od harrym 12. 5. 2012 10:10
Shitman: V té skříni stačí vytvořit citelný podtlak (na to stačí bohatě ty 3 fany v horním rohu), a bude ti to nasávat všemi těmi otvory samo. Předpokládám, že skříň je všude možně navíc bohatě perforována.
Dokonce si myslím, že i jakýkoliv fan na CPU je v tomto specifické případě prakticky zbytečný, když tam jsou kolem něj všude ty 3 fany. Nepřispívá to ke komplexnímu chlazení. Je to jak sedět ve vytopené sauně s vějířem v ruce, a myslet si, že se jím dodatečně ochladí, když jím budu v tý vytopený sauně rozhánět vzduch (i když u člověka by to asi fungovalo, jelikož se díky pohybu vzduchu zvýší odpar vody z povrchu těla, čímž díky ztrátě skupenského tepla dojde k poklesu teploty daného jedince - to u "železa" ale jaxi nehrozí, že).
V posledních sestavách, co jsem skládal, jsem z chladičů CPU většinou fany odstranil (samozřejmě to nesmí být BOX, ale apsoň něco typu freezer s heatpipe, atd.). Pokud je nad chladičem přímo fan zdroje, a hned vedle i výtlačný zadní, tak fan na chladiči už toho moc z principu nepřičaruje. Samozřejmě to byla většinou 2jádra, tj. maximálně core i3.
Abych ti zase nekřivdil, tak jsem ochoten akceptovat, že ty mnou považované nadbytečné fany přispějí několika málo stupni Celsia ke zdárnému dílu. Ale jejich efekt už dle mého názoru není tak velký, aby to vyvážilo, že tam jsou a jsou zdrojem hluku, atp.
Já jsem zkrátka "minimalista". Mým prvořadým krédem je, s co nejmenším nákladem a materiálem, dosáhnout co největšího efektu.
Ještě vtíravá otázka: Tu díru na bočnici pro 92mm fan, tu jsi jistě přelepil páskou, aby skrze jí "netáhlo", že ano?
i3-530@22x150MHz/0,9-1,15V; MSI H55M-ED55; Kingston HX 12GB DDRII1600/1,5V; Sapphire HD4830@800SP (2D/160/250/1,00V - 3D/625/1075/1,08V); SSD OCZ V2 60GB, WD WD20EARS 2TB; DVDRW Samsung SH-S223C, SS-350ET activePFC, Spotřeba: Win7 idle=55W, Furmark=154W