procesor, 8GB RAM, SSD + 1TB+ HDD, LN specifikace, sestavení... Na to je potřeba víc, než ušmudlaných 13.000Kč. Přijď s dvaceti a máme se o čem bavit. ;)
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod program3000 25. 6. 2012 11:37

To jsem vcelku očekával, proto ten kompromis musíme udělat :-). Jak jsem říkal, nemusí to být profi dělo, to se od toho neočekává. Nemusí to být přímo LN, nevěděl jsem, jak to popsat, aby tam prostě nebyl hlučný zdroj a hlučný ventilátor od externí grafiky atd. Nejsou nutné žádné odhlučněné bedny, boxy na disk atd. Prostě méně hlučné než třeba herní sestava. SSD už jsem psal být nemusí. A těch 13 000,- je bez DPH! takže s DPH kolem 15 000,-. Za mě bych vyšel z KineCzekovi dopůoručené sestavy za 15 000,- na Intelu, vyhodil z toho třeba to SSD a grafiku nahradil něčím slabším, pak disk na 1TB a třeba i ten jiný Intel, který není nutné taktovat. To už bych rád nechal na vás, aby nějaký ten mix vznikl. Ještě jednou říkám, neočekávají se od toho super výkony a ani zde nemluvíme o specializovaném grafickém studiu :-) Díky
program3000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 6. 2012 11:39

Krom toho, ze je rozpocet prudce nedostacujici, napriklad i takove sestaveni od Alfy se primo vylucuje s pozadavkem LN.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 6. 2012 11:50

OK, tak asi takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LG011DM701

Jen pár peněz nad limit. Ani omylem to není LN počítač, ale je to asi to nejlepší, co půjde v té ceně sehnat.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 6. 2012 12:14

i3 bude boooohate stacit. co takhle AMD platforma? bez SSD na praci ani omylem.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod program3000 25. 6. 2012 12:42

Shitmanova sestava se mi velmi zamlouvá.

Nezlobte se, ale nevidím důvod, proč tam musí být za každou cenu ten SSD disk. Doma jej mám, nepochybuji o jeho přednostech, ale tady ho výslovně nechci a místo něj bych poprosil nějakou grafickou kartu. Možná nejlépe s pasivním chladičem nebo s nějakým aktivním, který dokáže být v idle nehlučný.
program3000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 6. 2012 12:52

A k čemu proboha grafickou kartu? Podpora CUDA? Aby to k něčemu bylo, padlo by na to tolik peněz, že bychom se nevešli do rozpočtu. Proto tady o téhle možnosti nepadla ani zmínka. Karta by samozřejmě šla dokoupit později - zdroj je na to dimenzovaný.

SSD - Právě tady to bude poznat nejvíc. V nějakém multimediálu, herní mašině nebo nevím v čem ještě by to bylo jen do počtu, ale pracovní počítač si bez slušného SSD nedokážu představit.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod program3000 25. 6. 2012 12:57

Jednak pro to, že to majitelka požaduje a prostě ji nevysvětlím, že interní grafika je dostačující. Tohle jde mimo mě, já jenom zajišťuji nákup, instalaci a nastavení.
program3000
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 25. 6. 2012 13:01

Dávat tam nějaké základní grafické cosi je k ničemu. Prostě by jen vyhodila peníze z okna. Pokud chce dedikovanou grafickou kartu, tak asi takovou, aby něco přinesla - buď něco s podporou CUDA a nebo nVidia Quadro/AMD FirePRO. V rozpočtu na to ale prostě není místo, takže jestli to tak nutně chce, musí připlatit.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod alfah4ns 25. 6. 2012 13:43

gpu bych tady osazoval jen v případě, že to eizo je 10bit panel.
A v tom případě firepro V4800/4900 + accelero.
Podmínkou pro 10bit je přiipojení na displayport.

Cenově se dostaneš tak na 17-18k, samotná grafika stojí 4.5k.
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 6. 2012 15:29

- Photoshop CS XYZ ... Beauty Box ...?
- profesionalniho ... On-Site Next Business Day
- CZK 13 000 ... standardne bych procedil neco v tom smyslu, ze chybi informace (clobrda Mgx by mohl referovat), tedy ty podstatne a Ty jsi prostrednik, Ty to mas vedet. U laika bych mavl rukou, ale ne u prostrednika. Ovsem rozpocet mluvi jasne.
- prostrednik ... nema nahodou v popisu prace vylouvat silenosti? Tedy po fackovaci panak.
Nesplnis ani jedno. Dej od toho ruce pryc a rychle, to je totiz nejlepsi mozna rada. Odskaces to totiz Ty.
http://goo.gl/wtqtJ

CUDA je pro CS5/5.5 pouze skrze Beauty Box. CS6 uz pouziva OpenCL/GL boost, coz znamena i MGE (Blur/CAP/CAM) narust u AMD Fusion - tedy i APU je dost prinosne. Takze asi tak.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý