Stránka 1 z 289

Výběr potřebného zdroje řešte POUZE zde!

Odeslat příspěvekNapsal: 24. 1. 2008 18:19
od BlackII
Zde se řeší pomoc při výběru nového zdroje/výměně stávajícího. Do příspěvku hlavně prosím pište:

- finanční limit
- sestavu pro kterou bude zdroj určen


orientační výpočet spotřeby sestavy si můžete zjistit na internetových kalkulačkách zde :arrow:

http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp
http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html

zdroje s certifikací 80plus (vysoká účinnost):
http://www.80plus.org/manu/psu/manu_psu.htm

spousta kvalitních recenzí zdrojů:
http://www.silentpcreview.com/

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 15:48
od BlackII
n.i.n píše:Zdravim vsetkych odbornikov.
Velmi by mi pomohol vas nazor na tento produkt - zdroj Gigabyte Superb 460W a ci by bol dostacujuci na nasledovnu zostavu:

CPU:Intel® Core 2 Duo E8200 - 2,66GHz BOX (775)
MB:GIGABYTE P35-DS3L
VGA:GIGABYTE GeForce 8800GT 512MB (PCIe)
RAM:4x1GB A-DATA Vitesta 800 CL4
HDD:Seagate 250GB Serial ATA II 7200ot. 16MB
DVDRW: Pioneer DVD-RW DVR-212, SATA
+ nejaka citacka kariet

Vopred velmi pekne dakujem za Vase nazory a myslienky../quote]

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 16:05
od Lukassen
K tvé sestavě by se hodil nejlépe Seasonic SS 500W OEM, tuším že jsi chtěl něco do 1700Kč, navíc 500W slibuje dobrou rezervu pro případný upgrade (quad,SLi,CF apod.) nehledě na nízkou hlučnost a vysokou účinnost jímž se tento model vyznačuje. Co se týče tebou navrhovaného tak od toho bych dal ruce pryč, gigabyte dělá dobré desky či GK ale zdroje-to bych raději neriskoval :wink:

Pozn: 2 BlackII velice užitečná sekce-dobrý nápad jenom kdyby ji lidi víc využívali :)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 19:06
od glider
este ked tak Seasonic S12II-430 430 W, hlavne kvoli °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°..... :wink:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46713

/2 Black: este by to chcelo podobnu sekciu na mechaniky :) :?

EDIT: tak kvoli tichosti a ciernej farbe :) :mrgreen:

/thx BlackII

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 19:08
od BlackII
glider: a odkdy má S12II odpojitelné kabely? :wink: modulární kabeláž má jen řada M..

PS: díky, ale jde jen o revizi původního threadu, který už se nepoužíval a byl značně zastaralý

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 1. 2008 20:18
od glider
a vidis :shock:
som uvidel cerny Seasonic a hned ma napadlo odpojitelne kable :oops: :oops:

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2008 09:28
od n.i.n
Dakujem Vam

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2008 19:45
od mattiash_king
cobra1912 píše:Prosim vas mam taky maly problem a potrebujem radu. mam pc Intel P4 HT 3 GHz, Nvidia GF 7600 GS , 1 gb ram, 350 GB HDD, DVD - RW mechanika, maticna doska Asus P5ND2 SE. A nemam zdroj. Kolko Wattovy zdroj mi treba ???

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2008 21:52
od iceman39
Seasonic S12II-430 430 W
Bude stacit na tuto sestavu?

cpu:Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz
mb:gigabyte p35-ds3
VGA:gigabyte 8800gt 512mb
Ram:a-data 800mhz 2x2gb EE
hdd:Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II
case:CoolerMaster centurion 532
cpu coller:Noctua NH-U12P
dvd:Samsung SH-S203D černá
fan:Noctua NF-P12-1300
gpu coller:Arctic Cooling Accelero S1+Arctic Turbo Module

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2008 21:55
od BlackII
zvládne to v pohodě - bude to dobrá volba

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2008 22:45
od Lukassen
To Cobra1912 tento 350W to zvládne v pohodě navíc za cenu 800Kč je to fajn nabídka :wink:

EDIT: 2 Black dovolil bych si oponovat a navrhnout tohoto 500W Seasonica SS 500W OEM a to vzhledem k možnému upgradu, co se týče tichosti a účinnosti budou na tom oba podobně ne-li stejně. :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 10:59
od borzik
2Lukassen:
ten seasonic jefajn, ale ak pojde o upgrade napr diskov,.... tak ten zdroj ma len 2 sata a tie už bude mať teraz obsadené diskom a mechanikou, čiže ďalej by mohol upgradovať tak maximálne quad, SLI,CF

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 15:01
od borzik
laicka otázočka: čo znamená pri zdorji účinnosť 80%(75%,...)???

ak mám 520W zdroj tak mi realne dodá do zostavy 416W? ak:

a.) áno - tak potom linky čo sú na začiatku v tomto threade vypočítavajú reálnu potrebu zdroja (416w) alebo nominálnu potrebu zdroja(520W) ???

b.) nie - tak čo to znamená???

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 15:10
od glider
to je to, ze zostava si bere 400W, ale zdroj spotrebuje 500W :wink:

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 1. 2008 15:17
od BlackII
b) je správně - zdroj opravdu dodá těch 520W co má na štítku, ale přitom si vezme při účinnosti 85% 598W ze sítě