omezeni hluku CM Elite 334 + par dalsich otazek

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod czudik23 27. 4. 2012 20:25

Ahoj předem se omlouvám za nepřehlednost, je to psané z mobilu. Chci se zeptat jak utlumit tuto skříň,aby se dalo v místnosti vpohodě spát (tlumící hmota je drahá ( já chci spíše teda hlavně ať nevibruje). Jelikož budu objednávat Gigabyte 7850
kterou jsme vybrali a mám i dva NEXUS 120mm Real Silent Case Fan B/W 1000rpm, tak mě trápí jak minimalizovat hluk (mám na nich gumky).
Pokojík má plochu 210cm na 320cm (píšu to zde kvůli akustice místnosti) a pc je ve stole , tak jak je běžně vyráběn pc stůl. Bočnice je zalepena páskou aby nebyla perforace tunelu a také perforace spodní. Přední panel ale by chtěl odhlučnit. jen nevím čím. Kobercem říkáš ne a hmoty pro pc jsou pro mě mimo. Nevím jak speedfanem omezovat rychlosti (nevím jak nastavit aby to zohlednilo mou desku) (samotná instalace i nejnovějšího speedfanu a následné rozpoznání automatikou nefunguje ani po restartu pc. (zadní nexus jede na ~1150rpm přední se drží na 650 až 850rpm.

Dále nevím jake čipy na desce (mosfety) se zahřívají a které ne (využil bych na to pasivky z toho accelera s1 rev. 2. pokud můžu . (CPU mám na 4ghz phenom 2 x4 955BE a chladič je CM212+ s originál vrtulníkem a chtěl bych pokud možno ztišit pc i v zátěži toho cpu pokud je to možné (noctua asi nutnost ale nevím jaká) Na ztišení pc bych obětoval max 650 kč (noctua pwm + asi odpory pokud by nešel speedfan) Otázka je ale jestli skříň CM Elite 334 umožní pc ztišit na velmi velmi tiché pc (nevim jak zní LN pc, ale HDD ztišovat teď nemusím. když budu spát, tak stejně nejede. navíc se mi zdá že ST3500418AS seagate je jeden z nejtišších hdd co jsem si poslechl.
Má deska je 770t USB3 rev. 1.0 (snad mi také vezme další 2x 2gb ADATA moduly 1600mhz(takže celkem 4x 2gb). (jsou stejné jako ty moje. ty s červeným pasivem a CL 8-8-8-24 2T za cenu 600kč no neber to.
PS: můžu cpu provozovat na teto desce dlouhodobě bez potíží na 1.456v a těch 4Ghz? (http://farm6.static.flickr.com/5306/5613675823_1d17f4cc31_b.jpg nevím jestli jen ,,žluté,, mosfety se zahřívají nebo vše.

Tak pasivky jsou vysoké stejně jako zalité černé cívky a tak se chci zeptat jestli se nebude deska i tak přehřívat. Jsou to ty z accelera vysoké kolem 1cm. Jiné pasivy nemám a v desce nejsou dírky na uchycení pasívu u mosfetů jako u jiných (dražších desek). Děkuji všem za rady. Nechci aby deska odešla... Záruka by padla že?
czudik23
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 09:59

Zaprve ta deska umre. Kaskada to nemuze dat, zkus si na ty chipy v zatezi sahnout a pochopis. Zahrivaji se vsechny. Cim je chladit? Porad lepe necim, nez nicim. Ideal by byl nekde sehnat starou, klidne mrtvou desku, ktera chlazeni mela. To z ni oskubat a nalepit treba tim lepidlem od Accelera na mosfety te stavajici desky.

Pokud deska umre, mas zaruku. Ale projev umirani je postupny a napred se stane to, ze prestane byt stabilni pretaktovani, zacne se to sekat, atd. ALE bez taktovani to pojede, takze na reklamaci NEMAS narok. A uplne to umre az treba mesic po zaruce. Nebyl bys prvni.

Speedfan ... zalezi, jak mas ty vetraky pripojene, jestli jsou 3, nebo 4pin, na jakych je mas konektorech. Asi bych je dal pres rozdvojku na jeden konektor, na ten, kde je ted ten pomaleji jednouci. A dale reguloval v BIOSu.

Vetrak na chladici staci vymenit za Arctic F12 PWM, pripojit na desku CPU_FAN a regulovat v BIOSu.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod czudik23 28. 4. 2012 10:23

zadnou desku s chlazenim nemame mrtvou Jedině ty čtvercové chladiče co byly kdysi na grafikách a můstcích.(accelero ale nemá lepidlo v balení, ale jen už lepící hmotu na pasívkách bohužel. Lepidlo bych dokoupil. Jinak lze to pak nějak sundat kdybych se rozhodl pasivky accelera vyndat s kaskady - koupit lepidlo, rozřezat chladič na části a zalepit na čipy?...nebo už ty pasivky neodstraním a hrozilo by zničení desky?. Takze ikdyz ma pasiv 1cm vysky tak to staci na neumreni desky? Accelero pasivky jsem uz upravil takze pokud tedy 1cm vyska staci,tak to tam nalepim.
czudik23
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 28. 4. 2012 15:34

VR kity k Acceleru lepidlo maji. Jaky chladic chces rezat a cim to chces provest? Pokud vysledne fragmenty nebudou mit dovnou zakladnu, nema to totiz vyznam.

Zniceni desky hrozi vzdycky. To lepidlo od VR kitu docela dobre drzi. Casto lepe, nez mosfet na desce.
KineCZek

Odeslat příspěvekod czudik23 29. 4. 2012 03:47

normálně nařezat pilkou na železo ty grafické a můstkové chladiče 4,1 cm2 a na výšku mají 1,2 cm. opilníkovat je od pylin a smirkem do hladka, dát na to oboustrannou pásku a nalepit na kaskádu...Takhle nějak si to představuju. Pokud je to špatně, tak reagujte.

Větráky jeden na CPU Cooler Master PWM co je dodáván na CM212+, dále 3pin ventilátory nexus jeden sys fan 1 a druhý sys fan 2. poslední Power fan na desce je nezapojený.
czudik23
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 29. 4. 2012 10:34

Existuje specialni teplovodiva oboustranka. Klasickou kancelarskou bych nepouzival.
KineCZek