petrkopecky92 píše:ÚČEL SESTAVY: 90% hry FINANCNI LIMIT: 20.000 Kc +/- bez monitoru monitoru TAKTOVÁNÍ: Taktovat nebudu OSTATNI PERIFERIE: ne, pouze case
Vzhledem k tomu, že taktovat nebudete a sestavu budete využívat především pro hry ve full HD na vysoké detaily, nedoporučuji Vám GPU AMD 7850, v budoucnu by mohla limitovat výkon celé sestavy právě ona. Zde je odkaz na mnou doporučenou sestavu za 19 930 CZK vč. DPH:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... FX011I9101Jak uvádite, krom case nepotřebujete žádné další komponenty pro chlazení, case je již osazena jedním ventilátorem, ale Vám se nabízí možnost použít i jakýkoliv starší, předpokládám, že nějáký určitě máte klasické 2/4 pinové konektory jsou pořád stejné a se zapojením na základní desku nebudete mít problém. To samé platí pro pevný disk, určitě nějaký máte ze své starší sestavy s konektorem SATA 3 Gb/s, záměrně jsem jej tedy neuvedl u mnou doporučené herní sestavy. Pro koupi dalšího disku doporučuji počkat pár měsíců, SSD i HDD půjdou výrazně dolů, výrobní kapacity už jsou zpět a konkurence na poli pevných i SSD disků roste, ušetříte. Nějáký ten pátek to se starším 3 Gb/s diskem bez problému vydržíte. Za tu GPU to určitě stojí.
Nereferenční chladič CPU nepotřebujete, taktovat nebudete, jen hrát, na to boxovaný chladič, jenž je součástí balení (vč. pasty), stačí bohatě.
GPU AMD HD 7950 900/5000 MHz Vám bude stačit i za pět let, vzhledem k současnému stavu herního průmyslu a požadavkům, pro next-gen hry, pro rozlišení 1080p+ je přímo stvořená, navíc jde o nereferneční OC edici už od výroby, výborný systém chlazení i kvalitní použité součásti.
Zdroj 600W je zcela dostačující, osobně mi stačí 500W zdroj, mám stejnou GPU a také nic netaktuji. Ani v zátěži se spotřeba nedostane přes tuto hranici.
16 GB RAM DDR3 s časováním CL9 @ 1333 MHz také plně dostačující, pochybuji, že nextgen konzole budou mít více, než 8 GB RAM DDR3, spíše 4 a většina PC her stejně bude nadále portem z konzolí. Základní deska je pro Vaše potřeby naprosto dostačující, včetně integrované zvukové karty, 6 Gb/s konektorů a podpory USB 3.0.