takže lidi, díky vánočním svátků jsem se konečně

dostal k tomu namontovat ty komponenty, co mi před nějakou dobou (

) KineCZek poradil a které se mi aspoň měsíc válely doma ve skříni, neb prostě nebyl čas.
Takže jsem nakonec úspěšně zvládnul namontovat ten CPU chladič, vč. přepastování procáku (pro jistotu jsem se juknul na net a aplikaci provedl dle doporučení jednoho tutoriálu z pctuning.cz). Potěšilo mne, že z těch montážních serepetiček jsou pro patici AM3 potřeba jen dvě
Namontoval jsem i ty dva malé větráčky - tady jsem byl malinko na vážkách, zda maj sosat horký vzduch ze skříně (což mi přišlo logické), nebo naopak foukat studený dovnitř. Nakonec jsem zvolil první variantu a dal tedy větráky etiketou směrem ven.
Drobný problém byl s tou rozbočkou - konektor ze zdroje do ní šel pěkně ztuha - měl jsem obavy, abych to nějak nezprasil, totéž u 7V konektoru - zda je to problém Fractalu či Nexusu nevím, ostatní šly v pohodě.
Dále jsem zjistil, že kvůli drobné kolizi mezi okrajem CPU větráku a takovou tou šachtičkou pro CPU chlazení nejde case zavřít. Šachtička šla ovšem odšroubovat a snad to nebude mít negativní vliv na chlazení.
Zatím jsem nezkoušel větší záhul, ale zvuk je úplně jiný - mnohem nižší tóniny, po předchozím až místy ječivém dost zvláštní pocit. Fotky budou později, teploty taktéž - až najedu wokna. Zatím z toho mám dobrý pocit.

PS: všiml jsem si, že mi z těch 60 mm větráků běží jen jeden - mám někde něco špatně, nebo to znamená, že není ten druhý potřeba a proto neběží?