Výběr vhodné skříně

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod gigon 24. 4. 2012 22:33

Ahoj, ma nekdo zkusenosti se skrini Primecooler MeshCase A? Diky :-)
gigon
Junior

Odeslat příspěvekod mickl 11. 5. 2012 13:00

Dobrý den,
rád bych si pořídil novou skříň ,nejvíce se mi zamlouvá
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001LSM
Ale nejsem si jistý jestli je to dobrý kup nebo je to jenom nějaká papírová skříň ,popřípadě můžete doporučit nějakou jinou do 2000 Kč

Současná sestava:
ASUS P7P55 LX
Intel Core i5-760 BOX přetaktovaný na 3,67 GHz
Cooler Master Hyper 212 Plus
Kingston 2x4GB 1333MHz
MSI N450GTS Cyclone 1GD5/OC
Samsung SH-S223C černá, OEM
Samsung SpinPoint F3 3.5" 1TB HD103SJ
Corsair Builder Series CX600 V2 600W

Do konce roku plánuji nakup nové grafické a procesoru (socket 1155) ,takže hledám něco prostornějšího než moje současná skříň Cooler Master Elite 331 W a zároveň aby byla i lepší i kabeláž.

Děkuji za rady
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 5. 2012 13:23

Mno, chlazená bude asi dobře a dle recenzí to nevypadá, že by to byl nějaký vyloženě křáp z papíru.
(na jedné stránce jsme četl, že to údajně má 9kg, no nikde jinde jsem tu informaci už nenašel a ani na stránkách výrobce, těžko tomu tedy věřit).

Osobně bych ale s tímto rozpočtem šel do něčeho elegantního a odhlučněného.
Tohle mi přijde takové... kolotočové...
Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod mickl 11. 5. 2012 13:30

A nějaký tip?
Rád bych vybral opravdu dobře
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 5. 2012 13:41

vím, že máš rozpočet 2k, no já bych připlatil na 2-2,5.
Najednou se otevírají možnosti:
Fractal R3
- 12kg, odhlučnění, a přitom dobře chlazená, jen 2x 5,25'

NZXT H2
- podobná jako fractal, vevnitř lépe rozmístěná (dle mě), šikovněji udělané pozice (3x 5,25, hdd dock ve stropnici, atd), o něco lehčí (9kg), no zastavěný HDD dock, apod., hodně zajímavá case s decentním lookem.

Obě mají všude snadno přístupné prachové filtry, apod., takže jediná údržba - jendo za čas je promýt.

Lian-Li PC-60FN
- výborný design, vypadá luxusně, z hliníku. Díky němu je ale poměrně lehká, no na rezonance to netrpí (prostě hliník samotný je cca 3x lehčí, než ocel, ale konstrukce je ok). Nemá přední dveře, ale naštěstí existují různá dvířka jako vol. příslušentsví, takže se nepěkné plastové mechaniky (vzhledem k case) za ně dají schovat.

všechyn zmíněné samozřejmě umožňují vést kabely za deskou.

Otázkou je, jak se bude tvářit na tyto skříně, když jsi sám vybíral něco typu "hodně barviček, hodně blikátek a hlavně cooool". Ale chtěl jsi můj názor, zde ho máš :)
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod mickl 11. 5. 2012 13:52

Ty první dvě vypadají dobře i když se mi více líbí ty cool skříně ,tohle není vůbec špatné.
Za to ticho bych si klidně i něco připlatil...Takže díky za radu
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod alfah4ns 11. 5. 2012 13:57

Pokud bys pak chtěl jít vyloženě po tichu, možná budou nutné některé další úpravy. Jako první bych po case vzal SSD a nastavil u plotnových HDD vypínání při nečinnosti (= nebudou hučet, pokud nebude třeba), krom toho ti pak subjektivně přijde sestava daleko pohotovější.

Dalším krokem by bylo zregulování všech fanů ve skříni v závisdlosti na zátěži, příp. výměna některých hlučných kousků (to budeš řešit pak, na místě).
(case a cpu fany - speedfan, gpu - můžeš zkusit snížit topčky v idle v MSI afterburneru, pokud nepomůže, dá se řešit accelero chladičem)
alfah4ns
Moderátor

Odeslat příspěvekod mickl 11. 5. 2012 14:09

SSD určitě plánuju ale zatím se mi ceny nezdají být pro mě moc přijatelné,co se týče fanů tak redukovat budu ,popř. vyměním ale zas netoužím potom aby to bylo úplně tiché ale to už sem nepatří :-)
Ale určitě díky za rady
mickl
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 5. 2012 15:47

Ja bych sel rozhodne do R3. Ona H2 rozhodne lepsi neni, proti R3 je to papirak.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod mmmjack 11. 5. 2012 16:18

Koukám ta H2 už se na alfě ani neprodává...?! To už končí? (je teprva rok stará).
Doporučím taky R3 :) s ní neuděláš chybu! A právě ceny SSD jsou teď příznivější než kdy předtím, snad tomu už bude jen líp.
Intel Core i3-2100 + Arctic Freezer 7 (fan F12PWM) · 8GB DDR3 · Gigabyte Radeon HD777OC · Gigabyte B75M-D3H · Fractal Design Define Mini (2xF12PWM) · Seasonic G360 · Samsung SyncMaster 225BW (16:10!)
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod klapacius 21. 5. 2012 21:32

Zdravim,

mensia skrin pre DS intel do 15000 Kc. - nieco miniATX.

bez cenoveho limitu

Pozeral som Fractal design core 1000
http://www.fractal-design.com/?view=pro ... =2&prod=61

comments?
long live the fighters!
klapacius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 5. 2012 10:28

Zdroj nahore = horsi chlazeni, vyssi hluk. Ale ciste po mechanicke strance se to do ni vejde.
KineCZek

Odeslat příspěvekod klapacius 22. 5. 2012 10:53

Dakujem,

sorry ze sa vyptavam, ale v panelaku miesta nikdy nie je nazvys. Mam pocit ze vo vseobecnosti pre tuto DS povazujete mensiu skrinu za hlupost?

pokial ano, nie je o com,
pokial by vsak mensia skrina bola vhodna (umyselne nepisem ze ci sa to tam vojde, viem ze ano) tak mozte nejaku odporucit.

Reagujem na prvy post KineCZka, ktory pisal ze "nektere maju spatne vyreseny chlazeni" z toho som vydedukoval ze niektore maju aj dobre vyriesene chladenie.

Zasadna otazka: Ktore ? :-))
long live the fighters!
klapacius
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod The Shitman 22. 5. 2012 12:50

Ty tři co jsem ti někde linkoval. Mají 120mm ventilátory, což je věc, kterou ta sestava potřebuje, pokud má být tichá a nevařit se. On ten zdroj nahoře sám o sobě tolik bordelu neudělá. Ano, dole je lepší, ale to nemá skoro žádná z malých beden, pokud se pořád pohybujeme v nízké cenové hladině. Skříně okolo dvou tisíc už jsou vnitřně řešené líp, ale pokud jsem dobře pochopil, tak tolik nechceš investovat.

If I drink alcohol, i am alcoholic. So if I drink Fanta, am I fantastic?
The Shitman
Moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 22. 5. 2012 13:04

Dobre vyresene chlazeni ma z mATX treba Fractal Define Mini. ALe ta stoji prave Shitmanem zminovanou dvojku. Je i odhlucnena. Pro Tvou sestavu ale nebude to prave, to je mi jasne predem.
KineCZek

Předchozí stránkaDalší stránka