jak zjistit info o zdroji

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod placa1234 26. 3. 2012 18:21

zdravím, chtěl bych se zepta jestli je nějaká program, kde jde zjistit i zdrooj případně i výrobce GK či pamětí,CPU-Z ani Aida ani Everest to nemají.Samozřemě, že se můžu kouknout dovnitř,ale case se mi právě rozdělávat nechce.díky..
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Wikan 26. 3. 2012 18:25

Zjistit to jde pouze pohledem.
Wikan
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 26. 3. 2012 18:26

cpu-z a gpu-z jsou na daný činnosti dostatečný...

o zdroji se bez fyzickýho přístupu nic nedozvíš, protože ze zdroje vede jen drát se šťávou, žádný data...

sekci sis vybral bodnutím prstu se zavřenejma očima nebo jak podle tebe souvisí "PC skříně, systémy chlazení a casemodding" s aplikací pro neznámej operační systém, zobrazující informace o zdroji, pamětech a grafické kartě?
Naposledy upravil kernel_panic [passed] dne 26. 3. 2012 18:26, celkově upraveno 1
internetový nihilisty střílím na potkání...jsi si jistej, že dokážeš ustát aspoň jeden zásah a získat tak čas na útěk, než znovu naláduju?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod placa1234 26. 3. 2012 18:26

ok, tak mi nic jiného nezbývá,díky

-- 26. 3. 2012 18:28 --

no uznávám, že jsem nad tím nepžemýšlel-viděl jsem, že tady je několik vláken o zdrojích-tak proto
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod soban 26. 3. 2012 19:32

CPU se hlásí pomocí CPUID takže ho programy vypíší.

Tak stejně parametry RAM jsou zapsané v malé EPROM u pamětí takže ho taky programy vypíší.

Parametry zdroje přečteš pouze ze štítku co je na zdroji jinak ne.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Junior

Odeslat příspěvekod placa1234 26. 3. 2012 21:03

Hmm, po tom, co jsem viděl ted lituju, že jsem se na ten zdroj podíval.. :D
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 3. 2012 13:46

Eurocase? Nebo podobna sranda? Potom Te nemine vymena. Ale nelituj. Porad lepsi kupovat zdroj, nez kupovat cele nove PC, az zdroj shori a vezme komponenty s sebou.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod placa1234 27. 3. 2012 14:03

Nějakej Take me 450W, je z Polska...Ano, výměna mě asi nemine, i když je zázrak, že uživil doposud AMD FX 6100, Seagate barracuda green 1 TB,Palit GeForce GT440 DDR5 a 2x4 Gb Adata 1333 Mhz a dokonce jsem byl spokojen i s hlučností-bez zátěže prakticky neslyšný-asi to bude tím, že je tam napsáno silent :DDD
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 3. 2012 14:37

Take me opravdu neznam a opravdu bych si na nej nevsadil ani korunu proti tisicovce.

Pokud chces tichy zdroj, potom Enermax ErPRO 500W. Pokud levny, pak Corsair CX 500W.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod placa1234 27. 3. 2012 15:15

Já jsem o něm právě taky nikdy neslyšel :-), čistě teoreticky to teda nemusí být ***** :-DJinak asi vemu ten corsair, pac s hlučností jsem spokojenej i s tímto take me...Díky za návrh..
placa1234
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 27. 3. 2012 15:22

Ciste pragmaticky predpokladas to nejhorsi. Proc? No protoze to tak je a kdyz se nahodou najde vyjimka, tak jen potvrzuj pravidlo.

Dalsi hraci jsou Seasonic a Tagan. Seasonic tu byl jeden cas docela oblibeny v OEM verzi nahrazn pomerne slusnym Corsairem. Ovsem Seasonic jsou vyborne PSU. U Seasonicu S12/M12 je sice fan Sanyo (4pin), ktery lze nahradit prave AC12PWM a regulovat.
V historii mel moderator za ukol udrzovat poradek, vecnost a tematickou cistotu na forech. Dnes slouzi vylucne k tomu, aby kazdy kun, ktery zabloudi do staje byl radne vykartacovan, okovan, nakrmen a byl mu zalozen opatrovnicky fond.
Matysek
Pokročilý