17 000Kc, Hry, grafika (PS) ULN-ne

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod BatGuy 26. 6. 2012 07:36

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI: U PC sice budu často, ale s nasazenejma sluchátkama a tím pádem nic neuslyším. Mám to odzkoušený od starýho PC, který v záeži dělalo zvuk jako vysavač co brzo odstartuje na Mars :D

UCEL PORIZENI SESTAVY: Jak už sem psal hry, hlavně TF2. Což znamená, že bych tam chtěl co nejlepší procesor třeba na úkor slabší grafiky (samozřejmě nechci integrovanou nebo nějakej shi*, ale opravdu na ní ubrat třeba jenom 1 000 Kč, stejně budu hrát jenom Diablo a Skyrim. TFku se podle mě jiná MP FPS nevyrovná...). Jinak v procentech to je 60% hry a 40% PS (PhotoShop, ale to asi všichni víte).

FINANCNI LIMIT: 17 000 Kč. Samozřejmě +- 500 Kč.

OPERACNI SYSTEM: Už mám, takže nemusí být v cenně.

SESTAVITE SI PC SAMI: PC bych si nechal sestavit, ale můžete to zahrnout do +- 500 kč :D

BUDETE TAKTOVAT: Asi jo časem, ale zezačátku rozhodně ne. Takže procesor a ZK na to ano, ale chlazení ještě být nemusí.

MONITOR: Mám s rozišením 1680x1050. Možná budu ale pžíští rok kupovat novej, tenhle už dosluhuje. Ale s rozlišením bych o moc víž nešel.

PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA: Jenom holá bedna. Kdyby se do +- 500 Kč vešla nějaká lepší myš, jenom lepší, ale nemusí.

PS: Chtěl bych se omluvit KineCZkovi, jeli jsme pryč a chtěl jsem založit téma, jestli by někdo něco vymyslel. Ten rámeček sem v zápalu boje přehlídl. Doufám, že teďka je všecho OK.
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 10:38

Omluva se prijima ... malo lidi je takto slusnych, vazim si toho. Mrkni Ti na nejaky ten navrh...

- - - A je to tu - - -

17.780,- Kc

Procesor tam mas Core i5 2500k, ten se da taktovat az na 4,5GHz. Vykonu budes mit po procesorove strance vic, nez dost. Dal by se osadit i 3570k, ale jsou to +300Kc.

Grafiku jsem dal takovou, abys ve fullHD nemel problem s vetsinou modernich her na rozumne detaily.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod BatGuy 26. 6. 2012 11:04

Díky. Snažím se bejt slušnej k lidem, co dělat ve svým volným čase takový věci, a nic za to nechtěl.
PS: Barvou case ses strefil do mý oblíbený ;)
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 11:11

Administrace fora je opravdu o tom volnem case, nic mi za to nikdo nedava. Ta skrin je v cerno-modre kombinaci nejhezci. Jeste cervena ujde, oranzova je zvlastni a stribrna priserne fadni.
KineCZek

Odeslat příspěvekod BatGuy 26. 6. 2012 18:43

Akorát ten zdroj se mě zdá slabej. Grafika má požadavek na 450. Ale zase třeba TF má požadavek na 2.5 GHz CPU a chce to min 3.2 GHz, takže požadavky jsou podle mě jenom doporučení (ne teda jestli se jedná o něco životu nebezpečného)
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 26. 6. 2012 20:18

Mozna zkus nastavit budika? Treba az zazvoni, vzbudis se. :))
KineCZek

Odeslat příspěvekod BatGuy 27. 6. 2012 07:16

Protože já se probouzím sám od sebe včas, tak mě nic nedošlo :D
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 6. 2012 09:44

7770 ma realnou spotrebu 100W cca. Sestava v plne zatezi pres 200W nema sanci jit, tzn. i 250W zdroj by byl naprosto v pohode a s rezervou.

400W zdroj je dostatecny pro Core i7 + HD7870, a to stale s dostatecnou rezervou. Leda ze bys mel v planu EuroCase, Colors(h)it, Modecom, LCPower, nebo podobnou lahudku. Potom by ale i 2kW bylo mozna malo.
KineCZek

Odeslat příspěvekod BatGuy 6. 7. 2012 10:54

Prosím smazat, myslel jsem si, že když o tom píšete přímo na živě, že to problém nebude. Nojo, ale mysleti znamená hov** věděti...

Ad.: (radši nic)
Naposledy upravil BatGuy dne 6. 7. 2012 11:11, celkově upraveno 3
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 6. 7. 2012 11:07

Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod BatGuy 11. 8. 2012 17:39

Ještě jsem si všimnul téte KineCZekovi sestavy: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ011C6L01 (BF3 si nevšímejte :D ). Co si myslíte že bude lepší? Ta co mě kineczek navrhnul v tomto topicu nebo tato? Já se víc přikláním k této protože s tím taktováním nevím nevím..
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BatGuy 21. 8. 2012 21:51

ok, koupil jsem nakonec tu druhou sestavu ale mám problém. BIOS píše: "CPU FAN ERROR!" a v BIOSu u položku CPU Fan je N/A. Ale v PC se větráček procesoru normálně točí.
BatGuy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 21. 8. 2012 21:54

A určitě je zapojený v konektoru CPU_FAN? Deska má těch konektorů víc, ale tenhle si hlídá.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Atterdag 21. 8. 2012 22:04

BatGuy píše:ok, koupil jsem nakonec tu druhou sestavu ale mám problém. BIOS píše: "CPU FAN ERROR!" a v BIOSu u položku CPU Fan je N/A. Ale v PC se větráček procesoru normálně točí.

Koupil jsem taky tu samou sestavu a zítra ji budu sestavovat. Četl jsem ale dneska, že ta základní deska si s Ivy bridge nerozumi. Navíc ji vyčítal Shitman Testíčkovi. Musí se dělat flash BIOSu, nebo je v téhle revizi už všechno OK? Mám strach, aby mi to zítra neshořelo
Atterdag
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 21. 8. 2012 22:09

O té desce jsem na fóru mluvil hodně často. Pokud sestavuje eshop, není to problém, flashnou si to sami. Problém nastává v okamžiku, kdy se ti do rukou dostane deska se starší verzí BIOSu a ty nemáš po ruce Sandy Bridge procesor, protože to jsou jediné procesory, které ta deska umí.

Po zapojení nic neshoří, jen to prostě může nadávat, že nemá/nezná procesor a ať s tím koukáš rychle něco udělat. Možné je i jiné podivné chování. Pravděpodobnost, že dneska narazíte na desku se starým BIOSem je ale malá a u velkých eshopů typu Alfa nebo CZC ještě menší, protože těch desek se u nich protočí velké množství. Stát se to nicméně může.

Tohle vlákno mi uniklo, jinak bych na problém upozornil. Sám jsem se takhle dvakrát spálil a pak musel otravovat kamaráda, kterému jsem stavěl skoroserver s Celeronem G530. Vím, jaký je s tím opruz, proto to hlídám.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor