Komplet PC na multimedia, nenáročné hry, 15.000,-CZK

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 11:48

Zdravím osazenstvo zdejšího fóra. Už mě pomalu začíná být líto roztopeného notebooku, tak bych vás chtěl poprosit o návrh PC. Využívám nedávno založeného vlákna pro kamaráda a přepostovávám jeho sestavu, kterou bych chtěl upravit pro sebe. http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... TK011AFU01
Může se jít určitě níž s cenou i výkonem grafické karty, HDD, řekl bych že i procesoru. Čím blíž to bude 14k vč. DPH tím lépe :-)

Pokud je podle vás košík špatně, nechám si poradit. Děkuji předem za rady.

POZADAVEK (NE)HLUCNOSTI není třeba

UCEL PORIZENI SESTAVY zejména hraní her středního proudu, žádné top omalovánky

FINANCNI LIMIT 14.000,-

OPERACNI SYSTEM vlastním legální W7

SESTAVITE SI PC SAMI? ne, už jsem to párkrát dělal a i když je vše OK je to pro mě ztráta času

BUDETE TAKTOVAT? ne, jak to bude tak to bude

MONITOR? musí byt součástí sestavy. žádné monstrum, teď mám 13,3" a nemám s ním nejmenší potíže na celodenní práci. 17" je strop, žádné 19 a více palcové hovada nebrat. s rozlišením si nechám poradit.

PERIFERIE, NEBO JEN HOLA BEDNA? klávesnice a myš taktéž součástí sestavy, reproduktory ne (mám). u bedny preferuju sluchátkový výstup a mikrofon vstup zepředu, taktéž aspoň 2 USB.

nemusí to být žádné dělo (za tu cenu ani nebude), hraju World of Tanks, Stronghold Crusader, ArmA, NFS Most Wanted a jsem zvyklý na low a medium detaily. FPS hunting netřeba, ale 40+ fps potěší.
Lama, BFU, n00b - tato slova jako označení okolitých uživatelů používá nejčastěji právě lama, BFU a n00b - myslete na to, až budete tyhle výrazy vkládat do příspěvků ;-)
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 17. 7. 2012 13:11

Cele sem to predelal a sem na necelych 14K.

intel G630, 8Gb ram, HD6770, 750GB HDD, 18.5"LCD ( Mensi bych rozhodne nebral )

: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... OG01147P01

Pokud to chces i se sestavenim, tak grafiku vymen za HD6750 a dame mensi 500GB disk. Pak se i se sestavenim vlezeme lehce nad 14K kc: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ0100BN01
Intel Core i5 750 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII 1333Mhz Kingston ~ AMD Sapphire HD7770 Vapor-X OC ~ Asus Xonar DG ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua F12 PWM ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 15:22

Díky za návrh. Ten monitor není pro mě OK, HDD stačí ten 500 GB.

takto může být?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BN011AFU01
Lama, BFU, n00b - tato slova jako označení okolitých uživatelů používá nejčastěji právě lama, BFU a n00b - myslete na to, až budete tyhle výrazy vkládat do příspěvků ;-)
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 17. 7. 2012 15:29

Mensi rozliseni nez 1600x900 je blbost a nesmysl. Takove rozliseni ale potrebujes 19" o mensim moc nevim.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 15:50

Ok, nechtěl jsem se do toho vůbec pouštět, ale co už. Začne další kolo nekonečného flame war o rozlišení, první nához KarlosOOx bez argumentů.

Rozlišení 1280×720/800/960 je naprostý pro mě přijatelný top. Proč? - protože pro moje účely a hry, které na tom budu hrát je toto naprosté maximum, které je nastavitelné. Zbytek jsou pro vyhozené peníze a honění si trika. Nepotřebuju ani monitor přes polovinu pracovní desky ani super ultra giga mega mocné rozlišení. Prosím respektujte to. V ničem, co jsem dosud na pc, ntb nebo macu měl jsem vyšší rozlišení nepoužil a po dobu životnosti uvažovaného PC to určitě přežiju ;-)

A nyní prosím zpět k dotazu na košík v Alfě...

-- 17. 7. 2012 15:53 --

děkuju za návrh. moje postřehy:

horší CPU, menší RAM, grafika dražší bez extra zvýšení výkonu, slabší zdroj, opět předimenzovaný monitor neodpovídající zadání a jak píšete, bez sestavení. celkově mi to vychází jako horší koupě.
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod sebous 17. 7. 2012 15:58

V tom případě bych to vzal takhle, G840, 6770 pasivně a 18,5" monitor 14,5k se sestavením
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_19FU0118BC0115Z3011HMG0119SQ010ZA7011KB1010TUP031CHU0116OV010QZE0119FZ0100BN01

Na hry je rozdíl mezi core i3 a G840 nepostřehnutelný, potřebuješ 8GB ramu?
Radeon 7770 je na úrovni 6850 tj trochu pod GTX560 kterou máš na začátku, ale na tohle rozlišení bude stačit i 6770 aspoň budeš mít ticho.
Zdroj je dostatečný až až ještě bude cca 150-200W rezerva
sebous
Junior

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 16:03

Nechci aby to znělo nadutě, ale nechci to opětovně překopávat. Rád bych se držel víceméně původního návrhu, pokud ne tak s jasně argumentovanými změnami - proč tuto grafiku, proč tento monitor atd. Nejsem si ani moc jistý tím, jak je na tom ta pasivně chlazená grafika, mám s nimi špatné zkušenosti.

8GB RAMek na virtualizaci, používám ji často, při tom cenovém rozdílu navíc je podle mě 8GB ekonomičtější kauf než 4GB :-)
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod sebous 17. 7. 2012 16:14

psal jsi že účelem pořízení sestavy jsou hry tím jsem se orientoval, v tom případě klidně 8GB

Hry jsou větší zážitek na větším monitoru a ve větším rozlišení, pokud si stojíš za tou patnáctkou aspoň ušetříš

Grafika: 6750<6770<7770 ta gigabytka je dost osvědčená karta tady na fóru můžeš pohledat, když se na ni připne AC F12PWM větráček na malé otáčky bude hezky chladná, navíc jde o kartu se skvělým poměrem cena výkon.

CPU: na takové hraní hry jsou ty pentia v pohodě, pokud využiješ hyperthreading tak i3 a pokud potřebuješ 4 jádra tak i5, ale na to už nemáš v rozpočtu místo.
sebous
Junior

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 16:32

Upřímně úplně jsem se v tom ztratil a už nevím co teda do toho košíku dát... Z toho co jsem původně posílal, je tam něco co mému používání bude vadit? Monitor je z pohledu velikosti a rozlišení pro mě OK, výkon grafické karty taky, potřebuje tam něco vyměnit nebo udělali byste něco levněji a/nebo výkonněji? Pokud je to v pořádku, jsem ready to koupit, v pátek to je u mě a můžu se pochlubit výsledkem.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... SQ0100BN01
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod sebous 17. 7. 2012 17:24

Zdroj je zbytečně silný, vyměnil bych ho za ten 350W seasonic z mojí sestavy a jako grafickou kartu vzal radeon 6770, získáš tím trochu výkonu navíc :)
Případně 7750 což je ekvivalent té 6770, vybral bych značku sapphire pokud se ti nezdá ta pasivní od gigabytu ;-)
sebous
Junior

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 17:30

Ok, takže takto?
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... FZ0118BC01

napadá mě ještě jestli se ta grafika s pasivním chladičem v pohodě vejdou do skříně a taky jestli nebude třeba pořídit extra větráček, co by na to vháhěl vzduch /pro jistotu/.
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 17. 7. 2012 17:39

Spis bych doporucoval na tu pasivni HD6770 jeden 120 x 120 vetracek a snizit u nej otacky :-)
Intel Core i5 750 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII 1333Mhz Kingston ~ AMD Sapphire HD7770 Vapor-X OC ~ Asus Xonar DG ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua F12 PWM ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod whatt 17. 7. 2012 17:58

vzdyt presne na to se ptam, jestli poridit i treti? :-)

//edit vzhledem k tomu, že MB nemá 3 fan konektory tak to padá
whatt
Junior

Odeslat příspěvekod The Shitman 17. 7. 2012 18:50

Ale houby padá. AC PWM jdou všechny tři připojit na jediný konektor. ;)

Kdyby mi alespoň trochu fungoval internet, okouknul bych tu sestavu. Bohužel, zatím to nevypadá. Budu rád, když odešlu tohle. Pitomé počasí.

-- 17. 7. 2012 18:53 --

Takže se snad povedlo.

Monitor je předpokládám vtip. Tohle je na práci úchylárna i na notebooku, natož u stolního PC. Limituje tě místo, nebo jde jen o špatný zvyk?

Za tu tisícovku, co zbývá v limitu, z toho uděláme daleko lepší sestavu, jen se vyjádři, co ten monitor.

// Teď si uvědomuju, že Alfa ti těžko bude bastlit ventilátor na pasivní kartu. V téhle sestavě je to ale stejně jedno, jestli tam bude běžná aktivně chlazená Sapphire, nebo tohle.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
The Shitman
Moderátor

Další stránka