Tiché herní PC 20.000,-

Rady a tipy pro výběr počítačové sestavy (konfigurace, nekompatibilita)

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Pravidla sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1132453
FAQ sekce PC sestavy: viewtopic.php?t=1131824
Doporučené sestavy: viewtopic.php?t=1131316&all=1

!!! Čtěte, než se zeptáte !!! Respektujte, nebo budou vaše vlákna zamykána !!!

Odeslat příspěvekod Tzenal 29. 7. 2012 21:21

Zdravím, chtěl bych zde zkontrolovat mnou složené PC, jedná se v podstatě o trošku obměněnou sestavu z doporučených (intel klasické 20k). ODKAZ na sestavu, z které jsem čerpal.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3Z0116JA01

Sestava má sloužit na hraní her (zadne taktování, tichost bude, myslím, příměřená), RAM jsem oproti doporučené vyměnil za corsairy s chladičem, grafickou za více mainstream a základní desku za, dle mého názoru, pro hráče lepší, už jen díky zvukové a sítove karte, lepsim kondenzatorum + gigabyte mám rád.

Za to všechno jsem ještě dosáhl o 1491,- Kč lepší ceny. Jak hodnotíte tuto sestavu? Je nějaká větší propast mezi MSI N560GTX-Ti Hawk, kterou jsem vyměnil za, již v sestavě, uvedenou Gigabyte GTX560 1GB DDR5 GV-N56GOC-1GI
Tzenal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 7. 2012 21:26

Ta deska je pro hráče-netaktovače zbytečně drahá. Stejně funkční základovku pořídíš za polovinu ceny.

Zbytek +- OK, snad jenom ten ventilátor by neměl být jeden, protože ten v CM Elite stojí za... za nic.
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod testicko 29. 7. 2012 21:30

Jak pise Shitman. pokud nebudes taktovat, je deska zbytecne draha. Vem levnejsi desku a priplat na GTX560Ti : http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... Z50113ID01
Intel Core i5 750 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII 1333Mhz Kingston ~ AMD Sapphire HD7770 Vapor-X OC ~ Asus Xonar DG ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua F12 PWM ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 7. 2012 21:35

Těstíčko - Tuhle desku pod Ivy Bridge nee. :pozor Udělal jsem tu chybu, doporučil jsem to tady pár lidem, dva z nich bohužel měli problém se starou verzí BIOSu, která Ivy nepodporuje. Od té doby Ivy jedině s novými deskami s plnou podporou, nebo s příplatkem za sestavení - technik to flashne během chvilky, ale laik doma těžko. Oba museli do krámu a somrovat o flash tam. :-\

Ony ty desky dneska už z fabriky chodí s novým BIOSem, jenom na to nejde spoléhat. Doma jsem v té době měl dvě, BIOS byl aktuální, tak jsem to naivně už považoval za samozřejmost. Nevyplatilo se... :(

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod testicko 29. 7. 2012 21:40

Dobre tedy :-) Tak kterou levnejsi desku doporucis ?
Intel Core i5 750 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII 1333Mhz Kingston ~ AMD Sapphire HD7770 Vapor-X OC ~ Asus Xonar DG ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua F12 PWM ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tzenal 29. 7. 2012 21:42

The Shitman: jak to je s těmi fany? V CM Elite v balení je opravdu nějaký? V doporučených je uveden u košíků jen jeden Arctic-Cooling Arctic F12 PWM, měl bych koupit i druhý, a dát ho pod disky v case?
Tzenal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 7. 2012 21:43

Levnou... To je právě ten problém. Nic zajímavého v nabídce není...

Teď nedávno jsem měl v ruce tuhle Gigabyte a dojmy jsou pozitivní. Jenomže už se to cenově blíží na desky vyšší třídy, no...
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

-- 29. 7. 2012 21:45 --

Tzenal - Určitě to chce dva. Jeden na přední stranu dolů jako sání a druhý dozadu jako výfuk. Že by chybka v doporučenkách? Podívám se na to.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tzenal 29. 7. 2012 21:49

Tak se tedy vracím k té doporučené, nějaké návrhy na snížení ceny o stejném výkonu? Ten fan v doporučených jsi už opravil, jak vidím.

KLASICKA sestava do 20.000,- Kč: INTEL platforma
Naposledy upravil Tzenal dne 29. 7. 2012 21:54, celkově upraveno 1
Tzenal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 7. 2012 21:53

Z té poslední sestavy... Já bych si už dneska nekoupil HAWKa (i když sám už rok mám). Příplatek 1000Kč oproti běžné 560Ti je zatraceně krvavý. Buď bych koupil obyčejnou 560Ti od MSI nebo Gigabyte (nízká cena, slušné chladiče), nebo AMD7850 se srovnatelným výkonem, ale nižší spotřebou.

Jinak tahle odkazovaná sestava je taktovací. Pokud to nepožaduješ, dá se z toho cca 1000Kč bezbolestně shodit.

- - - - - -

Ještě k aktuálnosti sestav... Kdyby bylo proč aktualizovat, už dávno jsou nové. Nic zásadního se ale na trhu neurodilo, takže k předělávání není moc důvod.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tzenal 29. 7. 2012 21:57

OK, viz. můj poslední post (odeslal jsem ho až po tobě). Poradil bys mi tedy nějakou úpravu té doporučené, abych snížil cenu, taktovat nebudu, konkrétní komponenty.
Tzenal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 29. 7. 2012 22:05

No tys to maličko upravil. Původně jsi psal něco jiného... Nevadí.

Mohlo by to vypadat třeba takhle: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... NA0111VK01
Cenově cca 2k Kč dole, ale výkonová ztráta minimální. Osobně bych si připlatil cca 400Kč za dvojnásobně velký datový disk, ale to jenom proto, že je to výhodné. Jestli 1TB stačí, neřeš to.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod Tzenal 29. 7. 2012 22:11

předchozí post: Ano, já vím...

Díky.
Tzenal
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 7. 2012 00:00

Chyba v DS rozhodne neni. Ani v odkazu, ani v obrazku. Obrazky jsou delany az podle vyslednych odkazu kosiku.

AD nove DS: Vsechno bude, ale nejspis ne hned. Az bude za dva tydny GTX660, uvidime, zda bude mit vyznam DS zmenit. Zatim na trhu neni nic, kvuli cemu bych mel delat nove DS. A jen zmenit datum a sestavy nechat, jak byly, by sice Tebe uspokojilo, protoze bys mohl rikat "mam to nejnovejsi" ... ale mne to neprichazi koser.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod The Shitman 30. 7. 2012 00:48

K těm sestavám... Prošel jsem je všechny a vše je jak má být. Chyba tam není ve ventilátorech ani jinde.

The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 30. 7. 2012 09:59

Shitman: Vsak pisu ... obrazky vznikaji az po dokonceni vsech kosiku, a to manualnim klikanim (vcetne kontroly). Duvod je jasny - double check.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Další stránka

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Autor