Zlepšení chlazení stávající sestavy

Skříně a zdroje, úpravy počítačových skříní, chlazení, odhlučnění

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod SpaceExplo 11. 6. 2012 11:45

Ja chapu proc to delas a nemam namitek - v tom pripspevku jsem se i omluvil - byla moje chyba to nezkontrolovat (i kdyz si porad myslim, ze horizontalni prutok vzduchu + nejakej malej vezak, co by se tam vesel, by tomu udelal velmi dobre)

Co se tyce meho bodu a) - domnivam se, ze bude fungovat, stoji to par korun a vetraky muze (snad) povetsinou vyuzit i do budoucna pripadne i pro aplikovani tveho reseni. Psal jsem to pro to, ze ta sestava, jakmile prestane stacit byt jedinemu ucelu zadanemu od provozovatele/majitele, je skutecne zrala na komplet vymenu.

EDIT: jeste bych vytahnul disk a zavesil ho do prostoru mezi zdroj, zaslepky a desku (kdyby case stala, tak v podstate dole)
SpaceExplo
Junior

Odeslat příspěvekod AI Wintermute 11. 6. 2012 15:42

KineCZek píše:Ja bych jen nerad, aby si nekdo koupil neco podle rady od nas z fora a potom mu to nefungovalo, to je cele.

Za tento přístup jsem ti vděčen. :-] Jinak koukám, že alfa má výdejnu v Praze, což je fajn. Už jsem myslel, že si to budu muset nechat posílat poštou. ;-)
AI Wintermute
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 6. 2012 15:55

Vydej v Praze je rozhodne vyhodou.

BTW potom dej vedet, jak to jede a hod treba i fotky, teplotu, subjektivni hlucnost, atd. Informace o teplote poda ochotne a zdarma program CORETEMP.
Don't think you are. Know you are.
KineCZek
Přeborník roku 2010 Administrátor

Odeslat příspěvekod AI Wintermute 24. 12. 2012 00:01

takže lidi, díky vánočním svátků jsem se konečně :D dostal k tomu namontovat ty komponenty, co mi před nějakou dobou ( 8-D ) KineCZek poradil a které se mi aspoň měsíc válely doma ve skříni, neb prostě nebyl čas.

Takže jsem nakonec úspěšně zvládnul namontovat ten CPU chladič, vč. přepastování procáku (pro jistotu jsem se juknul na net a aplikaci provedl dle doporučení jednoho tutoriálu z pctuning.cz). Potěšilo mne, že z těch montážních serepetiček jsou pro patici AM3 potřeba jen dvě ;-)

Namontoval jsem i ty dva malé větráčky - tady jsem byl malinko na vážkách, zda maj sosat horký vzduch ze skříně (což mi přišlo logické), nebo naopak foukat studený dovnitř. Nakonec jsem zvolil první variantu a dal tedy větráky etiketou směrem ven.

Drobný problém byl s tou rozbočkou - konektor ze zdroje do ní šel pěkně ztuha - měl jsem obavy, abych to nějak nezprasil, totéž u 7V konektoru - zda je to problém Fractalu či Nexusu nevím, ostatní šly v pohodě.

Dále jsem zjistil, že kvůli drobné kolizi mezi okrajem CPU větráku a takovou tou šachtičkou pro CPU chlazení nejde case zavřít. Šachtička šla ovšem odšroubovat a snad to nebude mít negativní vliv na chlazení.

Zatím jsem nezkoušel větší záhul, ale zvuk je úplně jiný - mnohem nižší tóniny, po předchozím až místy ječivém dost zvláštní pocit. Fotky budou později, teploty taktéž - až najedu wokna. Zatím z toho mám dobrý pocit. :-D

PS: všiml jsem si, že mi z těch 60 mm větráků běží jen jeden - mám někde něco špatně, nebo to znamená, že není ten druhý potřeba a proto neběží?
AI Wintermute
Junior

Odeslat příspěvekod atti.hombre 24. 12. 2012 09:17

Tá šachtička netreba- dakedy dávno sa tým cez bočnicu nasával vzduch priamo procesorovým chladičom ( v niektorých prípadoch cez prachový filter ) ...

Ak máš zapojené napájanie na všetky vetráky tak by sa mali všetky krútiť !
prekontroluj si zapojenie toho čo sa netočí.
Phenom II X4 965,Baram+Cluster Gigabyte GA 890XA-UD3, HyperX 1600MHz 8GB,Sapphire HD 7750 Ultimate,Samsung 840 Pro 128GB + WD 2TB WD20EARX + Himuro,Enermax 82+Pro 425 W,Thermaltake Armor Jr.
atti.hombre
Junior

Odeslat příspěvekod Denkez 25. 12. 2012 14:08

Ta "šachtička" je zřejmě wind-tunnel a je při použití chladiče procesoru s vertikálním prouděním vzduchu vzhledem k desce překvapivě efektivní: http://www.raycomp.wz.cz/modifikace/Vet ... rcool1.htm .
Denkez
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 29. 12. 2012 10:37

no nevím no, to že má lepší teploty při otevřené bočnici značí problém s AirFlow
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Moderátor diskuzního fóra Živě.cz
Python.p
Moderátor

Předchozí stránka